Football Talk

«Το Champions League των αλλαγών»: Δύο... blast from the past, τρεις επιστροφές και οι «πρωτάρες»! (video)

«Το Champions League των αλλαγών»: Δύο... blast from the past, τρεις επιστροφές και οι «πρωτάρες»! (video)
Το UEFA Champions League «αλλάζει» σελίδα, αφού τη θέση των ομίλων θα πάρει το League Phase. Ωστόσο, ενδιαφέρον έχουν και οι ομάδες που έχουν εξασφαλισμένη θέση στη νέα διοργάνωση με πέντε συλλόγους να επιστρέφουν μετά από χρόνια απουσίας και τρεις να κάνουν την παρθενική τους εμφάνιση!

Η μεγάλη ώρα έφτασε! Κάθε χρόνο όλος ο ποδοσφαιρικός πλανήτης περιμένει με ανυπομονησία την έναρξη του UEFA Champions League. Έτσι και φέτος, αφού έγιναν γνωστές οι ομάδες που θα λάβουν μέρος, είμαστε έτοιμοι για την καθιερωμένη κλήρωση.

Ωστόσο, φέτος θα έρθουμε αντιμέτωποι με πρωτόγνωρα πράγματα, αφού τη θέση των ομίλων, έχει πάρει το League Phase των 36 ομάδων, αλλάζοντας ριζικά το format της διοργάνωσης.

Μεγάλες «εκπλήξεις» έχουμε και στις ομάδες που θα «εγκαινιάσουν» το νέο σύστημα διεξαγωγής, αφού πέντε θα κάνουν την εμφάνισή τους μετά από χρόνια απουσίας και τρεις θα αγωνιστούν για πρώτη φορά στον θεσμό!

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η Μπολόνια πραγματοποίησε μία εξαιρετική σεζόν στην Serie A, καταφέρνοντας να εξασφαλίσει ένα εισιτήριο για το UEFA Champions League της νέας σεζόν.

Οι φίλοι της ομάδας περίμεναν 60 ολόκληρα χρόνια για αυτήν τη στιγμή, αφού οι «ροσομπλού» έχουν αγωνιστεί μία φορά, στο τότε Κύπελλο Πρωταθλητριών του 1964-65!

Σε παρόμοια κατάσταση βρίσκονται και οι οπαδοί της Άστον Βίλα, αφού θα πάρουν μέρος στη διοργάνωση, μετά από 41 χρόνια! Μάλιστα, οι Άγγλοι κατέκτησαν το Κύπελλο Πρωταθλητριών το 1982, αλλά από τότε έχουν μόνο μία συμμετοχή στη μεγαλύτερη διασυλλογική διοργάνωση, αυτή της επόμενης σεζόν (1982-83)!


Τα τελευταία χρόνια ο «βασικός» εκπρόσωπος από τη χώρα της Αυστρίας είναι η Σάλτσμπουργκ, ωστόσο, φέτος θα υπάρχει και μίας συμπατριώτισσά της στο League Phase. H Στουρμ Γκρατς επιστρέφει από το μακρινό 2001, όταν και έκανε την τελευταία της εμφάνιση. Μάλιστα, είχε αγωνιστεί και απέναντι στον Παναθηναϊκό, όταν και τέθηκαν αντιμέτωποι στη δεύτερη φάση των ομίλων, που διεξαγόταν τότε!

Άλλη μία ομάδα, που είχε πολλά χρόνια να… κουνήσει σεντόνι είναι Σπάρτα Πράγας. Οι Τσέχοι επέστρεψαν στα «αστέρια», μετά από 19 χρόνια, αφού προκρίθηκαν μέσω της διαδικασίας των προκριματικών, αποκλείοντας στα Play Off τη Μάλμε, που είχε αφήσει εκτός συνέχειας τον ΠΑΟΚ!

Τελευταία ομάδα, που θα κάνει την επανεμφάνισή της στα «σαλόνια» του UEFA Champions League είναι η Στουτγκάρδη, που τερμάτισε στη δεύτερη θέση της Bundesliga και θα βρίσκεται στη διοργάνωση, μετά από τη σεζόν 2009-10, όπου είχε φτάσει στη φάση των «16» και είχε αποκλειστεί από την Μπαρτσελόνα.

Την παρθενική της παρουσία ετοιμάζεται να κάνει η Μπρεστ, αφού η γαλλική ομάδα εκμεταλλεύτηκε το «στραβοπάτημα» της Λιλ στην τελευταία αγωνιστική και τερμάτισε τρίτη στη βαθμολογία της Ligue 1. Και όλα αυτά, ενώ είχε ένα από τα μικρότερα σε χρηματιστηριακή αξία ρόστερ στη Γαλλία, σύμφωνα με το Transfermarkt!

Την πρώτη της εμφάνιση, ετοιμάζεται να κάνει και η Τζιρόνα, μετά την καταπληκτική της πορεία στη La Liga. Αν και αρχικά, υπήρχαν φήμες πως δεν θα μπορέσει να αγωνιστοεί επειδή έχει τον ίδιο ιδιοκτήτη με τη Μάντσεστερ Σίτι, η UEFA, έδωσε το πράσινο «φως» και θα την απολαύσουμε κανονικά.

Τον ίδιο δρόμο θα ακολουθήσει και η Σλόβαν Μπρατισλάβας, που αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες «εκπλήξεις» των τελευταίων ετών. Άλλωστε, απέναντι στη Μίντιλαντ στα Play Off, μέχρι και το 82ο λεπτό στη ρεβάνς των δύο ομάδων, έμοιαζε πως το όνειρο της πρόκρισης είχε… σβήσει οριστικά! Ωστόσο, με δύο γκολ πριν την συμπλήρωση των 90' λεπτών οι Σλοβάκοι θα γίνουν η τρίτη ομάδα, που θα κάνει ντεμπούτο στη διοργάνωση!

Διονύσης Καλαϊζής  

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0