Football Talk

Κόσμος, ΟΜΑΔΑ, ΟΑΚΑ και μία «πράσινη» πρόκριση: Λέγεται… Panathinaikos, θα παίζει ξανά στην Ευρώπη! (video)

Κόσμος, ΟΜΑΔΑ, ΟΑΚΑ και μία «πράσινη» πρόκριση: Λέγεται… Panathinaikos, θα παίζει ξανά στην Ευρώπη! (video)

Αυτός είναι ο Παναθηναϊκός. Ή αυτός είναι ο… Panathinaikos. Τα κατάφερε. Πέρασε. Απέκλεισε τη Λανς. Σπουδαίο βράδυ για τους «πράσινους» στο ΟΑΚΑ, γύρισαν το «ζευγάρι» και βρίσκονται στο League Phase του Europa Conference League. Πελίστρι και Τετέ διαμόρφωσαν το 2-0, το ΟΑΚΑ «έβραζε» για 90 λεπτά!

Απίθανος Παναθηναϊκός! Είναι ξανά εδώ. Είναι και πάλι Ευρωπαίος. Το έκανε. Γύρισε το ματς με τη Λανς. Προκρίθηκε στο League Phase του Europa Conference League μετά το 2-0 στην Αθήνα και το κατάμεστο ΟΑΚΑ. Τι βράδυ, τι κόσμος, τι ανατροπή…

Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυναμικά στον αγώνα, κυκλοφορούσε τη μπάλα και έπαιζε ψηλά, δημιουργώντας σύγχυση στο παιχνίδι των Γάλλων, που δυσκολεύονταν να βρουν τους ρυθμούς τους. Ωστόσο, το χαμένο πέναλτι των φιλοξενούμενων, τους έδωσε ώθηση, αυξάνοντας την πίεση στους «πράσινους», που δεν κατάφεραν να απειλήσουν ουσιαστικά της εστία του Σαμπά στο πρώτο ημίχρονο.

Στο 15΄ το φάουλ του Μλαντένοβιτς μέσα στην περιοχή, έστειλε τον Σοτοκά στην άσπρη βούλα, όμως ο Ντραγκόφσκι μάντεψε σωστά, διατηρώντας ανέπαφη την εστία του.

Η πρώτη τελική για τον Παναθηναϊκό ήρθε στο 28΄ με τον Τετέ, με τη μπάλα να καταλήγει άουτ, χωρίς να ανησυχεί τον Σαμπά.

Άλλη μια ευκαιρία για τη Λανς στο 33΄, με τον Σαϊντ που σούταρε από απόσταση βολής, όμως ο Ντραγκόφσκι προέβη σε ακόμα μία απόκρουση.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Τόμασον στο 57΄ μετά από σέντρα του Φρανκόφσκι προσπαθεί να ανοίξει το σκορ, ο Ντραγκόφσκι όμως ήταν πάλι εκεί να απομακρύνει με τα πόδια, κρατώντας το «τριφύλλι» ζωντανό στη διεκδίκηση της πρόκρισης.

Λίγα λεπτά αργότερα, μια συνεργασία ΠελίστριΙωαννίδη βάζει τον Παναθηναϊκό μπροστά στο σκορ (1-0), με τον Ουρουγουανό να πετυχαίνει το πρώτο του γκολ με την ελληνική ομάδα.

Έχοντας το μομέντουμ και την ψυχολογία, οι γηπεδούχοι χάνουν μία σπουδαία ευκαιρία να πετύχουν και δεύτερο τέρμα με τον Τετέ στο 68΄,που βρίσκει χώρο και δοκιμάζει ένα σουτ, που πέρασε πολύ κοντά από το δεξί δοκάρι του Σαμπά.

Στο σημείο που η Λανς είχε αρχίσει να παίρνει μέτρα στο γήπεδο, ο Παναθηναϊκός βγαίνει σε αντεπίθεση με τον Μαντσίνι, ο οποίος με πάσα κάτω από τα πόδια του αμυντικού βρίσκει τον Τετέ που πλασάρει για το 2-0.

Και οι ευκαιρίες για τους «πράσινους» δε σταματούν εκεί. Στο 88΄ο Τζούρισιτς κλέβει τη μπάλα και δίνει στον Ιωαννίδη, ο οποίος χάνει μοναδική ευκαιρία να τελειώσει το ματς.

«Εφιαλτικά» τα 6 λεπτά των καθυστερήσεων με τους φιλοξενούμενους να χάνουν τα… άχαστα και τον Ντραγκόφσκι να αποδεικνύεται για ακόμα μια φορά «κέρβερος» στην εστία.


Αναλυτικά οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Παναθηναϊκός (Ντιέγκο Αλόνσο): Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας (Βαγιαννίδης 61΄), Γεντβάι, Ίνγκασον (Σένκεφελντ 78΄), Μλαντένοβιτς, Αράο, Τσέριν (Μαξίμοβιτς 61΄), Μπακασέτας (Μαντσίνι 61΄), Τετέ, Πελίστρι (Τζούρισιτς 82΄), Ιωαννίδης

Λανς (Γουίλ Στιλ): Σαμπά, Γκραντίτ (Ενζολά 87΄), Κουσάνοφ, Σαρ (Χαϊνταρά 71΄), Φρανκόφσκι, Τόμασον, Ντιούφ, Μασάντο (Τσάβες 71΄), Ντα Κόστα (Φουλζίνι 66΄), Σοτοκά, Σαϊντ  (Λασκαρί 66΄)

www.bnsports.gr

 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0