Football Talk

Αν ο ΠΑΟΚ σκοράρει με τη Σάμροκ, ΔΕΝ χάνει: Το «εγγυάται» ο Ότο και τα 28 ευρωπαϊκά του παιχνίδια!

Αν ο ΠΑΟΚ σκοράρει με τη Σάμροκ, ΔΕΝ χάνει: Το «εγγυάται» ο Ότο και τα 28 ευρωπαϊκά του παιχνίδια!

Ο ΠΑΟΚ απέχει πλέον δύο βήματα. Δύο «ανάσες» από τη συμμετοχή του στο Europa League. Ναι, «κουβαλά» το «πρέπει». Αλλά πάνω από όλα, έχει τον κόσμο του μαζί του. Και όταν παίζει στην Τούμπα, τα δεδομένα είναι διαφορετικά. Πόσω δε μάλλον, από την στιγμή που ο Γιόνι Ότο ξεκινά βασικός. Σκοράρεις, ΔΕΝ χάνει. Δεν σκοράρεις, και έχουμε τελικό αποτέλεσμα: 0-1 ή 0-2!  

Το όνειρο του Champions League και η παρθενική συμμετοχή σ΄ αυτό (συγκυριακά στην πρώτη χρονιά εφαρμογής του νέου format) χάθηκε για τους πρωταθλητές Ελλάδας, μετά τον οδυνηρό αποκλεισμό από τη Μάλμε. Πλέον, η επόμενη ευρωπαϊκή πρόκληση… ακούει στο όνομα «Σάμροκ Ρόβερς» με διακύβευμα την πρόκριση στην αντίστοιχη League Stage του Europa League.

Η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου καλείται να κάνει μία ακόμη υπέρβαση, πνευματική κυρίως, ως προς τη διαχείριση του αποκλεισμού και άπαντες πρέπει να είναι σε ετοιμότητα για ένα θετικό αποτέλεσμα, το οποίο θα θέσει τις βάσεις για την επικύρωση του «διαβατηρίου» για το… τίναγμα του σεντονιού στην Τούμπα και τον χειμώνα. Εκτός του όποιου αγωνιστικού πλάνου, η αποψινή αναμέτρηση παρουσιάζει ένα ενδιαφέρον στατιστικό για έναν εκ των παικτών του Ρουμάνου τεχνικού, που φαντάζει ως… «δίκοπο μαχαίρι»! Μπορεί να αποδειχθεί, είτε προοικονομία νίκης, είτε μήνυμα ήττας και μάλιστα με συγκεκριμένο σκορ! 

«Για ποιον χτυπά η καμπάνα;» Ο Ισπανός δεξιός μπακ Γιόνι Ότο είναι ο πρωταγωνιστής της συγκεκριμένης ενδιαφέρουσας παράδοσης, βάση της οποίας του αποδίδεται ο ρόλος του καταλύτη. Γιατί; Ο αμυντικός από το Βίγκο μετρά 28 ευρωπαϊκές συμμετοχές στην καριέρα του έως τώρα, εκ των οποίων οι 4 είναι εντός έδρας. Όλα καλά έως εδώ. Προς τι λοιπόν όλο αυτό το… κατεβατό; Μα διότι, σ΄ αυτούς τους αγώνες έχει γνωρίσει ισάριθμες ήττες, οι τρεις (πρώτες) με το ίδιο σκορ (0-1), αγωνιζόμενος στην πατρίδα του ως παίκτης της Θέλτα, και η τελευταία μόλις είναι… χειρότερη, πέρυσι ως παίκτης του ΠΑΟΚ (0-2)!

Χαρακτηριστικό πως η εκάστοτε ομάδα του απέτυχε να σκοράρει και, όποτε αυτό δε συνέβη, η ήττα πάντα είναι με 0-1 ή 0-2! Σαφής, λοιπόν, η αποψινή αποστολή: οπωσδήποτε γκολ, για… εξασφάλιση νίκης, αφού ο Ισπανός θα είναι βασικός και, βάση παράδοσης, το γκολ υπέρ του ΠΑΟΚ θα… σπάσει αυτή την ιδιόμορφη στατιστική κατάρα!

Σκεφτείτε ο σκόρερ να είναι ο ίδιος ο Ότο… 

Αναλυτικά η σχετική λίστα των ευρωπαϊκών εντός έδρας αγώνων του Ισπανού

1. Θέλτα – Σαχτάρ 0-1 (2016)

2. Θέλτα – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-1 (2017)

3. Γουλβς – Μπράγκα 0-1 (2019)

4. ΠΑΟΚ – Μπριζ 0-2 (2024) 


Νικόλας Κανελλόπουλος

www.bnsports.gr 



Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0