Football Talk

Ο Παναθηναϊκός είναι «ζωντανός»: Έχασε… γλυκά στη Γαλλία, περιμένει τη Λανς στο ΟΑΚΑ για την πρόκριση! (video)

Ο Παναθηναϊκός είναι «ζωντανός»: Έχασε… γλυκά στη Γαλλία, περιμένει τη Λανς στο ΟΑΚΑ για την πρόκριση! (video)
Πάλεψε, πίεσε, μείωσε, πήγε για την ανατροπή. Ο Παναθηναϊκός τα έδωσε όλα στη Γαλλία και κόντραρε τη Λανς, αλλά δεν τα κατάφερε! Με αρχηγό Ιωαννίδη και Πελίστρι απευθείας από… Αγγλία ηττήθηκε με 2-1 και πάει για τη μεγάλη επιστροφή στο ΟΑΚΑ για μία θέση στους ομίλους του Europa Conference League.

Η πρώτη αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τη Λανς στη Γαλλία δεν πήγε όπως θα ήθελαν οι «πράσινοι», που ηττήθηκαν με 2-1. Παρά το γεγονός ότι οι γηπεδούχοι έμειναν με 10 παίκτες από το 22ο λεπτό, κατάφεραν να πετύχουν και δεύτερο γκολ, ενώ η ομάδα του Ντιέγκο Αλόνσο μπόρεσε να μειώσει απλώς τη διαφορά. Τώρα, όλα θα κριθούν στη ρεβάνς στο ΟΑΚΑ, την Πέμπτη (29/08). 

Μόλις στο 4΄οι γηπεδούχοι ανοίγουν το σκορ με τον Φρανκόφσκι, ο οποίος ξεχασμένος από την άμυνα των «πρασίνων», βρίσκει χώρο για ένα σουτ από τα δεξιά και κάνει το 1-0.

Κομβικό σημείο του αγώνα η κόκκινη κάρτα που δέχτηκε ο Μεντίνα στο 22΄μετά από πάτημα στον Μπακασέτα. Ο διαιτητής κλήθηκε από τον VAR να ελέγξει τη φάση και κατέληξε στην αποβολή του παίκτη, δίνοντας μεγάλο πλεονέκτημα στην ελληνική ομάδα από νωρίς στην αναμέτρηση.

Η καλύτερη στιγμή για τον Παναθηναϊκό ήρθε στο 24΄με την κεφαλιά του Τσέριν και τον Σαμπά να στέλνει σε κόρνερ, από το οποίο ο Γέντβαϊ βρέθηκε σε θέση να πλασάρει πάνω στα σώματα και το 1-0 να παραμένει.

Στο 34΄, έπειτα από την τρομερή ενέργεια του Μασάδο, που ξέφυγε του Αράο, βγαίνει στην αντεπίθεση για τη Λανς και ο Σαΐντ κάνει το 2-0, παρά την απόκρουση του Ντραγκόφσκι σε πρώτο χρόνο.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με χαμηλούς ρυθμούς και χωρίς ιδιαίτερες φάσεις μέχρι το 53, όταν ο Ιωαννίδης πέρασε όποιον αντίπαλο βρέθηκε μπροστά του και με ένα απίθανο σλάλομ μείωσε τη διαφορά κι έκανε το 2-1, δίνοντας ελπίδες στον Παναθηναϊκό για την ανατροπή.

Ελπίδες έδωσε και ο Πελίστρι, ο οποίος στο ντεμπούτο του με το «τριφύλλι» έκανε εξαιρετική εμφάνιση. Στο 86΄ο Αργεντινός εξτρέμ έκανε ένα σουτ προς την εστία που βρήκε πάνω σε έναν αμυντικό και ο διαιτητής σφυρίζει πέναλτι για τους φιλοξενούμενους. Ο VAR τον κάλεσε να δει τη φάση ανακαλώντας την απόφασή του.

Στα 8 λεπτά των καθυστερήσεων, ο Παναθηναϊκός προσπαθούσε να πετύχει την ισοφάριση με καλύτερη ευκαιρία την κεφαλιά του Γερεμέγεφ στο 92΄που κατέληξε άουτ.

Το ραντεβού των δύο ομάδων για την πρόκριση στους ομίλους του Europa Conference League ανανεώνεται την Πέμπτη (29/08) στο ΟΑΚΑ.

Αναλυτικά, οι ενδεκάδες του αγώνα:

Παναθηναϊκός (Ντιέγκο Αλόνσο): Ντραγκόφσκι, Μλαντένοβιτς, Γέντβαϊ, Ίνγκασον, Κώτσιρας (Βαγιαννίδης 67΄), Αράο (Μαξίμοβιτς8 80΄), Τσέριν (Γερεμέγεφ 85΄), Τζούρισιτς (Λημνιός 80΄), Μπακασέτας, Τετέ (Πελίστρι 67΄), Ιωαννίδης.

Λανς (Γουίλιαμ Στιλ): Σαμπά, Γκράντιτ, Ντάνσο, Μεντίνα, Φρανκόφσκι, Τόμασον (Μεντί 91΄), Ντιούφ, Μασάδο (Σαβέ 90’), Ντα Κόστα (Κουσάνοφ 26΄), Σοτοκά, Σαΐντ (Λασκαρί 69΄).   



www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0