Football Talk

Με την αύρα του Γιοβάνοβιτς και έναν Ιωαννίδη… φωτιά: Ελλαδάρα στο Nations League, ώρα για «διπλό» στην Ιρλανδία! (video)

Με την αύρα του Γιοβάνοβιτς και έναν Ιωαννίδη… φωτιά: Ελλαδάρα στο Nations League, ώρα για «διπλό» στην Ιρλανδία! (video)

Ιρλανδία… ετοιμάσου, έρχεται η Εθνική του Γιοβάνοβιτς! Εντυπωσιακή πρεμιέρα για την Ελλάδα στο Nations League, επικράτησε με 3-0 της Φινλανδίας. Σκόρερ Ιωαννίδης, Κουλιεράκης και... Ιωαννίδης, clean sheet για τον Βλαχοδήμο, ξεχώρισε ο Πέλκας, ασίστ ο Τσιμίκας. Κάνει πιο… όμορφο το παιχνίδι όταν περνάει στο γήπεδο ο Γιάννης Κωνσταντέλιας! Και ετοιμαζόμαστε για… ταξίδι!

Αυτό θα πει εντυπωσιακή πρεμιέρα! Πρώτος αγώνας της Εθνικής Ελλάδας επί εποχής Γιοβάνοβιτς και ξεκινάει με νίκη. Η «γαλανόλευκη» επικράτησε της Φινλανδίας με 3-0 για την πρώτη αγωνιστική του Nations League και… φεύγει για Ιρλανδία (10/09)!

Πώς όμως φτάσαμε σε αυτό το σημείο; Η πρώτη καλή ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους ήρθε στο 12΄, με ένα χαμηλό σουτ του Άλτμαν, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ.

Παρά το γεγονός ότι οι Φινλανδοί είχαν τον έλεγχο του ματς, στο 23΄ από ένα λάθος του Ραντέκι, ο Ιωαννίδης εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία και έκανε το 1-0. 

Το 2-0 έκανε ο Κουλιεράκης ,καθώς βρέθηκε σε απόσταση αναπνοής από την αντίπαλη εστία, έπειτα από πάσα του Τσιμίκα στο 37΄.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, η Ελλάδα μπήκε πολύ δυναμικά στην αναμέτρηση έχοντας δοκάρι με τον Ιωαννίδη στο 46΄, έπειτα από πάσα του Κωνσταντέλια, που πέρασε στο ματς στην ανάπαυλα.

Στο 52΄, ο Πέλκας άγγιξε το 3-0, στάθηκε άτυχος όμως, με τον αμυντικό να τον προλαβαίνει. 

Στο 76΄ και ύστερα από κόρνερ του Μπακασέτα, ξανά ο φορ του Παναθηναϊκού σκοράρει αυτή τη φορά με κεφαλιά και με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα διαμορφώνει το τελικό σκορ. 

Και με αυτόν τον τρόπο, η Ελλάδα πήρε τη νίκη (3-0) από τη Φινλανδία, στην πρώτη αναμέτρηση με προπονητή τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Σειρά τώρα έχει η Ιρλανδία, ένα ταξίδι για τη «γαλανόλευκη» που μπορεί να της φέρει μία ακόμη επιτυχία και το 2/2 στο Nations League.

Αναλυτικά οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Ελλάδα (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Βλαχοδήμος, Κουλιεράκης , Μαυροπάνος, Τσιμίκας, Ρότα, Μπουχαλάκης (Ζαφείρης 67΄), Μάνταλος (Σιώπης 67΄), Μπακασέτας (Βαγιαννίδης 77΄), Χατζηγιοβάννης (Κωνσταντέλιας 46΄), Πέλκας, Ιωαννίδης (Παυλίδης 77΄)

Φινλανδία (Μάρκου Κάνερβα):  Ραντέκι, Ιβάνοφ, Χοσκόνεν, Σταλ, Γκάλβεζ, Πέλτολα, Σούλερ Νισίλα (45΄), Καμάρα (Βάλτα 83΄), Άντμαν (Κέσκινεν 63΄), Λουντ (Γένσεν 66΄), Κάλμαν (Πογιάνπαλο 63΄)

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0