Football Talk

«Με τέτοια άμυνα, τι να την κάνεις την επίθεση;»: Το 40% του ΠΑΟΚ, που κάνει μέχρι στιγμής τη διαφορά! (video) 

«Με τέτοια άμυνα, τι να την κάνεις την επίθεση;»: Το 40% του ΠΑΟΚ, που κάνει μέχρι στιγμής τη διαφορά! (video) 

Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται με το… ενάμισι πόδι στο League Stage του UEFA Europa League. Ωστόσο, μέχρι και τη χθεσινή αναμέτρηση, απέναντι στη Σάμροκ Ρόβερς (22/08, 4-0), οι επιθετικοί της ομάδας έχουν μείνει «άσφαιροι», αλλά ο Ραζβάν Λουτσέσκου, βλέπει τους αμυντικούς του να μην σταματούν να βρίσκουν τον δρόμο προς τα δίχτυα!

Μπορεί η ομάδα του ΠΑΟΚ να μην κατάφερε να προκριθεί στο League Stague του Champions League, ωστόσο, όπως όλα δείχνουν μετά τη νικηφόρα αναμέτρηση, απέναντι στη Σάμροκ Ρόβερς (22/08, 4-0), το Europa League τον… περιμένει!

Αν ρίξουμε μία ματιά, στα πρώτα έξι παιχνίδι της ομάδας από τη Θεσσαλονίκη, θα παρατηρήσουμε ένα «τρελό» στατιστικό! Από τα συνολικά 15 γκολ που έχει πετύχει (δεν προσμετράμε το αυτογκόλ του Κλίρι), κανένα δεν έχει προέλθει από κεντρικό επιθετικό!  


Και εύλογα γεννάται το ερώτημα: Πώς μπορεί και πετυχαίνει τόσα γκολ ο ΠΑΟΚ; Την… απάντηση θα τη βρούμε, αν κοιτάξουμε λίγο πιο πίσω στον αγωνιστικό χώρο, μιας και η αμυντική γραμμή έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο σκοράρισμα!

Συγκεκριμένα από τα 15 γκολ τα έξι ανήκουν σε αμυντικούς! Δηλαδή, ποσοστό 40%!

Φυσικά, πρωτεργάτης των γκολ από τα μετόπισθεν είναι ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης, που αναμένεται να αποχωρήσει στα τέλη Αυγούστου, μιας και έχει ανακοινωθεί από τη Βόλφσμπουργκ.  

Ο 20χρονος αμυντικός είναι υπεύθυνος για τα τρία από τα έξι γκολ που έχουν προέλθει από τους αμυντικούς του Ραζβάν Λουτσέσκου, αφού εκτός από τα δύο που πέτυχε, απέναντι στη Μπάνια Λούκα (24/07, 3-2), «χρεώνεται» και το απίστευτο τέρμα, απέναντι στη Μάλμε (13/08, 3-4 παρ.).  

Εκτός συζήτησης δεν μπορεί να μείνει και η συνεισφορά του Ραχμάν Μπάμπα, αφού μετά και το χθεσινό (22/08) του γκολ έφτασε τα δύο, ενώ το τελευταίο γκολ πιστώνεται στον Τροστ Εκόνγκ, που αποχώρησε για την Αλ Κολούντ.

Σίγουρα, με αυτά τα στατιστικά, ο Ραζβάν Λουτσέσκου θα «τρίβει» τα χέρια του, καθώς γνωρίζει πως έχει γίνει μεγάλη επένδυση, στην κορυφή της επίθεσης και περιμένει από τους Τσάλοφ και Τισουντάλι να ανοίξουν λογαριασμό, για να κάνουν ακόμα πιο δυνατή την ομάδα του!

Διονύσης Καλαϊζής 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0