Football Talk

Γύρισαν μαζί και ξεκινούν με τον βαθμό της ισοπαλίας: Ίσως ξεχαστεί… γρήγορα το Λεβαδειακός – Athens Kallithea!

Γύρισαν μαζί και ξεκινούν με τον βαθμό της ισοπαλίας: Ίσως ξεχαστεί… γρήγορα το Λεβαδειακός – Athens Kallithea!

Λεβαδειακός και Athens Kallithea «κόλλησαν» στο «μηδέν» και μοιράστηκαν τον βαθμό στην επιστροφή τους στα «σαλόνια» της Stoiximan Super League!      

               

Λεβαδειακός και Athens Kallithea αναμετρήθηκαν αμφότεροι ως νεοφώτιστοι με διακύβευμα το θετικό ξεκίνημα. Ο ενθουσιασμός αναμενόμενος (και απαραίτητος) σ’ αυτή τη νέα σελίδα για ένα ομολογουμένως ιστορικό τρίποντο, κυρίως για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι χρειάστηκε να περιμένουν 18 ολόκληρα χρόνια.

Το ματς ξεκίνησε, ωστόσο, λιγότερο… ρομαντικά, με κακό ρυθμό, εξ αιτίας των πολλών φάουλ και δίχως τελική ενέργεια στα πρώτα 25΄ λεπτά. Στο ίδιο μήκος κύματος εν γένει το ημίχρονο. Η συνθήκη θα άλλαζε στο 11΄, καθώς o Ουλντρίκις σκόραρε μετά από κάθετη του Μερκάτι, το VAR όμως «έσβησε» τάχιστα (και ορθά) την ιστορική στιγμή αυτή για τη νέα ομάδα του Ματιέ Βαλμπουενά, ο οποίος βρίσκεται εκτός αποστολής.

Οι γηπεδούχοι δημιούργησαν στην πορεία φάσεις, χωρίς να σημαίνει πως απειλούσαν ουσιαστικά: τρία λεπτά προ της συμπλήρωσης μισής ώρας, λαμβάνει χώρα η πρώτη αξιοσημείωτη φάση με τον Λαμαράνα να κλέβει από τον Πασαλίδη και η (κακή) σέντρα – σουτ που επιχείρησε να καταλήγει αρκετά άουτ, ακριβώς όπως και το σουτ του Μεχία στο 33΄. «Μηδέν εις το πηλίκο» οι τελικές για την Athens Kallithea, τέσσερις ακίνδυνες οι γηπεδούχοι.

Το σφύριγμα της λήξης επήλθε χωρίς κάτι αξιοσημείωτο στα υπόλοιπα λεπτά, απλώς ο δραστήριος Μερκάτι επιχείρησε να δημιουργήσει για Μουτίνιο και Ντιμπά αντίστοιχα, αλλά σε αμφότερες τις περιπτώσεις (41΄, 43΄), Τσάμπρας και Γκροφ επενέβησαν. «Μηδέν εις το πηλίκο» οι τελικές για την Athens Kallithea, τέσσερις ακίνδυνες οι γηπεδούχοι.

Η επανέναρξη δεν αξιολογείται και τόσο διαφορετικά. Η κατοχή των γηπεδούχων (46% έναντι 27%) συνεχίζει να μην χαρακτηρίζεται από ουσιαστική απειλή, γι΄αυτό και ο Νίκος Παπαδόπουλος πραγματοποιεί τριπλή αλλαγή τέσσερα λεπτά πριν τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα (Πλέγας, Κάσσος, Γιαννιώτας) και είδε άμεσα τον αντίκτυπό τους, όχι όμως και γκολ: ακριβώς στο 60’ η μπαλιά του Όζμπολτ περνά παράλληλα από την εστία του Γκροφ και στην αμέσως επόμενη φάση ο Πλέγας πραγματοποεί την πρώτη τελική στον αγώνα με πολύ καλό σουτ εξ αποστάσεως.

Είχε προηγηθεί η πρώτη καλή στιγμή των φιλοξενουμένων με την… σχεδόν τέλεια εκτέλεση φάουλ του Ματίγια να περνά ελάχιστα άουτ (55΄). Στην πορεία ο Λεβαδειακός καταφέρνει να γίνει συστηματικά επικίνδυνος: δύο ακόμη φάσεις προέκυψαν από μία άλλη αλλαγή του Παπαδόπουλου, με τον Γιαννιώτα την πρώτη φορά να σεντράρει στο 64΄και τον Μπαραγκάν να μπλοκάρει δίχως πρόβλημα την κεφαλιά του Πεντρόζο και 12 λεπτά μετά να ο Έλληνας δεξιός εξτρέμ βρίσκει το δοκάρι στην μακράν πιο ξεχωριστή φάση του ματς! Σε παθητικό ρόλο οι φιλοξενούμενοι καθόλη τη διάρκεια του αγώνα, δέχονται κι άλλη τελική με τον Τσάπρα να αναγκάζει τον Μπαραγκάν σε μία ακόμη επέμβαση.

Κανείς δεν μπορεί να σπρώξει την μπάλα στο 90+3΄ προς την εστία, ύστερα από σέντρα του Γιαννιώτα και το ματς ολοκληρώνεται χωρίς περαιτέρω μεγάλη φάση, παρά τις διαμαρτυρίες των φιλοξενουμένων για πέναλντι για ανατροπή του Τζιάνι και έτσι αμφότεροι μοιράζονται τον παρθενικό για φέτος βαθμό. 


Η ενδεκάδα του Λεβαδειακού: 
Γκροφ, Τσάπρας, Μορέιρα (56΄Πλέγας), Παπαδόπουλος, Βίχος (56΄Κάσσος), Κωστή, Μεχία (71΄ Συμελίδης), Λαμαράνα (56΄Γιαννιώτας), Όζμπολτ, Κάσσος, Πεντρόσο

H ενδεκάδα της Athens Kallithea: Μπαραγκάν, Σοΐρι, Ισιμά-Μιρέν, Μεχίας, Πασαλίδης, Μανθάτης, Μότοκ (66΄ Γιάνι), Μερκάτι, Ντιμπά (46΄ Ματίγια), Μουτίνιο (85΄Ντεμέτριους), Ουλντρίκις (66΄ Λουκίνας)

www.bnsports.gr 


               

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0