Football Talk

Τέλος ο Γκιντογκάν από την εθνική Γερμανίας - «Ένιωθα κούραση σε σώμα και μυαλό, αλλά θα είμαι ο… Ιλκάι σας!»

Τέλος ο Γκιντογκάν από την εθνική Γερμανίας - «Ένιωθα κούραση σε σώμα και μυαλό, αλλά θα είμαι ο… Ιλκάι σας!»

Με μια συγκινητική ανάρτηση στα social media, ο Ιλκάι Γκιντογκάν, ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την εθνική Γερμανίας.

Ο Ιλκάι Γκιντογκάν  δε θα αγωνίζεται πλέον με την εθνική Γερμανίας. Οι λόγοι που τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση είναι, όπως δήλωσε ο ίδιος, οι πολλές αναμετρήσεις σε διεθνές και διασυλλογικό επίπεδο.

Ο 33χρονος μέσος, φαίνεται να έχει εξαντληθεί από τις διπλές υποχρεώσεις του μέχρι και το καλοκαίρι του 2024, καθώς βρέθηκε στο EURO που έλαβε χώρα στην πατρίδα του, με τον ίδιο να συμμετείχε με την εθνική, φορώντας μάλιστα το περιβραχιόνιο του αρχηγού.

Στο αποχαιρετιστήριο μήνυμά του, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον προπονητή του, Γιούλιαν Νάγκελσμαν, τους συμπαίκτες του, το επιτελείο, αλλά και τους φιλάθλους.

Ο Γκιντογκάν έκανε ντεμπούτο με τα «πάντσερ» το 2011. Από τότε, έχει καταγράψει 82 συμμετοχές και έχει πετύχει 19 γκολ.

Aναλυτικά, η δημοσίευσή του:

«Αγαπητή ποδοσφαιρική Γερμανία,

Μετά από μερικές εβδομάδες σκέψης, κατέληξα στην απόφαση ότι ήρθε η ώρα να τελειώσω την καριέρα μου στην εθνική ομάδα. Κοιτάζω πίσω με μεγάλη υπερηφάνεια σε 82 διεθνείς αγώνες για την πατρίδα μου - έναν αριθμό που δεν μπορούσα ποτέ να φανταστώ όταν έκανα το ντεμπούτο μου για την εθνική ομάδα ανδρών το 2011. Το αποκορύφωμά μου ήταν ξεκάθαρα η τεράστια τιμή που μπόρεσα να οδηγήσω την ομάδα ως αρχηγός στο εγχώριο Ευρωπαϊκό μας Πρωτάθλημα το περασμένο καλοκαίρι! Μετά από όλα αυτά τα χρόνια, επιτέλους καταφέραμε να κάνουμε ξανά περήφανο το έθνος και το γεγονός ότι μπόρεσα να παίξω έναν ρόλο σε αυτό με κάνει πολύ χαρούμενο. Αλλά ακόμη και πριν από το τουρνουά, ένιωθα μια κάποια κούραση στο σώμα μου αλλά και στο κεφάλι μου, που με έκανε να σκεφτώ. Και οι αγώνες σε επίπεδο συλλόγων και χωρών δεν μειώνονται. Σίγουρα, θα συνεχίσω να είμαι οπαδός αυτής της εθνικής ομάδας και ελπίζω πολύ ότι η ανοδική πορεία μπορεί να συνεχιστεί μαζί. Και τότε δεν υπάρχει τίποτα να μας εμποδίσει να είμαστε ένας από τα φαβορί για την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2026. Έχουμε έναν φανταστικό προπονητή, μια πραγματικά δυνατή ομάδα και ένα υπέροχο ομαδικό πνεύμα. Ευχαριστώ όλους τους φιλάθλους, τους υπαλλήλους, τους προπονητές και τους συμπαίκτες που με συνόδευσαν σε αυτό το ταξίδι.

Ήταν τιμή!

Ευχαριστώ, Γερμανία!

Ο Ιλκάι σου!»



www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0