Football Talk

Η ΑΕΚ ήθελε, η Λαμία έκανε τα πάντα για τον βαθμό: Ισοπαλία στην OPAP Arena, «γκρίνια» για εμφάνιση και... Αλμέιδα! (video)

Η ΑΕΚ ήθελε, η Λαμία έκανε τα πάντα για τον βαθμό: Ισοπαλία στην OPAP Arena, «γκρίνια» για εμφάνιση και... Αλμέιδα! (video)

Αρχίζει και… ζορίζει το «πράγμα» για τον Ματίας Αλμέιδα στην ΑΕΚ; Ίσως. Έμεινε στο 1-1 με τη Λαμία, έχασε δύο βαθμούς μέσα στην OPAP Arena και… απογοήτευσε. Ισοφάρισε ο Μουκουντί, ξεχώρισε ο Λαμέλα, δύο δοκάρια είχε η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα στις καθυστερήσεις!

Άπαντες θεωρούσαν πως εύκολα ή δύσκολα, η ΑΕΚ θα κατάφερνε να επικρατήσει της Λαμίας στην OPAP Arena. Προφανώς και αποτελούσε το απόλυτο φαβορί.

Στο τέλος της ημέρας όμως, η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα μπορεί να αισθάνεται… τυχερή, που δεν ηττήθηκε στο «σπίτι» της από την ομάδα της Φθιώτιδας. Βρέθηκε πίσω στο σκορ, ισοφάρισε με τον Μουκουντί στο φινάλε, αλλά το 1-1 διατηρήθηκε μέχρι τέλους.

Και κάπως έτσι, η πρώτη απώλεια βαθμών για την «Ένωση», στην 2η αγωνιστική της Stoiximan Super League, είναι γεγονός. Υπάρχει προβληματισμός, «γκρίνια», ακούστηκαν και αποδοκιμασίες προς πάσα κατεύθυνση, μετά το τέλος του ματς.

Πώς φτάσαμε σε αυτό το σημείο; Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στο ματς, δίχως να έχει τη μεγάλη φάση, αλλά το γεγονός πως έμοιαζε… άστοχη, το πλήρωσε από τη Λαμία.

Συγκεκριμένα, η ομάδα της Φθιώτιδας εκμεταλλεύτηκε στο 39' τη σύγχυση των γηπεδούχων η μπάλα έφτασε στον Φουρτάδο, ο οποίος με πολύ δυνατό πλασέ έστειλε την μπάλα σε σημείο που δεν μπορούσε να αντιδράσει ο Στρακόσα, για το 0-1.


Τα πράγματα ήταν, πλέον, ξεκάθαρα για την ΑΕΚ. Στο δεύτερο ημίχρονο έπρεπε να μπουν περισσότερο στο ματς οι Άμραμπατ και Κοϊτά, ενώ ταυτόχρονα η μπάλα έπρεπε να περνά ανάμεσα στις γραμμές, πράγμα που δεν συνέβη στο πρώτο 45λεπτο. 

Το 1-0 ωστόσο παρέμενε και πλέον μετά το 68' ο Αλμέιδα πήρε τα μεγάλα ρίσκα. Έβαλε Μάνταλο-Οντουμπάτζο, έβγαλε Σιμάνσκι-Ρότα και τα έπαιζε όλα για όλα, με την ΑΕΚ να απειλεί εκ νέου στο 70' με τον Λαμέλα, του οποίου το σουτ από το ύψος του πέναλτι πέρασε άουτ.

H AEK ναι μεν είχε περισσότερη δημιουργία, αλλά της έλειπε το γκολ που θα την έβαζε ξανά στο ματς. Και εν τέλει το βρήκε στο 87' με τον Μουκουντί. Ο Καμερουνέζος εκμεταλλεύτηκε το καλοεκτελεσμένο φάουλ του Λαμέλα και με κεφαλιά έγραψε το 1-1 υπέρ της Ένωσης.


Πλέον, η ΑΕΚ έψαχνε το 2ο γκολ έχοντας δοκάρι στο 92' σε γύρισμα του Ελίασον, αλλά και στο 95' με τον Κοϊτά με το 1-1 να είναι, εν τέλει, το τελικό αποτέλεσμα στο ματς με την Ένωση να πετά δύο βαθμούς.


www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0