Football Talk

«Μετράτε ακόμα αριθμούς και xGoals;;;» - Το αδιανόητο στατιστικό στο 6-2 της Τσέλσι επί της Γουλβς!

«Μετράτε ακόμα αριθμούς και xGoals;;;» - Το αδιανόητο στατιστικό στο 6-2 της Τσέλσι επί της Γουλβς!

Οι τελικές ήταν απρόσμενα αποτελεσματικές! Το εντυπωσιακό 6-2 επί της Γουλβς μέσα στο Μολινό δεν το περίμενε ούτε η Τσέλσι και η δυσαναλογία των «xGoals» με το τελικό αποτέλεσμα αποδεικνύουν του λόγου το... στατιστικό αληθές!  

Το 6-2 ήταν μάλλον απρόσμενο ως τελικό αποτέλεσμα, ωστόσο συνέβη και κατέρριψε κάθε στατιστική προσδοκία – ίσως και προσωπική του ίδιου του Έντσο Μαρέσκα για την αποτελεσματικότητα της ομάδας του!  

Το πρώτο ημίχρονο σαφώς χορταστικό, αλλά τίποτα δεν προμήνυε πως το 2-2 θα άλλαζε άμεσα και… συνεχώς, αφού οι Λονδρέζοι πέτυχαν άλλα τέσσερα γκολ στο δεύτερο μέρος, με τον Νόνι Μανουέκε  να… «τα σπάει» με τρία γκολ σε 14 λεπτά! 

Προφανώς και η όποια πρόβλεψη περί σκορ καταλήγει σ΄ έναν… «επικό», όπως είθισται να λέμε, κουβά, μαζί τους και η προσδοκία για τον αριθμό των λεγόμενων «expected goals» (xGoals), δηλαδή των τερμάτων εκείνων που εκτιμάται πως θα σημειωθούν εκατέρωθεν. Οι γηπεδούχοι μετρούσαν 1.92 και το ξεπέρασαν με τα δύο γκολ του πρώτου μισού και φυσικά το κοντέρ «έσπασε» με τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι είχαν 1.56 και ήταν αμείλικτοι, πετυχαίνοντας έξι!  

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0