Football Talk

Όπως το ΑΕΚ – Ολυμπιακός, αλλά σε διοργάνωση της UEFA: «Έσπασαν» κάθε ρεκόρ τα 34 πέναλτι στο Άγιαξ – Παναθηναϊκός! (video)

Όπως το ΑΕΚ – Ολυμπιακός, αλλά σε διοργάνωση της UEFA: «Έσπασαν» κάθε ρεκόρ τα 34 πέναλτι στο Άγιαξ – Παναθηναϊκός! (video)

Δεν είναι και… λίγα 34 πέναλτι. Παναθηναϊκός και Άγιαξ «πάλεψαν» με όλες τους τις δυνάμεις στη «ρωσική ρουλέτα», ισοφάρισαν… ΑΕΚ και Ολυμπιακό και έσπασαν ρεκόρ στις διοργανώσεις της UEFA!

Μία διαδικασία και ένα παιχνίδι που δεν… ήθελε να τελειώσει! Ο Παναθηναϊκός το πάλεψε μέχρι το τέλος, έστειλε το ματς στην παράταση χάρη στο «χρυσό» γκολ του Τετέ, αλλά στα… ατελείωτα πέναλτι, ο Άγιαξ ήταν τελικά εκείνος που χαμογέλασε (15/08, 0-1, 13-12 στα πέναλτι), παίρνοντας την πρόκριση για τα Play Offs του Europa League.

Συνολικά, εκτελέστηκαν 34 πέναλτι από τις δύο ομάδες! Αριθμός διόλου αμελητέος, αλλά και ταυτόχρονα ιστορικός! Ποτέ ξανά σε μία διοργάνωση της UEFA, δεν έχουν πραγματοποιηθεί τόσα πέναλτι, στη συγκεκριμένη διαδικασία!


Χρειάστηκε να περάσουν 17 χρόνια για να καταρριφθεί το ρεκόρ, που κατείχαν η Ολλανδία και η Αγγλία, στον ημιτελικό του EURO U21, πίσω στο 2007! Τότε, χρειάστηκαν 32 πέναλτι για να αναδειχθεί νικητής, με τους «οράνιε» να παίρνουν την πρόκριση!

Ο μετέπειτα ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, Ματ Ντάρμπισαϊρ και ο Άντον Φέρντιναντ δεν σκόραραν στις δύο τελευταίες εκτελέσεις των Άγγλων, με αποτέλεσμα να κριθεί το παιχνίδι.

Το αξιοσημείωτο είναι πως στο Άμστερνταμ, ισοφαρίστηκε και το εν Ελλάδι ρεκόρ, στην εν λόγω διαδικασία! Φυσικά, δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος το 2009, ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό, όπου μετά το 3-3 της κανονικής διάρκειας και το 4-4 στην παράταση, οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν στην κατάκτηση του τροπαίου, έπειτα από 34 χτυπήματα!

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως το παγκόσμιο ρεκόρ σημειώθηκε τον περασμένο Μάιο, στα ημιτελικά των Play Offs ανόδου προς την δεύτερη κατηγορία του Ισραήλ. Ο αριθμός των πέναλτι που εκτελέστηκαν πραγματικά… τρομάζει, καθώς Ντιμόνα και Σίμσον Τελ Αβίβ, χρειάστηκαν 56 εκτελέσεις!

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0