Football Talk

«Στην αναζήτηση του δικού του Τάισον»: Ο Ολυμπιακός απέκτησε τον Γουίλιαν και θέλει να πετύχει... διάνα, όπως ο ΠΑΟΚ! (video)

«Στην αναζήτηση του δικού του Τάισον»: Ο Ολυμπιακός απέκτησε τον Γουίλιαν και θέλει να πετύχει... διάνα, όπως ο ΠΑΟΚ! (video)

Ο Ολυμπιακός απέκτησε τον Γουίλιαν και θέλει να πάρει από αυτόν ό,τι κατάφερε να κερδίσει ο ΠΑΟΚ από τον Τάισον την περασμένη σεζόν. Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έχει στα χέρια του έναν ποδοσφαιριστή που είναι εκρηκτικός και επικίνδυνος και μέχρι πέρυσι «ταλαιπωρούσε» τις άμυνες της Premier League

Η Stoiximan Super League ετοιμάζεται να υποδεχθεί άλλον έναν Βραζιλιάνο που είναι αρκετά ώριμος ως προς την ηλικία, αλλά μοιάζει με έφηβο μέσα στο χορτάρι. Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε μια σπουδαία προσθήκη, με τον Γουίλιαν να συνεχίζει στην Ευρώπη παρά τις δελεαστικές προτάσεις από το MLS και τη Σαουδική Αραβία. Ο 36χρονος πρώην παίκτης των Τσέλσι και Άρσεναλ θα αγωνίζεται με τους Πειραιώτες τη φετινή σεζόν και θα έρθει αντιμέτωπος με έναν συνομήλικο συμπατριώτη του. 

Ο Τάισον ήταν ένας από τους μεγάλους πρωταγωνιστές του ΠΑΟΚ την περσινή σεζόν και έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Όλοι θυμούνται το γκολ που ουσιαστικά χάρισε στον «Δικέφαλο του Βόρρα», στο παιχνίδι ενάντια στον Άρη για την τελευταία αγωνιστική των Play-off του πρωταθλήματος (19/05, 1-2). 


Ο Βραζιλιάνος μπορεί να ήρθε σε προχωρημένη ηλικία στην Ελλάδα, ωστόσο έχει δικαιώσει πλήρως την απόφαση του
Ραζβάν Λουτσέσκου να τον εντάξει στο δυναμικό του ΠΑΟΚ τον Ιανουάριο του 2023. Μπορεί να μην είχαν συναντηθεί ξανά σε κάποια ομάδα όπως τώρα, αλλά ο Τάισον έχει συνεργαστεί με τον πατέρα του προπονητή του, Μιρτσέα Λουτσέσκου, στη Σαχτάρ Ντόνετσκ, με την οποία αγωνίστηκε σε 126 παιχνίδια. Στην πρώτη του μιάμιση σεζόν, υπό τις οδηγίες του πατέρα Λουτσέσκου, ο Βραζιλιάνος σκόραρε συνολικά επτά φορές, μοιράζοντας και δώδεκα ασίστ. 

Το καλύτερο, όμως, το κράτησε για τους Θεσσαλονικείς και τον Ραζβάν Λουτσέσκου τη σεζόν 2023/24. Ο Τάισον «έλαμψε» στα χέρια του Ρουμάνου τεχνικού, έκανε ό,τι ήθελε στις αντίπαλες άμυνες, με αποτέλεσμα οι πάντες στη χώρα μας να παραμιλάνε με την εκρηκτικότητα που διαθέτει παρά τα 36 του χρόνια. Σε 29 εμφανίσεις στο περσινό πρωτάθλημα, σκόραρε 5 φορές και μοίρασε 10 ασίστ, έχοντας μέσο όρο συμμετοχής 75 λεπτά ανά παιχνίδι.

Η εκρηκτικότητα και το κίνητρο του Γουίλιαν 

Ο Γουίλιαν ήρθε στον Ολυμπιακό για να αποδείξει πολλά περισσότερα από όσα πιστεύουμε. Ο Βραζιλιάνος μπορεί να μην έχει κάνει προετοιμασία με κάποια ομάδα, αλλά έρχεται από μια πολλή γεμάτη σεζόν με τη Φούλαμ στην Premier League. Ο έμπειρος άσος, που έχει αγωνιστεί σε Τσέλσι και Άρσεναλ, στο περσινό πρωτάθλημα Αγγλίας με τους «Cottagers» μέτρησε 31 συμμετοχές με 5 γκολ και 2 ασίστ. 

Ο 36χρονος εξτρέμ αγωνίζεται στην αριστερή πλευρά του γηπέδου κατακλύζοντας την μεσοεπιθετική γραμμή, έχοντας παράλληλα και αμυντικές αρετές αφού καλύπτει τα κενά που δημιουργούνται. Οι «ερυθρόλευκοι» εντάσσουν στο δυναμικό τους έναν ποδοσφαιριστή που όταν βρει τα πατήματά του, μπορεί να προκαλέσει πολλά ζητήματα στις αντίπαλες άμυνες με την ικανότητα που διαθέτει στο ένας εναντίον ενός. 

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έχει προσαρμόσει τον Ολυμπιακό στον τρόπο παιχνιδιού που του αρέσει, με το αρκετά γρήγορο passing game να είναι ένα στοιχείο που έχει στην γκάμα του ο Γουίλιαν. Ο πρώην παίκτης της Φούλαμ είχε την περασμένη σεζόν στο αγγλικό πρωτάθλημα, ποσοστό της τάξης του 85% στις πάσες που επιχείρησε. Σε συνδυασμό, με την εκρητικότητα του, ο Βάσκος τεχνικός μπορεί να αναδείξει πολλά απο τα χαρίσματα που κατέχει ο καινούργιος ποδοσφαιριστής των Πειραιωτών. 

Το προσωπικό κίνητρο είναι επίσης κάτι που κάνει τον Βραζιλιάνο να θέλει να αποδείξει πολλά. Άλλωστε, ο ίδιος είχε δηλώσει πως θέλει να συνεχίσει να αγωνίζεται στην Ευρώπη και σε top επίπεδο, αφού νιώθει υγιής και μπορεί να παίζει μέχρι και τα 40 του χρόνια. Μένει να δούμε αν θα αποδειχθεί και αν ο Γουίλιαν θα είναι ο «ερυθρόλευκος» Τάισον

Βαγγέλης Τερζής 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0