Football Talk

Όλες οι αλλαγές του Nations League: Πώς μπορεί η Ελλάδα να διεκδικήσει μία θέση στο επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο;

Όλες οι αλλαγές του Nations League: Πώς μπορεί η Ελλάδα να διεκδικήσει μία θέση στο επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο;

Η Εθνική Ελλάδας είναι έτοιμη για την πρώτη της σέντρα στο UEFA Nations League. Μία διοργάνωση που παραλίγο να μας χαρίσει την πρόκριση στο EURO 2024, ωστόσο, από φέτος υπάρχουν αρκετές αλλαγές που έχουν αρκετό ενδιαφέρον και επηρεάζουν άμεσα τη «γαλανόλευκη»!

Όλα είναι έτοιμα για την πρώτη σέντρα της Εθνικής Ελλάδας στην «εποχή» Ιβάν Γιοβάνοβιτς, με αντίπαλό της τη Φινλανδία (07/09, 21:45) για το UEFA Nations League.

Να υπενθυμίσουμε, πως ήταν μία διοργάνωση που παραλίγο να μας δώσει την πρόκριση στο EURO 2024, μιας και χάρης αυτήν είχαμε φτάσει να διεκδικούμε μία θέση στα γήπεδα της Γερμανίας.  

Ωστόσο, πλέον υπάρχουν αρκετές αλλαγές, που εμφανίζουν αρκετό ενδιαφέρον.

Η «γαλανόλευκη» βρίσκεται στον όμιλο μαζί με Ιρλανδία, Αγγλία και Φινλανδία, όποια ομάδα καταφέρει να τερματίσει πρώτη αυτόματα ανεβαίνει στη League A.

Αυτό που αλλάζει στη φετινή διοργάνωση έχει να κάνει με τις θέσεις δύο και τρία, όπου η ομάδα που θα τερματίσει δεύτερη θα διεκδίκησει τον προβιβασμό, παίζοντας διπλούς αγώνες, με μία ομάδα που θα τερματίσει τρίτη στη League A.

Η ομάδα που θα κατετάγη προτελευταία θα «παίξει» την παραμονή της σε διπλούς αγώνες, με μία ομάδα που θα τερματίσει δεύτερη στη League C, ενώ η χώρα που θα βγει τελευταία πέφτει αυτόματα μία κατηγορία.  

Πάμε στα πιο ενδιαφέροντα τώρα και το πώς το Nations League μπορεί να μας φέρει κοντά στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026.

Οι τέσσερις καλύτερες ομάδες που θα τερματίσουν στην πρώτη θέση των ομίλων τους και δεν θα έχουν εξασφαλισμένη θέση στο Μουντιάλ, θα έχουν μία δεύτερη ευκαιρία, αφού μαζί με 12 δεύτερες των ομίλων των προκριματικών θα χωριστούν σε τέσσερα μονοπάτια.

Τότε θα ξεκινήσει και η διαδικασία που συνηθίσαμε, με τις δύο ομάδες να παίζουν μόνο ημιτελικό και τελικό και οι τέσσερις ομάδες που θα καταφέρουν να φτάσουν μέχρι τέλος θα βρεθούν στα γήπεδα της Αμερικής, του Μεξικού και του Καναδά!  

Όπως αντιλαμβάνεται εύκολα κανείς, η Εθνική ομάδα οφείλει να ρίξει το βάρος της στην εν λόγω διοργάνωση, μιας και μακροπρόθεσμα μπορεί να την ανταμείψει!   

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0