Football Talk

«Μπορείς να κάνεις καριέρα μετά τα 30;»: Ο Βάρντι και οι… αειθαλείς ποδοσφαιριστές της Premier League! (video)

«Μπορείς να κάνεις καριέρα μετά τα 30;»: Ο Βάρντι και οι… αειθαλείς ποδοσφαιριστές της Premier League! (video)
Τα έκανε, πραγματικά, όλα: σκόραρε, «την είπε» σε αντίπαλο, «πίκαρε» τους φιλοξενούμενους οπαδούς και διεύρυνε το... αγέραστο ρεκόρ του! Ο αειθαλής Τζέιμι Βάρντι είναι 37 μόνο στα χαρτιά και η σεζόν του μόλις άρχισε. 

Η Λέστερ απέσπασε το βαθμό από την Τότεναμ (19/08, 1-1) στην επιστροφή της στα «σαλόνια» της Premier League, σε μία ατμόσφαιρα σαφώς εορταστική, αφού το «Κινγκ Πάουερ», υποδέχθηκε αγώνα πρώτης κατηγορίας μετά από ένα ολόκληρο αγωνιστικό έτος.
Αυτό το… comeback πιστοποιήθηκε με τον πλέον ιδανικό τρόπο, από τον πλέον κατάλληλο άνθρωπο: τον Τζέιμι Βάρντι.

Ο Άγγλος αρχισκόρερ βρέθηκε στο «κουτί» και τρία λεπτά προ της συμπλήρωσης μιας ώρας αγώνα, διαμόρφωσε το 1-1 με κεφαλιά. Ο ψυχολογικός πόλεμος προς τους οπαδούς της ομάδας του Ποστέκογλου, απλά επιβεβαίωσε πως, εκτός από παικταράς, είναι και… τυπάρα, επισφραγίζοντας και την δική του προσωπική επιστροφή στον κόσμο των «μεγάλων». Γιατί, παικτικά, βάσει ποιότητας δηλαδή, σ΄ αυτούς ανήκει και μόνο. 

Ηλικιακά, πάλι, ημερολογιακά αποκλειστικά. Έχοντας ήδη στην πλάτη 37 «πατημένους» Γενάρηδες, τους παρασύρει με τις κόντρα στο χρόνο επιδόσεις του και διατηρεί τη «φανέλα με το 9» των «αλεπούδων» πιο αστραφτερή, νεανική και συμβολική από ποτέ: βρίσκεται στην κορυφή της λίστας όσων «τίναξαν» τα αντίπαλα δίχτυα περισσότερες φορές μετά την συμπλήρωση 30 ετών ζωής τους – ο ίδιος έχει 103 και ήδη για 10 λιγότερα υπολείπεται ο Ίαν Ράιτ (93), ο οποίος έχει μόλις 9 περισσότερα από τον τρίτο Άλαν Σίρερ (84). Τη λίστα συμπληρώνουν ο Φρανκ Λάμπαρντ με 82 και ο Τέντι Σέριγχαμ με 77 τέρματα. 

Σκεφτείτε πως θα γίνουν κι άλλες σχετικές αναφορές φέτος, αφού είναι ο μόνος εν ενεργεία ποδοσφαιριστής της συγκεκριμένης κατηγορίας!

Έφτασε στη Λέστερ ως ερασιτέχνης την 1η Ιουλίου 2012 με απρόσμενη μεταγραφή άνω του εκατομμυρίου από την Φλίτγουντ της τέταρτης κατηγορίας και 12 χρόνια μετά αποτελεί τοτέμ, όχι μόνο της ομάδας και της πόλης, αλλά και της Premier League. Της μεγαλύτερης κατηγορίας της χώρας, γιατί και ο ίδιος, ως τέτοιος, εκεί αρμόζει να βρίσκεται και εκεί αξίζει να τον κατατάξουμε κι εμείς στην ποδοσφαιρική μας συνείδηση, μέχρι και την στιγμή αποχώρησης, η οποία μοιραία θα έρθει κάποτε.

Ως «μεγάλο». Όχι όμως από σεβασμό στην ηλικία του…   

Νικόλας Κανελλόπουλος

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0