Football Talk

«Γύρισε για τον τελευταίο του χορό»: Ο Κλοπ επέστρεψε στους πάγκους και αποθεώθηκε από τους οπαδούς της Ντόρτμουντ! (video)

«Γύρισε για τον τελευταίο του χορό»: Ο Κλοπ επέστρεψε στους πάγκους και αποθεώθηκε από τους οπαδούς της Ντόρτμουντ! (video)

Ο Γιούργκεν Κλοπ επέστρεψε στο «Signal Iduna Park» για το φιλικό προς τιμήν των Πίστσεκ και Μπλαζικόβσκι και ξύπνησε.. μνήμες σε όλους στο Ντόρτμουντ, γνωρίζοντας την αποθέωση του «Κίτρινου Τείχους». 

Ο Γιούργκεν Κλοπ επέστρεψε στο «Signal Iduna Park» και κάθισε ξανά στον πάγκο της Ντόρτμουντ μετά από σχεδόν δέκα χρόνια. Ο άλλοτε προπονητής των Βεστφαλών και της Λίβερπουλ, ήταν παρών στο φιλικό προς τιμήν, των πρώην παικτών του, Πίστσεκ και Μπλαζικόβσκι.

Το φιλικό αυτό ξύπνησε... μνήμες σε όλους, αφού βρέθηκαν στον αγωνιστικό χώρο παλιοί αστέρες της Ντόρτμουντ, μεταξύ των οποίων και ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος, για να τιμήσουν τους δύο Πολωνούς θρύλους της ομάδας. Ο Γιούργκεν Κλοπ, όπως ήταν λογικό, τράβηξε όλη την προσοχή πάνω του, προκαλώντας ανατριχίλα σε όσους βρέθηκαν μέσα στο γήπεδο. Ο Γερμανός τεχνικός επανέφερε τον ρομαντισμό στη Βεστφαλία. Το γήπεδο γέμισε ασφυκτικά, καθώς στις κερκίδες βρίσκονταν πάνω από 80.000 κόσμος. 

Ο Κλοπ στο τέλος του φιλικού ξεσήκωσε το «Κίτρινο Τείχος», όπως έκανε από το 2008 έως το 2015, όταν και μεγαλούργησε στη Ντόρτμουντ πριν φύγει για το Λίβερπουλ. Ο 57χρονος κατέκτησε την Bundesliga το 2011 και το 2012, κάνοντας νταμπλ τη δεύτερη φορά, έπαιξε στον τελικό του Champions League το 2013 (ήττα από την Μπάγερν) και πήρε τρεις φορές το γερμανικό σούπερ καπ (2008, 2013, 2014). 

Σε ατομικό επίπεδο, βραβεύτηκε ως προπονητής της χρονιάς στη Γερμανία το 2011 και το 2012, ενώ το 2013 πήρε την δεύτερη θέση από την FIFA (δεύτερος καλύτερος στον κόσμο δηλαδή, με πρώτο τον Γιουπ Χάινκες της Μπάγερν). Στη χθεσινή (07/09) φιλική αναμέτρηση, φρόντισε να προσθέσει λίγο από το χιούμορ του, βάζοντας ένα πινακάκι με οδηγίες, προς τη νίκη για την ομάδα του Μπλαζικόβσκι

Η ατμόσφαιρα ήταν διαφορετική, συγκριτικά με εκείνη που επικρατούσε στις 30/05/2015 όταν και κάθισε για τελευταία φορά στον πάγκο των Γερμανών, στην ήττα τους από τη Βόλφσμπουργκ για τον τελικό του Κυπέλλου Γερμανίας.

Εχθές το βράδυ, όλοι πήραν μια μικρή «γεύση» από το μεγαλείο ενός θρύλου της προπονητικής. Μικροί και μεγάλοι μπόρεσαν να δουν από κοντά για μια τελευταία φορά τον άνθρωπο που άλλαξε την ιστορία της γερμανικής ομάδας, όπως ακριβώς έκανε και στο Λίβερπουλ.

Ο Γιούργκεν Κλοπ μπορεί να μην κατέκτησε υπέρογκο αριθμό τροπαίων, όπως έκαναν άλλοι συνάδελφοί του, κατάφερε όμως να κερδίσει τον σεβασμό όλων των ποδοσφαιρόφιλων του πλανήτη. Ίσως αυτό να είναι και πιο σημαντικό, από κάθε τρόπαιο στην καριέρα του. 

Βαγγέλης Τερζής

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0