Football Talk

«Σε άγνωστα μονοπάτια»: Η πρεμιέρα πρωταθλήματος μακριά από το «σπίτι», είχε… ξεχαστεί για τον Ολυμπιακό! (video)

«Σε άγνωστα μονοπάτια»: Η πρεμιέρα πρωταθλήματος μακριά από το «σπίτι», είχε… ξεχαστεί για τον Ολυμπιακό! (video)

Πόσα χρόνια είχαν περάσει από την τελευταία πρεμιέρα του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα, μακριά από τον Πειραιά; Κάτι παραπάνω από μία δεκαετία! Ποιος ήταν ο αντίπαλος που είχε υποδεχθεί εκείνη την εποχή τους «ερυθρόλευκους»;

Ο Αύγουστος έφτασε στα… μισά του και η Stoiximan Super League κάνει πρεμιέρα για τη νέα σεζόν! Μαζί και ο Ολυμπιακός, που δοκιμάζεται στον Βόλο (17/08, 20:00) στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής του νέου πρωταθλήματος.

Στη χρονιά όπου οι Πειραιώτες συμπληρώνουν 100 χρόνια ζωής, έχουν έναν και μοναδικό στόχο. Την κατάκτηση του τίτλου. Γι’ αυτό και ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ επιθυμεί να εκκινήσει νικηφόρα στη νέα αγωνιστική περίοδο.

Ωστόσο, στον δρόμο προς τη νίκη, καλείται να έρθει αντιμέτωπος με μία σπάνια συνθήκη. Οι «ερυθρόλευκοι» θα αγωνιστούν για πρώτη φορά μακριά από το «σπίτι» τους, σε πρεμιέρα πρωταθλήματος, μετά από 11 ολόκληρα χρόνια!

Ήταν 19 Αυγούστου του 2013, όταν η Καλλονή υποδεχόταν τον Ολυμπιακό, στο ΟΑΚΑ, για την έναρξη της κορυφαίας κατηγορίας στην Ελλάδα. Ένα γκολ του Γιάννη Μανιάτη, είχε κρίνει την αναμέτρηση, χαρίζοντας τους τρεις βαθμούς στην ομάδα του Μίτσελ, που διένυε τότε την πρώτη του θητεία στον Πειραιά.

Όπως είναι λογικό βέβαια, καθώς η αναμέτρηση διεξήχθη στην Αθήνα, μακριά από την φυσική έδρα του συλλόγου από τη Λέσβο, στις εξέδρες υπήρχαν αρκετοί φίλαθλοι των «ερυθρολεύκων».

Έκτοτε, το πρωτάθλημα για τον Ολυμπιακό ξεκινούσε στο «Γ. Καραϊσκάκης». Υπάρχει φυσικά και μία εξαίρεση. Την περίοδο 2020-21, η 1η αγωνιστική τον έφερνε αντιμέτωπο με την ΑΕΚ εκτός έδρας. Ωστόσο, η συγκεκριμένη αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε τον Δεκέμβριο του 2020, με αποτέλεσμα οι Πειραιώτες να μπουν στη νέα σεζόν εκείνου του πρωταθλήματος από την 2η αγωνιστική, όταν και υποδέχθηκαν τον Αστέρα Τρίπολης.

Πέρασαν 11 χρόνια, αλλά το εκτός έδρας… καθήκον στην πρεμιέρα, καλεί και πάλι! Θα καταφέρει ο Βόλος να βάλει δύσκολα στον Ολυμπιακό στο Πανθεσσαλικό στάδιο;

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0