Football Talk

Οι παίκτες του Σαν Μαρίνο είναι… μάγκες, αλλά τότε η Ελλάδα έχανε από «ψαράδες»; «Λατρεύουμε» να ξεχνάμε, αποθεώνουμε ευκολότερα!

Οι παίκτες του Σαν Μαρίνο είναι… μάγκες, αλλά τότε η Ελλάδα έχανε από «ψαράδες»; «Λατρεύουμε» να ξεχνάμε, αποθεώνουμε ευκολότερα!

Εύκολα ξεχνάμε. Το «λατρεύουμε» αυτό. Το έχουν οι Έλληνες, μας χαρακτηρίζει στην Ελλάδα. Είναι τεράστιοι «μάγκες» αυτοί του Σαν Μαρίνο. Αλλά πριν από 10 χρόνια, εμείς χάναμε από «ψαράδες». Έτσι δεν είναι;

Τι ακριβώς κατάφερε πριν από μερικές ώρες το Σαν Μαρίνο πριν από μερικές ώρες; Κάτι σπουδαίο. Κάτι ιστορικό. Κάτι που δεν θα λησμονηθεί ποτέ. Και είναι απολύτως λογικό.

Επικράτησε με 1-0 του Λιχτενστάιν. Η πρώτη του «επίσημη» νίκη είναι γεγονός. Η δεύτερη επικράτηση σε ολόκληρη την ιστορία του και η «παρθενική» μετά από 20 χρόνια, είναι πραγματικότητα. Και το 2004, και τώρα, κέρδισε τον ίδιο αντίπαλο! Με το ίδιο σκορ. Στο ίδιο γήπεδο.

Και ένα ολόκληρο έθνος είναι στους δρόμους. Η 5η μικρότερη χώρα στον πλανήτη, η 210η στην κατάταξη της UEFA, πέτυχε τον ρεαλιστικό σκοπό της. Να πάρει μία νίκη. Και όταν αντιληφθούμε πλήρως πως το έκανε για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια, από 1000+ εβδομάδες, από 7.000 και πλέον ημέρες, ίσως να τους εκτιμήσουμε περισσότερο.

Ας μάθουμε όμως και κάτι ακόμη. Κάτι που στην Ελλάδα, πιθανώς ξεχνάμε. Ή αγνοούμε να μάθουμε. Στην βασική ενδεκάδα του Σαν Μαρίνο παρευρέθηκαν τέσσερις παίκτες που ΔΕΝ έχουν ομάδα. Στόπερ έπαιζε ένας 37άχρονος, τερματοφύλακας και σέντερ φορ, δεν αντιπροσωπεύουν club εδώ και σχεδόν 365 ημέρες.

Ο προπονητής του Σαν Μαρίνο σημείωσε τη μεγαλύτερη νίκη στην καριέρα του! Συγκρατήστε το όνομά του. Λέγεται Ρομπέρτο Σέβολι.

Άψογα. Αναδείξαμε όσα έκανε το Σαν Μαρίνο. Και έχουμε μόνο μία απορία. Για ποιον λόγο η Ελλάδα «λατρεύει» να κρίνει ή να αποθεώνει; Μας άρεσε το Σαν Μαρίνο. Πανηγυρίσαμε μαζί του.

Τους σεβόμαστε. Αλλά δεν θα σεβαστούμε και τους «ψαράδες» των Νησιών Φερόε, που μας κέρδισαν δις σε μία διετία. Αυτοί κέρδισαν εμάς. Θα «κράξουμε» την Ελλάδα. Όταν όμως, το Σαν Μαρίνο δεν κερδίζει την Εθνική, πανηγυρίζει μία «μάγκικη» επικράτηση.

Πού καταλήγουμε; Παίζουν και αυτοί. Είναι ένα άθλημα. Είναι «11» εναντίον «11». Είμαστε εμείς και αυτοί. Όταν κερδίζουν αυτοί, ας τους δώσουμε τα συγχαρητήρια που πρέπει. Είτε λέγεται Σαν Μαρίνο, είτε Νήσοι Φερόε. Και ας μην ξεχνάμε…

Αναλυτικά, όλοι οι παίκτες του Σαν Μαρίνο που ξεκίνησαν βασικοί στο «ιστορικό» αυτό ματς:

Εντοάρντο Κολόμπο: -

Τζιακόμο Μπεβενούντι: Σασουόλο (U-20)

Αλεσάντρο Τόσι: -

Ντάντε Ρόσι: Τρόπικαλ Κοριάνο

Μισέλε Σέβολι: Ντογκάνα

Λορέντσο Καπιτσιόνι: -

Αλεσάντρο Γκολινούτσι: Βίρτους

Βάλι Κασαντέι: Βαντσίγλια

Αντρέα Κονταντίνι: Κάρλι Πιετρακούτα

Νίκο Σένσολι: Σαν Μαρίνο Academy

Νικόλα Νάνι: -

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0