Football Talk

«Κλείνει η ευρωπαϊκή λίστα»: Ποιες είναι οι τρεις βασικές προϋποθέσεις για ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό;

«Κλείνει η ευρωπαϊκή λίστα»: Ποιες είναι οι τρεις βασικές προϋποθέσεις για ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό;

Τρία πράγματα που ΔΕΝ γνωρίζουμε και οφείλουμε να έχουμε στο μυαλό μας, ενόψει ευρωπαϊκής λίστας. Τόσο για τον ΠΑΟΚ, όσο και για τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Διότι ο χρόνος της «δήλωσης» των ποδοσφαιριστών… εκπνέει!

Και κάπου εδώ, φτάνουμε στο τέλος. Η ευρωπαϊκή λίστα και ο χρόνος δήλωσης των ποδοσφαιριστών που υπολογίζονται από την εκάστοτε ομάδα, εκπνέει. Ο πρωταθλητής ΠΑΟΚ, ο Ολυμπιακός, ο οποίος κατέκτησε για πρώτη φορά στην ιστορία του ευρωπαϊκό τίτλο, «γράφοντας» ιστορία για την Ελλάδα, και ο Παναθηναϊκός, πρέπει να «κλείσουν» το ρόστερ τους.

Μέχρι τα ξημερώματα της Πέμπτης θα γνωρίζουμε με ποιους παίκτες θα πορευτούν ως τον Ιανουάριο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις οι τρεις εκπρόσωποι της Ελλάδας.

Ποιες είναι όμως οι τρεις βασικές προϋποθέσεις, που πρέπει να τηρήσει κάθε club, για να είναι απόλυτα συνυφασμένο με τις απαιτήσεις των ευρωπαϊκών διοργανώσεων; Ας τα πάρουμε από την αρχή.

Πρώτον. Μέχρι 17 ξένοι. Ουδείς μπορεί να δηλώσει περισσότερους. Δεύτερον. Τέσσερις γηγενείς. Σημαντικό και αυτό. Και όσον αφορά την τρίτη προϋπόθεση; Είναι αυτή που δίνει «ελπίδα» σε κάθε παιδί της ακαδημίας. Διότι πρέπει να υπάρχουν και τέσσερις από το ρόστερ των «μικρών».

Υποσημείωση, ιδιαίτερα σημαντική… Υπάρχει η δυνατότητα να δηλωθούν περισσότεροι από τέσσερις παίκτες των ακαδημιών, αλλά όχι περισσότεροι από τέσσερις γηγενείς. Μοναδικός τρόπος να συμβεί αυτό; Να αφαιρεθεί κάποιος ξένος. Και η ώρα πλησιάζει…

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0