Football Talk

«And the Oscar goes to…»: Αυτό το βραβείο του κορυφαίου προπονητή ποιος θα το πάρει;

«And the Oscar goes to…»: Αυτό το βραβείο του κορυφαίου προπονητή ποιος θα το πάρει;
Η FIFA αναμένεται να διοργανώσει, ως είθισται, τη βράβευση για τον καλύτερο coach της σεζόν που ολοκληρώθηκε, οι υποψήφιοι έχουν ιδιαίτερους λόγους να… ελπίζουν και ο κόσμος όμορφες ιστορίες να θυμάται, ανεξαρτήτως νικητή. 

Κάθε χρονιά έχει τους πρωταγωνιστές και οι προβολείς «θαμπώνουν» αυτούς που βρίσκονται στο χορτάρι. Δεν είναι όμως μόνο αυτοί. Καθοδηγούνται από αυτούς οι οποίοι βρίσκονται… παραδίπλα τους, στην γραμμή που διαχωρίζει το γήπεδο από τον πάγκο.

Έξι υποψήφιοι, κάθε ένας με τον δικό του συλλογικό άθλο, το προσωπικό κατόρθωμα του ενός, όμως, θα… χρηστεί φέτος ως το πιο ιδιαίτερο και θα τιμηθεί με το αντίστοιχο βραβείο του καλύτερου προπονητή. 

Αυτοί είναι κατά σειρά: 

1. Τσάμπι Αλόνσο για το εντυπωσιακό σερί νικών έως και τον τελικό του Europa League (ήττα με 3-0 από την Αταλάντα) και το αήττητο (και πρώτο) πρωτάθλημα με την Μπάγερ Λεβερκούζεν. 


2.  Ο Κάρλο Αντσελότι 
για την κατάκτηση του 15ου Champions League με τη Ρεάλ Μαδρίτης. 


3.  
O Λουίς ντε λα Φουέντε για το χρυσό μετάλλιο στο φετινό EURO, χάρη στο οποίο η Ισπανία έγινε πολυνίκης του θεσμού.  


4.
. Ο Τζαν Πιέρο Γκασπερίνi για την κατάκτηση του Europa League με την Αταλάντα


5.
Ο Πεπ Γκουαρντιόλα επειδή κατέκτησε την τέταρτη συνεχόμενη Premier League με τη Μάντσεστερ Σίτι, κάτι που δεν έχει πετύχεικανείς ποτέ ξανά στην Αγγλία. 


6. Ο Λιονέλ Σκαλόνι, για την κατάκτηση του δεύτερου συνεχόμενου Copa America και το «τρεμπλ» με την εθνική ομάδα της Αργεντινής (Copa America 2021, Mundial 2022, Copa America 2024)  



www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0