Football Talk

Μαγιόρκα - Ρεάλ Μαδρίτης 1-1: Απότομη «προσγείωση» και γκέλα για τη «Βασίλισσα» στην πρεμιέρα της La Liga!

Μαγιόρκα - Ρεάλ Μαδρίτης 1-1: Απότομη «προσγείωση» και γκέλα για τη «Βασίλισσα» στην πρεμιέρα της La Liga!
Η Μαγιόρκα έκανε την έκπληξη, πήρε το βαθμό και έκανε τη Ρεάλ... γήινη με το «καλησπέρα!» (1-1).

 

Παρουσία Ραφαέλ Ναδάλ και Ρούντι Φερνάντεθ, η Ρεάλ Μαδρίτης ταξιδεύει ως υπερπρωταθλήρια της Γηραιάς Ηπείρου στη Μαγιόρκα για την εκτός έδρας πρεμιέρα της στη νέα Primera Division με στόχο να συνεχίσει τις επιτυχίες, ξεκινώντας «με το δεξί» τις εντός συνόρων υποχρεώσεις της. Ο αγώνας έχει δύο όψεις, την κυριαρχία και τη δυσκολία της. Στο πρώτο μέρος επιβάλλεται πλήρως παρά το δυναμικό ξεκίνημα της γηπεδούχου με δύο επικίνδυνες τελικές (5΄ σουτ άουτ από Ντάνι Ροντρίγκεθ και επέμβαση Κουρτουά σ΄ αυτό του Σάμου Κόστα).

Δεν επηρεάστηκε, το αντίθετο απέδειξε πως είναι αμείλικτη και μάλιστα κατά βούληση. Στο 13΄ μ΄ ένα jogo bonito συνδυασμό Μπαπέ, Μπέλιγκχαμ, Βινίσιους άλλαξαν εξαιρετικά τη μπάλα σε μικρό χώρο με τον Βραζιλιάνο να πατάει για τον συμπατριώτη του Ροντρίγκο, ο οποίος με εξαιρετικό φάλτσο πέτυχε το πρώτο «βασιλικό» γκολ της νέας περιόδου. Όπως ακριβώς και πέρυσι.

Το μομέντουμ άλλαξε πλήρως∙ σε διάστημα επτά λεπτών (18΄ - 25΄) η Ρεάλ δημιουργεί τρεις φάσεις: πέντε λεπτά αργότερα από τους πανηγυρισμούς, ο Γκράιφ στερεί από τον 23χρονο από το Σάο Πάολο να χριστεί για δεύτερη φορά σκόρερ, διπλασιάζοντας το λογαριασμό για τον ίδιο και την ομάδα του. Στο 21΄ ο Ρίντιγκερ αστοχεί οριακά με εξαιρετικό σουτ και στο 25΄ ο Εμπαπέ αστοχεί στην πρώτη του τελική στην Ισπανία με προβολή, ύστερα από πάσα του Βινίσιους, συνδυασμός που επίσης στο 36΄ δεν αποφέρει γκολ. Στην πολιορκία αυτή το σουτ του Ντάνι Ροντρίγκεθ ένα λεπτό αργότερα και μισή ώρα περίπου μετά την προσπάθειά του στην αρχή (37΄) είναι απλώς παρένθεση.

Τίποτα δεν προμηνύει την αλλαγή συνθηκών, ωστόσο, γι’ αυτό ίσως, η Μαγιόρκα αιφνιδιάζει στο 42΄με σουτ του Μουρίκι, με τον Κουρτουά να αποσοβεί την παραβίαση της εστίας του, σε μια φάση που κάλλιστα θα μπορούσε να υπάρξει ισοφάριση. 

Μ΄ αυτή την τελική έκλεισε το πρώτο ημίχρονο, χωρίς να προϊδεάσει κανέναν – ούτε καν τους ίδιους τους γηπεδούχους. Αποδείχθηκε… προοικονομία εκ των υστέρων, καθώς ο ίδιος παίκτης με κεφαλιά ισοφάρισε, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Ντάνι Ροντρίγκεθ. Το γκολ έμελλε να αλλάξει τη ροή του αγώνα, η Ρεάλ αιφνιδιάστηκε και επιστράτευσε τον «γερόλυκο» Μόντριτς για τις πρώτες της τελικές, αμφότερες με τον Γάλλο Παγκόσμιο Πρωταθλητή να αστοχεί δις σε διάστημα οχτώ λεπτών (62΄, 70΄) με σουτ – άουτ από κλειστή γωνία και εξ επαφής απόκρουση του Γκράιφ σε πλασέ.

Ο Σάντσεθ θα μπορούσε να γίνει ήρωας και μάλιστα δις (87΄, 89΄) δεν κατάφερε να σκοράρει. Απρόσμενη εξέλιξη για τη Ρεάλ, η οποία γλύτωσε στο φινάλε την… ψυχρολουσία και έμεινε με 10 παίκτες με αποβολή του Μεντί στην τελευταία φάση του αγώνα.
Η απόλυτη ανατροπή δεν συνέβη ποτέ για τη Μαγιόρκα και η Ρεάλ ξεκινά με γκέλα, ούσα τελικά ευχαριστημένη με τον βαθμό!  

Η ενδεκάδα της Μαγιόρκα: Γκράιφ, Μαφέο, Ραίλο, Βάλτζεντ, Μοχίκα, Σαμού, Μασκαρέλ (93΄ Κοπετέ), Ντάρντερ (72΄Μορλάνες), Ντάνι Ροντρίγκες (Αντόνιο Σάντσεθ), Ασάνο (72΄ Λαρίν), Μουρίκι

Η ενδεκάδα της Ρεάλ Μαδρίτης: Κουρτουά, Καρβαχάλ (87΄ Λούκας Βάθκεθ), Μιλιτάο, Ρούντιγκερ, Μεντί, Βαλβέρδε, Τσουαμενί (63΄ Μόντριτς), Μπέλιγχαμ (88΄ Αρντά Γκιουλέρ), Ροντρίγκο, Εμπαπέ, Βινίσιους (88΄ Μπραχίμ Ντίας)

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0