Football Talk

Αν ΔΕΝ ήταν ο Σπόραρ, ο Παναθηναϊκός θα γυρνούσε μισό αιώνα πίσω: Και αν το γκολ είναι «οιωνός» για την... ΑΕΚ; (video)

Αν ΔΕΝ ήταν ο Σπόραρ, ο Παναθηναϊκός θα γυρνούσε μισό αιώνα πίσω: Και αν το γκολ είναι «οιωνός» για την... ΑΕΚ; (video)

Θα έληγε 0-0. Δεν θα είχε σκοράρει ο Παναθηναϊκός για δύο σερί παιχνίδια. Θα συνέκρινε τον εαυτό του με την επίδοση προ πενταετίας και εν τέλει, θα γυρνούσε στο μακρινό 1977. Τότε που τερμάτιζε τέταρτος, είχε ξεχάσει την έννοια του «γκολ» και η ΑΕΚ κατακτούσε το πρωτάθλημα!

Πέρυσι είχε σκοράρει οκτώ φορές στα δύο πρώτα παιχνίδια. Είχε συντρίψει τον Ατρόμητο με 5-0 και είχε επικρατήσει με 3-0 του Βόλου.

Πριν από δύο χρόνια, ο Παναθηναϊκός δεν είχε δεχθεί γκολ στα δύο πρώτα ματς της Stoiximan Super League.

Πριν από τρία έτη, είχε συγκεντρώσει τέσσερις βαθμούς στα δύο εναρκτήρια ματς της σεζόν. Όλα αυτά είναι αποδεκτά. Αυτό που πήγε να συμβεί όμως φέτος, στην έναρξη του πρωταθλήματος, δεν θα ήταν.

Διότι αν ο Σπόραρ δεν έκανε το 1-0 απέναντι στον Λεβαδειακό εντός έδρας ματς, ο Παναθηναϊκός θα μετρούσε «μηδενικά» γκολ και έναν βαθμό ως συγκομιδή.

Η τελευταία φορά που ένα πρωτάθλημα θα είχε ξεκινήσει με παρόμοιο τρόπο, έλαβε χώρα το 2019. Τη σεζόν 2019-20 για την ακρίβεια, με μία ήττα και μία ισοπαλία σε δύο ματς. Ένας βαθμός στο «σακούλι» και φινάλε στη χρονιά στην 4η θέση, με προπονητή τον Γιώργο Δώνη.

Όσον αφορά για την πιο πρόσφατη περίπτωση που ο Παναθηναϊκός είχε ξεκινήσει μία αγωνιστική περίοδο χωρίς γκολ, στα δύο πρώτα ματς;

Όσο περίεργο και αν σας ακούγεται, ορίζεται τη σεζόν 1977-78! Πριν από ακριβώς 47 χρόνια. Τότε πάντως, ο Παναθηναϊκός είχε έναν βαθμό περισσότερο, καθώς είχε μείνει δις σε «λευκή» ισοπαλία, με Άρη και ΠΑΟΚ αντίστοιχα.

Για την ιστορία πάντως, οι «πράσινοι» τότε τερμάτισαν 3οι και η ΑΕΚ πήρε το πρωτάθλημα. Αλλά στο τέλος της ημέρας, ο Σπόραρ δεν επέτρεψε να συμβεί!

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0