Football Talk

Ευκαιρίες έχει, μα στο γκολ «πονά»: Το 1/8 της ΑΕΚ και η επίδραση του… 50% από τον Λιβάι Γκαρσία (video)

Ευκαιρίες έχει, μα στο γκολ «πονά»: Το 1/8 της ΑΕΚ και η επίδραση του… 50% από τον Λιβάι Γκαρσία (video)

Οι 30 τελικές προσπάθειες που κατέγραψε η ΑΕΚ κόντρα στη Λαμία, δεν ήταν αρκετές για να της χαρίσουν τους τρεις βαθμούς. Το πρόβλημα όμως, δεν περιορίζεται μόνο σε αυτό το παιχνίδι. Και τα στατιστικά το αποδεικνύουν…

Η πρώτη απώλεια βαθμών στη φετινή Stoiximan Super League, δεν άργησε να έρθει για την ΑΕΚ. Η Λαμία ευτύχησε να φτάσει στο γκολ, μόλις στο πρώτο της σουτ προς την εστία του Στρακόσα, κάτι που αποδείχθηκε «μοιραίο» για το σύνολο του Ματίας Αλμέιδα.

Μπορεί να ανέλαβε πλήρως τα ηνία του παιχνιδιού έκτοτε, να έφτασε συνολικά σε 30 τελικές προσπάθειες, όμως στο φινάλε κατάφερε να πάρει μόνο τον βαθμό της ισοπαλίας στην OPAP Arena (24/08, 1-1). Και μάλιστα, βρίσκοντας δίχτυα μόλις λίγα λεπτά πριν το τέλος, με «λυτρωτή» τον Μουκουντί.

Ένα γκολ, σε 30 απόπειρες, δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικό στατιστικό. Το ζήτημα ωστόσο, γίνεται εντονότερο, εάν λάβουμε υπ’ όψιν μας όλες τις αναμετρήσεις της «Ένωσης» στην παρούσα αγωνιστική περίοδο, έως τώρα.

Σε έξι επίσημα ματς, στο πλαίσιο των προκριματικών του Conference League, αλλά και του ελληνικού πρωταθλήματος, η ΑΕΚ έχει σκοράρει σε 14 περιπτώσεις. Δεν μοιάζει ως ένα ανησυχητικό νούμερο. Ας δούμε, όμως, τη μεγαλύτερη εικόνα. Πόσες τελικές προσπάθειες έχουν δημιουργήσει οι «κιτρινόμαυροι»; Συνολικά, 109!

Κάτι που σημαίνει πως, κατά μέσο όρο, πετυχαίνουν ένα γκολ, ανά περίπου οκτώ τελικές! Ή εάν θέλουμε να είμαστε ακριβείς, ανά 7.7! Ενώ αξίζει να σημειωθεί, ότι τα οκτώ τέρματα από αυτά, σημειώθηκαν στις δύο «μονομαχίες» με την Ίντερ ντ’ Εσκάλδες, στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Conference League.

Παράλληλα, ένας ακόμα παράγοντας που δείχνει ότι η ΑΕΚ έχει έναν σοβαρό «πονοκέφαλο», όσον αφορά το κομμάτι των φορ, είναι ο Λιβάι Γκαρσία. Η επίδραση του 26χρονου επιθετικού στην «Ένωση» είναι τεράστια.

Έχει αγωνιστεί στα πέντε από τα έξι παιχνίδια της και έχει συμμετοχή στα μισά της γκολ! Μετρά έξι τέρματα και μία ασίστ, ενώ όταν δεν έχει βρει δίχτυα, η ομάδα του Αλμέιδα κατάφερε να σκοράρει μόλις ένα γκολ σε κάθε έναν από τους αγώνες της ξεχωριστά! Δηλαδή, κόντρα στη Νόα (όπου δεν αγωνίστηκε καθόλου), στη Νέα Φιλαδέλφεια, αλλά και στην τελευταία περίπτωση με τη Λαμία.

Έτσι, γίνεται αντιληπτό πως το 50% των φετινών τερμάτων της ΑΕΚ, εξαρτάται πλήρως από τον Λιβάι. Ένα ποσοστό, που δίχως αμφιβολία θα πρέπει να προβληματίσει τον Αργεντίνο τεχνικό, καθώς αποδεικνύει πως στο επιθετικό κομμάτι, η ομάδα του στηρίζεται σχεδόν αποκλειστικά σε έναν παίκτη και «πονά»…

Τάσος Φαραός
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0