Football Talk

Σπουδαία νίκη (2-1) της Πάρμα που κέρδισε τη Μίλαν μετά από… 14 χρόνια! (video)

Σπουδαία νίκη (2-1) της Πάρμα που κέρδισε τη Μίλαν μετά από… 14 χρόνια! (video)

Η Πάρμα τα κατάφερε και κόντρα σε όλα τα προγνωστικά πήρε την πρώτη της νίκη στη Serie Α και μάλιστα με αντίπαλο τη Μίλαν (2-1)!

Θα θυμούνται για καιρό οι φίλοι της Πάρμα, ειδικά όσοι έζησαν από κοντά την αναμέτρηση της ομάδας τους κόντρα στη Μίλαν (2-1), καθώς κατάφεραν να πάρουν τη νίκη από τους «ροσονέρι» μετά από 14 χρόνια! Το γρήγορο γκολ που δέχτηκαν οι φιλοξενούμενοι δεν τους επηρέασε καθώς κατάφεραν να ισοφαρίσουν, όχι όμως και να προηγηθούν. Έτσι, ο Καντσελιέρι έδωσε το τρίποντο στους «τζαλομπλού» πετυχαίνοντας και το πρώτο του γκολ. 

«Φωτιές» πετούσε η Πάρμα που από το 2΄ της αναμέτρησης, στην πρώτη της επίθεση, κάνει το 1-0 με τον Μαν να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα από την πάσα του Βαλέρι.

Μέχρι το ημίωρο, οι γηπεδούχοι έκαναν ό,τι ήθελαν στο γήπεδο και τη Μίλαν να ψάχνει τα πατήματά της. Ένα κόρνερ στο 30΄ ήταν η πρώτη καλή ευκαιρία που είχαν οι φιλοξενούμενοι για να ισοφαρίσουν, αφού μπερδεύτηκε η άμυνα των «τζαλομπλού», με ένα σουτ του Πούλισικ που βρήκε στα σώματα και η φάση έληξε άδοξα.

Η σημαντικότερη στιγμή για τους «ροσονέρι» ήρθε στο 37΄ ξανά από κόρνερ, με τον Πάβλοβιτς να βρίσκει με το κεφάλι την μπάλα, στέλνοντάς την λίγο έξω από την εστία.

Λίγο πριν το ημίχρονο, η Πάρμα ανέβασε ρυθμούς, δείχνοντας ξεκάθαρα ότι επιθυμούσε ένα δεύτερο γκολ πριν πάνε στα αποδυτήρια οι δύο ομάδες.

Στο 42΄ ο Σομ από αντεπίθεση, φτάνει στην περιοχή της αντιπάλου και κάνει ένα πολύ άστοχο πλασέ χάνοντας την ευκαιρία να σκοράρει, ενώ τρία λεπτά αργότερα, ο Μαν πάλι από αντεπίθεση βγαίνει τετ α τετ με τον Μενιάν.

Ο Πάβλοβιβτς τον προλαβαίνει τη στιγμή πριν εκτελέσει, όμως η φάση δεν σταματάει εκεί. Ο Μιχάιλα κλέβει τη μπάλα από τον Γάλλο τερματοφύλακα και δοκιμάζει το πόδι του και τη μπάλα να βρίσκει το δοκάρι. 

Πολύ δυναμικό ξεκίνημα για τη Μίλαν στο δεύτερο μέρος της αναμέτρησης, με τους «ροσονέρι» να έχουν ένα δοκάρι με τον Ράιντερς στο 47΄ και τον Πούλισικ να σουτάρει με απίστευτη δύναμη και τον Σουζόυκι να αποκρούει διατηρώντας το προβάδισμα της ομάδας του.

Το δρόμο για τα δίχτυα βρήκε ο Πούλισικ στο 66΄, έπειτα από συνεργασία Λεάο και Ερναντές με τον πρώτο να δίνει την ασίστ στον Αμερικανό για το 1-1.

Δεν κράτησε πολύ η χαρά των Μιλανέζων, καθώς στο 77΄ ο Άλμκβιστ, διανύοντας  το μισό γήπεδο, με χαμηλή πάσα βρίσκει τον Καντσελίερι που πετυχαίνει το πρώτο του γκολ με την Πάρμα για το 2-1.



Αναλυτικά, οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Πάρμα (Φάμπιο Πέκια): Σουζούκι, Βαλέρι, Τσικάρτι, Μπάλογκ, Γκαρσία, Εστέβεζ (Σιπριέν 75΄), Μιχάιλα (Ντελ Πράτο 70΄), Σομ (Καντσελιέρι 59΄), Μαν (Άλμκβιστ 75΄), Μπονί  

Μίλαν (Πάολο Φοντσέκα): Μενιάν, Καλάμπρια (Έμερσον 67΄), Τομόρι, Πάβλοβιτς, Ερναντές, Ράιντερς, Μούσα (Φοφανά 67΄), Πούλισικ (Τσουκουέζε 86΄) , Λόφτους – Τσικ, Λεάο, Οκαφόρ (Γιόβιτς 86΄)



www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0