Football Talk

«Ελάτε να μας το πάρετε!»: Επιβλητική πρωταθλήτρια Ίντερ σκόρπισε την Αταλάντα στο Σαν Σίρο! (video)

«Ελάτε να μας το πάρετε!»: Επιβλητική πρωταθλήτρια Ίντερ σκόρπισε την Αταλάντα στο Σαν Σίρο! (video)
Όμορφα, απλά, αλλά περισσότερο... κυνικά η Ίντερ έπαιξε ως πρωταθλήτρια, σκόρπισε στους τέσσερις ανέμους του ιταλικού Βορρά την κάτοχο του Europa League, Αταλάντα, και εδραιώνεται στο θρόνο που κατέκτησε πέρυσι, στέλνοντας μηνύματα στους πάντες. 

Ο Σβεν Γκόραν Έρικσον απεβίωσε την περασμένη Δευτέρα και τιμάται στα ποδοσφαιρικά γήπεδα ανά τη Γηραιά Ήπειρο και φυσικά στην Ιταλία, όπου στα τέλη του περασμένου αιώνα δοξάστηκε παρουσιάζοντας στη χώρα την καλύτερη Λάτσιο όλων των εποχών. Το αυριανό ντέρμπι της Ρώμης εναντίον της Μίλαν (31/08, 21:45), θα είναι εξόχως αφιερωμένο στον Σουηδό κοσμοπολίτη των πάγκων.

Μέχρι τότε όμως, βορειότερα στο Μιλάνο και συγκεκριμένα στο Τζιουσέπε Μεάτσα, το σαρωτικό ξεκίνημα της Ίντερ με δύο γκολ στο πρώτο δεκάλεπτο (και ο ανάλογος ρυθμός της στη συνέχεια) έκριναν ουσιαστικά την τύχη της Αταλάντα και του αγώνα. Το αυτογκόλ του Τζιμσίτι ύστερα από προβολή του εντός περιοχής (3΄) και η… σουτάρα του Μπαρέλα εφτά λεπτά μετά απλοποίησαν τα πάντα και αποδείχθηκε πως τα είχαν… ήδη τελειώσει, βλέποντας και την εξέλιξη στην συνέχεια. Στο 27΄ο Τυράμ έχει δοκάρι για τους νερατζούρι και στέλνει μήνυμα για ένα ρεσιτάλ, που δεν περίμενε ούτε… ο ίδιος να πραγματοποιήσει στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 39΄ μόλις, ο Σάμαρτζιτς στέλνει τη μπάλα οριακά άουτ στη μοναδική φάση της ομάδας του Γκασπερίνι στο ημίχρονο.  

 


Ο Ουκρανός Μικιταριάν στο πρώτο λεπτό της επανάληψης δίνει ένα ακόμη μήνυμα, προτού ο Γάλλος εξτρέμ σε διάστημα δέκα λεπτών μετατραπεί σε πρωταγωνιστή. Σκοράρει δις με προβολή εντός περιοχής (47΄, 56΄) και δίνει διαστάσεις θριάμβου σ΄ ένα ματς που άπαντες περίμεναν διαφορετικό. Ο Αρναούτοβιτς που αντικατέστησε τον Λαουτάρο στο τελευταίο δεκάλεπτο, θέλησε να μοιραστεί τη δόξα, δημιούργησε δύο φάσεις αμφότερες στις καθυστερήσεις: αρχικά με απόπειρα ασίστ στον Ταρέμι, ο οποίος δεν μπόρεσε να συνεχίσει, και με σουτ που κατέληξε, ωστόσο, λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. 



Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Ίντερ (3-5-2): Ζόμερ - Ασέρμπι - Παβάρ – Ντι Μάρκο - Νταρμιάν – Μπαστόνι (61΄ Κάρλος Αουγκούστο) – Τσαλχάνογλου (61΄ Ασλάνι)- Μικχιταριάν – Μπαρέλα (79΄ Φρατέσι) - Τουράμ (79΄ Ταρέμι) – Λαουτάρο (82΄ Αρναούτοβιτς)

Αταλάντα (3-5-2): Καρνέσκι – Μπελανόβα (58΄ Τολόι) - Τζιμσίτι – Ρουγκέτι – Ζαπακόστα (79΄ Ντε Κετελάρ)- Πάσαλιτς – Έντερσον - Ντε Ρόον – Μπρεσκιάνι – Ρετέγκι – Σάμαρτζιτς (80΄ Παλέστρα)


www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0