Football Talk

Let the Flick era begin: Νίκη της Μπαρτσελόνα (1-2) στο «Μεστάγια» με τον Λεβαντόφσκι... οδηγό! (video)

Let the Flick era begin: Νίκη της Μπαρτσελόνα (1-2) στο «Μεστάγια» με τον Λεβαντόφσκι... οδηγό! (video)

Η Μπαρτσελόνα με τον Φλικ στο τιμόνι ονειρεύεται το πρωτάθλημα, όμως έχει δρόμο μακρύ να διανύσει. Η πρώτη αναμέτρηση της σεζόν κόντρα στη Βαλένθια το Σάββατο (17/08) δεν ήταν και η καλύτερη αρχή, αλλά τελικά η τύχη ήταν με το μέρος τους. Παρά τα εμπόδια, εξασφάλισαν την πρώτη τους νίκη (2-1), χάρη στα δύο γκολ του Λεβαντόφσκι.

Η Μπαρτσελόνα επέστρεψε τη νέα σεζόν με ολοκαίνουργιο προπονητή και με την ελπίδα πως υπό αυτές τις συνθήκες θα φτάσει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ακόμη όμως, είναι νωρίς για τέτοιες κουβέντες, αφού βρισκόμαστε μόλις στην αρχή και πρέπει να γίνει πολύ δουλειά.

Το Σάββατο (17/08) οι «μπλαουγκράνα» βρέθηκαν αντιμέτωποι με τη Βαλένθια. Παρόλο που το χρυσό της Εθνικής Ισπανίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες ήρθε από τις... ακαδημίες της Μπαρτσελόνα, με την ομάδα να αξιοποιεί αρκετούς από τους παίκτες της, η εικόνα της ήταν απογοητευτική.

Η εστία της απειλήθηκε αρκετές φορές καθόλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, όμως χάρη στα γρήγορα αντανακλαστικά του Τερ Στέγκεν, στη μαχητικότητα του Κουμπαρσί και... μερικά οφσάιντ της οικοδέσποινας, κατάφερε να μείνει απαραβίαστη.

Όχι όμως, για πολύ. Όταν δεν φροντίζεις να εξαλείψεις την απειλή, το κακό δεν θα αργήσει να γίνει. Έτσι και έγινε στο 45’, όταν ο Ντιέγκο Λόπεζ βρήκε τον Ούγκο Ντούρο, ο οποίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Αν και ο βοηθός έδειξε οφσάιντ, η φάση ελέγχθηκε από το VAR και το γκολ δικαίως μέτρησε κανονικά.

Ευτυχώς, οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν πριν τους στείλει η σφυρίχτρα του διαιτητή στα αποδυτήρια. Χάρη στην αποφασιστικότητα του Λεβαντόφσκι, έφεραν το παιχνίδι στα ίσα στο 45+5’.

Μόλις τέσσερα λεπτά μετά την επανέναρξη του παιχνιδιού, ο Μοσκέρα έκανε ένα άσχημο φάουλ πάνω στο Ραφίνια, το οποίο οδήγησε σε πέναλτι υπέρ της Μπαρτσελόνα. Ο Λεβαντόφσκι το έκτελεσε εύστοχα και έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του.

Σε ήπιους ρυθμούς συνεχίστηκε το ματς, με τον Φλικ να δοκιμάζει μερικές αλλαγές, με σημαντικότερη αυτή του Πέδρι, η οποία έφερε λίγη από την ποιότητα που έλειπε από το ματς, ακόμη και αν οι «μπλαουγκράνα» δεν ξαναβρήκαν δίχτυα.

Μπορεί η εικόνα να μην άρμοζε στο όνομα αυτής της ομάδας, όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι βρίσκεται σε μια μεταβατική περίοδο, με νέο προπονητή, ο οποίος χρειάζεται χρόνο, αλλά και πίστη από τους ανθρώπους και τους φίλους του συλλόγου, ώστε να «χτίσει» επιτυχώς το όραμά του.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Βαλένθια (Ρ. Μπαράχα): Μαρμαντασβίλι, Κορέιρα, Μοσκέρα, Γκασιορόφσκι, Βάσκες (77’ Τεχόν), Μιρ (77’ Οτόρμπι), Πεπέλου, Γκερά (86’ Γκιγιαμόν), Λόπεθ (66’ Φουλκιέ), Αλμέιδα (66’ Γκόμεθ), Ντούρο

Μπαρτσελόνα (Χ. Φλικ): Τερ Στέγκεν, Κουντέ, Κουμπαρσί (64’ Κρίστενσεν), Μαρτίνεθ, Μπαλντέ (64’ Μαρτίν), Μπερνάλ (71’ Γκαρθία), Κασάδο, Γιαμάλ (86’ Βίκτορ), Ραφίνια, Τόρες (64’ Πέδρι), Λεβαντόφσκι

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0