Football Talk

«Τι έχασε μέσα σε ένα καλοκαίρι ο Ολυμπιακός;»: Η δημιουργία του Φορτουνή, τα γκολ του Ποντένσε και η επόμενη μέρα! (video)

«Τι έχασε μέσα σε ένα καλοκαίρι ο Ολυμπιακός;»: Η δημιουργία του Φορτουνή, τα γκολ του Ποντένσε και η επόμενη μέρα! (video)
H μεταγραφική περίοδος φτάνει κοντά στη λήξη της και ο Ολυμπιακός έχει αφήσει ακόμα ανοιχτές υποθέσεις στο ρόστερ του. Άλλωστε, γνωστό είναι ότι οι «ερυθρόλευκοι» είχαν ως προτεραιότητα την παραμονή των παικτών της περσινής σεζόν. Ωστόσο, Φορτούνης και Ποντένσε θα αγωνίζονται στη Σαουδική Αραβία και οι Πειραιώτες είναι αναγκασμένοι να… ζήσουν χωρίς δύο ποδοσφαιριστές που τους πρόσφεραν πολλά!

Όλες οι ομάδες προσπαθούν να «κλείσουν» τα ρόστερ τους εν όψει της νεάς σεζόν.

Μία από αυτές είναι και ο Ολυμπιακός, ο οποίος, θα ήθελε να έχει το ίδιο ρόστερ, με αυτό που κατέκτησε την περσινή σεζόν το Europa Conference League.

Όπως είναι εύκολα αντιληπτό, κάτι τέτοιο ήταν πολύ δύσκολο, αλλά πλέον οι «ερυθρόλευκοι» πρέπει να συνεχίσουν την πορεία τους, χωρίς δύο ποδοσφαιριστές που πρόσφεραν τα μέγιστα την προηγούμενη σεζόν.

Ο Κώστας Φορτούνης είναι και επίσημα… Άραβας, μιας και ανακοινώθηκε από την Αλ Καλίτζ και θα έχει συμπαίκτη τον Δημήτρη Κουρμπέλη και προπονητή τον Γιώργο Δώνη.  

Στην ίδια χώρα με τον 31χρονο Έλληνα, θα αγωνίζεται -κατά πάσα πιθανότητα- και ο Ντανιέλ Ποντένσε, καθώς και ο ίδιος του ο προπονητής στη Γουλβς, ανέφερε πως του έχει γίνει μία πάρα πολύ μεγάλη πρόταση από την Αλ Σαμπάμπ.

Φυσικά, μιλάμε για δύο ποδοσφαιριστές που ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, θα ήθελε να τους έχει πολύ στην ομάδα του, αλλά πλέον πρέπει να κοιτάξει τις εναλλακτικές του.

Άλλωστε, το πόσο επιδραστικοί ήταν στην πορεία του Ολυμπιακού φαίνεται και στη συνολική τους συνεισφορά στο σκοράρισμα. Συγκεκριμένα, το 44,44% των περσινών γκολ των «ερυθρολεύκων» προήλθαν από ενέγρειες των δύο προαναφερόμενων ποδοσφαιριστών!

Πιο αναλυτικά, από τα 117 γκολ (χωρίς αυτό του Καμαρά, απέναντι στον Παναθηναϊκό) που σκόραραν οι Πειραιώτες, τα 52 μεταφράζονται σε 11 γκολ και 19 ασίστ του Φορτούνη και 15 γκολ και 13 ασίστ του Πορτογάλου. Μπορεί αν κάνουμε την πρόσθεση να βγαίνουν 58, αλλά θα πρέπει να αφαιρεθούν έξι, καθώς ήταν από συνεργασίες των δύο πρώην «ερυθρόλευκων».

Νούμερα και στατιστικά που σίγουρα βάζουν σε σκέψεις τον Μεντιλίμπαρ, αλλά πλέον πρέπει να κοιτάξει την επόμενη μέρα.

Το πώς θα αντικατασταθούν οι Ποντένσε και  Φορτούνης; Ακόμα άγνωστο, αλλά η απάντηση θα έρθει πολύ σύντομα καθώς ο χρόνος πιέζει τον Ολυμπιακό!

Διονύσης Καλαϊζής 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0