Football Talk

«Πόσο άλλαξαν από πέρσι;»: Τα ευρωπαϊκά ρόστερ των ελληνικών ομάδων και οι μεγαλύτερες απώλειες!  

«Πόσο άλλαξαν από πέρσι;»: Τα ευρωπαϊκά ρόστερ των ελληνικών ομάδων και οι μεγαλύτερες απώλειες!  

Πλησιάζουμε στην ώρα που θα απολαύσουμε ξανά τις ελληνικές ομάδες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ θα αγωνιστούν στο League Phase του Europa League, ενώ ο Παναθηναϊκός σε αυτό του Conference League. Οι προπονητές των τριών συλλόγων έκαναν γνωστούς τους ποδοσφαιριστές, που θα είναι διαθέσιμοι σε αυτούς τους αγώνες, με αρκετό ενδιαφέρον να έχουν οι αλλαγές που έγιναν σε σχέση με την περσινή σεζόν!

Πλησιάζει η μεγάλη ώρα που οι ελληνικές ομάδες θα δώσουν τις δικές τους μάχες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός θα αγωνιστούν στο League Phase του UEFA Europa Leage, ενώ ο Παναθηναϊκός θα έχει υποχρεώσεις στο Conference League.

Οι τρεις σύλλογοι της Stoiximan Super League, έκαναν γνωστούς τους ποδοσφαιριστές που θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε αυτές τις αναμετρήσεις, με όλες τις ομάδες να έχουν αρκετές αλλαγές σε ό,τι αφορά τα ρόστερ που ήταν δηλωμένα την περσινή σεζόν.

Όμως, ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ο Ολυμπιακός που έφτασε στην κατάκτηση του Europa Conference League, την περσινή σεζόν είχε πολλά προβλήματα με την ευρωπαϊκή του λίστα, καθώς τον Ιανουάριο αρκετοί ποδοσφαιριστές αποχώρησαν και μπορούσε να κάνει μόνο τρεις αλλαγές σε αυτήν. 

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ παραμένει στον πάγκο της ομάδας, αλλά κομβικοί παίκτες αποτελούν παρελθόν, με τις απουσίες των Φορτούνη, Ποντένσε και Όρτα να είναι οι πιο σημαντικές.

Επίσης, εκτός από τους προαναφερόμενους, από την λίστα που δηλώθηκε στο δεύτερο μισό της περσινής σεζόν δεν υπάρχουν στους Περαιώτες οι Παπαδούδης, Κίνι, Ρίτσαρντς, Καμαρά, Ιμπόρα, Αλεξανδρόπουλος, Καρβάλιο, Ελ Αραμπί και Γιόβετις

Ενώ έχουν ενταχθεί στους «ερυθρόλευκους» οι Πιρόλα, Αναγνωστόπουλος, Κοστίνια, Στάμενιτς, Γκαρθία, Γουίλιαν, Γιάρεμτσουκ, Βέλντε, Μάρτινς, Μπιανκόν και Ολιβέιρα.

Από την άλλη, ο ΠΑΟΚ, που θα συμμετέχει στην ίδια διοργάνωση, σε σχέση με την περσινή του λίστα, για τα νοκ-άουτ του Europa Conference League θα έχει συνολικά 11 απουσίες καθώς οι Κουλιεράκης, Βιεϊρίνια, Σαμάτα, Μουργκ, Τσιγγάρας, Ζίβκοβιτς, Ταλιχμανίδης, Μεϊτέ, Μάρκος Αντόνιο, Εκόνγκ και Γιαξής δεν δηλώθηκαν φέτος. Αντιθέτως, στην ομάδα της Θεσσαλονίκης, προστέθηκαν οι Μπακαγιόκο, Καμαρά, Τσάλοφ, Τισουντάλι, Κόλεϊ, Σάστρε, Σορετίρε, ΘυμιάνηςΤσιφτσής και Μπαλωμένος.

Η μοναδική ομάδα που έχει αλλαγή προπονήτη στον πάγκο της είναι ο Παναθηναϊκός, ο οποίος, πορεύτηκε στους ομίλους του Europa League, με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς και πλέον στη θέση του είναι ο Ντιέγκο Αλόνσο, ενώ υπάρχουν και πολλές διαφορές σε ό,τι αφορά τους ποδοσφαιριστές. 

Συγκεκριμένα, από την περσινή λίστα των «πρασίνων» δεν βρίσκονται φέτος οι Μπρινιόλι, Ξενόπουλος, Μάγκνουσον, Πάλμερ-Μπράουν, Χουάνκαρ, Πέρεθ, Βιλένα, Σιδεράς, Μπερνάρ, Αϊτόρ και Παλάσιος.

Ο Ουρουγουανός τεχνικός έχει να διαχειριστεί ένα καινούργιο ρόστερ και αυτό φαίνεται και στις αλλαγές, μιας και σε σχέση με την περσινή σεζόν θα έχει τους Ντραγκόφσκι, Μαξ, Ίνγκασον, Μπάλντοκ, Μαξίμοβιτς, Ουναχί, Τετέ, Πελίστρι, Γερεμέγεφ και Μπακασέτα. 

Κάπου εδώ, αξίζει να σημειωθεί πως δεν συνυπολογίζουμε τους παίκτης της Β' λίστας, καθώς συνήθως έχουν συμπληρωματικό ρόλο.

Πολλές αλλαγές για όλες τις ομάδες, μένει να τις απολαύσουμε και ποιος ξέρει γιατί όχι σε μία καλή πορεία;

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0