Football Talk

Πώς ήταν ο «κόσμος» της Μίλαν, στην τελευταία ισοπαλία σε πρεμιέρα στο Σαν Σίρο; Αντσελότι, Ζέεντορφ και τρεις που παίζουν ακόμα!

Πώς ήταν ο «κόσμος» της Μίλαν, στην τελευταία ισοπαλία σε πρεμιέρα στο Σαν Σίρο; Αντσελότι, Ζέεντορφ και τρεις που παίζουν ακόμα!

Πέρασαν δύο δεκαετίες από τότε που η Μίλαν ξεκίνησε με ισοπαλία στη Serie A και μάλιστα στην έδρα της. Το στραβοπάτημα με την Τορίνο θύμισε εποχές 2004, όταν αντίπαλός της ήταν η Λιβόρνο, που σήμερα αγωνίζεται στην 4η κατηγορία της Ιταλίας.

Η πρεμιέρα της Μίλαν στο πρωτάθλημα δεν ήταν και η ιδανική, καθώς η ισοπαλία με 2-2 από την Τορίνο της στέρησε ένα δυνατό ξεκίνημα.

Ίδιο αποτέλεσμα έφερε και τη σεζόν 2004-05 με αντίπαλο τη Λιβόρνο, μια ομάδα της 4ης κατηγορίας πλέον. Σκόρερ για την ιστορία τότε, ήταν ο Ζέεντορφ, που πέτυχε και τα δύο τέρματα, ενώ ο Ντίντα είχε αποβληθεί με απευθείας κόκκινη κάρτα στο 7΄!

Σε ποια θέση, όμως, τερμάτισαν οι «ροσονέρι» πριν από 20 χρόνια, έχοντας την ίδια αφετηρία στο Σαν Σίρο; Με προπονητή τον Κάρλο Αντσελότι και αρχηγό τον Ιταλό θρύλο, Πάολο Μαλντίνι, έφτασε μέχρι τη δεύτερη θέση της κατάταξης, με τη Γιουβέντους να κατακτά την πρώτη, ενώ τρίτη στη σειρά βρέθηκε η Ίντερ. Πρόκειται για την χρονιά που το πρωτάθλημα δε μέτρησε και δεν στέφθηκε κάποια ομάδα πρωταθλήτρια.

Πολλά τα αστέρια εκείνης της Μίλαν που μας έχουν χαρίσει σπουδαίες στιγμές και αναπολούμε τις εποχές που θαυμάζαμε τις ικανότητες τους στο χορτάρι. Ονόματα όπως ο Κακά, ο Σεφτσένκο, ο Κοστακούρτα, o Καφού και ο Νέστα έχουν γράψει ιστορία στα γήπεδα. Πρόκειται, μάλιστα, για μία γενιά που πολλοί από αυτούς κρέμασαν τα παπούτσια τους, συνεχίζοντας από τον πάγκο την καριέρα τους ως προπονητές.

Ο Ερνάν Κρέσπο ανήκει σε αυτή την κατηγορία, που σήμερα είναι προπονητής της Αλ-Αϊν, συλλόγου της Σαουδικής Αραβίας. Ο Τζενάρο Γκατούζο, γνωστός κι από το πέρασμά του στην Ελλάδα και τον ΟΦΗ, προπονεί τη Χάιντουκ Σπλιτ, ενώ ο Πίπο Ιντζάγκι βρίσκεται στην Πίζα, στη δεύτερη κατηγορία Ιταλίας. Ένας ακόμα εμβληματικός παίκτης, ο Αντρέα Πίρλο, συνεχίζει στα ιταλικά σαλόνια με τη Σαμπντόρια, προσπαθώντας να την οδηγήσει ξανά στη Serie A.

Φυσικά, υπάρχουν και αυτοί που ακολούθησαν τον δρόμο των επιχειρήσεων και έγιναν ιδιοκτήτες συλλόγων, όπως ο Ρούι Κόστα με τη Μπενφίκα και ο Μαλντίνι με τη Μαϊάμι F.C.

Κι αν κοιτάξουμε πιο βαθιά στο ρόστερ εκείνης της εποχής, υπάρχουν τρεις παίκτες που ακόμα αγωνίζονται σε ομάδες, κάνοντας αυτό που αγαπάνε περισσότερο. Ο Λίνο Μαρτζοράτι, κεντρικός αμυντικός, έπαιζε με τη Λέκο στη Serie C, ο Αντριάνο Μαρτζέλια που στα 38 του παίζει ακόμα ερασιτεχνικά και ο Κάρλο Φεράριο, ο 37χρονος φορ φορά τη φανέλα της Βίλα Βάλε στην 4η κατηγορία Ιταλίας.

Μην ξεχνάμε και τον σπουδαίο προπονητή της Μίλαν του 2004, Κάρλος Αντσελότι, η πορεία του οποίου είναι μοναδική, κατακτώντας τουλάχιστον από ένα πρωτάθλημα στα πέντε κορυφαία της Ευρώπης, πέντε Champions League και το κοντέρ συνεχίζει...

Ας ελπίσουμε ότι η ισοπαλία αυτή με την Τορίνο στην πρεμιέρα της σεζόν θα καταλήξει με τη Μίλαν σε καλύτερη μοίρα από αυτή του 2004-05 και θα κατακτήσει για 20η φορά στην ιστορία της το Σκουντέτο.

Όλγα Μανιώτη
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0