Football Talk

«Λύτρωση» από τους… νέους και 2/2: Αγχώθηκε, αλλά είχε Βέλντε, Γιάρεμτσουκ ο Ολυμπιακός, κόντρα στη μαχητική Athens Kallithea!

«Λύτρωση» από τους… νέους και 2/2: Αγχώθηκε, αλλά είχε Βέλντε, Γιάρεμτσουκ ο Ολυμπιακός, κόντρα στη μαχητική Athens Kallithea!

Μόνο εύκολο δεν ήταν το βράδυ για τον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» τα βρήκαν… σκούρα με την Athens Kallithea στο Γ. Καραϊσκάκης, όμως χάρη στα γκολ από δύο νέα μεταγραφικά του αποκτήματα (Βέλντε, Γιάρεμτσουκ), κέρδισε με 2-1 (26/08) και έκανε το 2/2 στην εκκίνηση της Stoiximan Super League!

Όχι μόνο πάλεψε στο Γ. Καραϊσκάκης η Athens Kallithea, αλλά λίγο έλειψε να κάνει και τη… ζημιά στον Ολυμπιακό! Στο φινάλε ωστόσο, η ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ ήταν εκείνη που χαμογέλασε, χάρη σε γκολ από τα νέα μεταγραφικά της αποκτήματα.

Ο Βέλντε άνοιξε το σκορ, ο Ουλντρίκις απάντησε «παγώνοντας» το φαληρικό γήπεδο, αλλά ο Γιάρεμτσουκ ήταν εκεί, για να «λυτρώσει» τους Πειραιώτες και να τους χαρίσει τη νίκη με 2-1 (26/08).

Έτσι, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν το απόλυτο (2/2), στην εκκίνηση της Stoiximan Super League και ισοβαθμούν με τον ΠΑΟΚ στην κορυφή, με έξι βαθμούς.

Ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού στα πρώτα λεπτά, έψαχνε χώρους για να φτάσει στην αντίπαλο εστία και το κατάφερε στο 14ο λεπτό.

Μία καταπληκτική κάθετη του Ορτέγκα «έκοψε» στα δύο την άμυνα της Καλλιθέας, ο Βέλντε βρέθηκε σε θέση βολής και με ωραίο δεξί σουτ, έγραψε το 1-0.

Οι «ερυθρόλευκοι» έψαξαν ένα δεύτερο γκολ και στο 27’ έφτασαν σε διπλή ευκαιρία. Πρώτα ο Τσικίνιο πάτησε περιοχή και σούταρε πάνω στον Μεχίας, ενώ στη συνέχεια ο Ζέλσον Μαρτίνς που πήρε την μπάλα, επιχείρησε σουτ, αλλά πήγε ψηλά άουτ.

Πιο απειλητικός παίκτης των γηπεδούχων ήταν με διαφορά ο Βέλντε, που στο 36ο λεπτό, λίγο έλειψε να κάνει το 2-0. Έπειτα από άλλη μία εξαιρετική ατομική ενέργεια, είδε τον Μπαραγάν να διώχνει την προσπάθειά του, με τον Μαρτίνς που πήρε το ριμπάουντ να στέλνει την μπάλα άουτ.

Η πρώτη καλή στιγμή για την Καλλιθέα ήρθε στο 42’, με τον Ντεμέτριους να σουτάρει με δύναμη. Ο Πιρόλα, ωστόσο, παρενέβη και παραχώρησε κόρνερ.

Στην έναρξη του δευτέρου μέρους, οι φιλοξενούμενοι απείλησαν πρώτοι, στο 58’, καθώς  έπειτα από μία εκτέλεση φάουλ ο Μουτίνιο σούταρε, με την μπάλα μνα κοντράρει στον Πιρόλα και στη συνέχεια ο Ντεμέτριους έστειλε την μπάλα στην αγκαλιά του Τζολάκη.

Όπως αποδείχθηκε, αυτό απλώς η… προειδοποίηση! Στο 61’, επικράτησε «αναβρασμός» στην άμυνα του Ολυμπιακού, ο Ουλντρίκις βρέθηκε σε θέση βολής και έκανε το 1-1, πετυχαίνοντας το πρώτο γκολ για την Καλλιθέα, μετά την επιστροφή της στη μεγάλη κατηγορία.

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να ανέβει, αλλά δεν έβρισκε χώρους. Μετά από αρκετή ώρα και για πρώτη φορά στο δεύτερο μέρος, απείλησε με τον Μασούρα στο 76’, με ένα μακρινό σουτ, που όμως μπλόκαρε εύκολα ο τερματοφύλακας της Καλλιθέας.

Τελικά, οι Πειραιώτες «λυτρώθηκαν» από έναν ακόμα… νέο και μάλιστα έπειτα από εξέταση της φάσης στο VAR. Ο Στάμενιτς έκανε τη σέντρα, ο Ελ Κααμπί μπήκε στη φάση με την μπάλα να κοντράρει πάνω και να καταλήγει στον Γιάρεμτσουκ, που με κοντινή προβολή έγραψε 2-1 στο 77ο λεπτό, για να χαρίσει τη νίκη στους Πειραιώτες!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός (Χ. Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ροντινέι, Μπιανκόν (69’ Ντάνι Γκαρθία), Πιρόλα, Ορτέγκα, Ντόη, Έσε (49’ Στάμενιτς), Μαρτίνς, Τσικίνιο (69’ Γιάρεμτσουκ), Βέλντε (69’ Μασούρας), Ελ Κααμπί

Athens Kallithea (Μ. Ντονάτι): Μπαραγάν. Μεχίας (40’ Ντεμέτριους), Ισιμάτ Μιρέν, Πασαλίδης, Μανθάτης, Ματίγια (84’ Λουκίνας), Μότοκ, Σοΐρι, Μερκάτι (46’ Ντιμπά), Μουτίνιο (84’ Βασιλόγιαννης), Ουλντρίκις

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0