Football Talk

Σε ένα ματς που δεν θα ξεχαστεί ΠΟΤΕ, ο Παναθηναϊκός αποκλείστηκε από τον Άγιαξ – «Ηρωική» εμφάνιση, συγκλονιστικός Ντραγκόφσκι! (video)

Σε ένα ματς που δεν θα ξεχαστεί ΠΟΤΕ, ο Παναθηναϊκός αποκλείστηκε από τον Άγιαξ – «Ηρωική» εμφάνιση, συγκλονιστικός Ντραγκόφσκι! (video)

Όχι έτσι. Είναι τόσο άδικο. Μοιάζει τόσο κοντά. Αλλά δεν υπάρχει αυτό που συνέβη στην Ολλανδία απέναντι στον Άγιαξ και τον Παναθηναϊκό, με τους «πρασίνους» να ηττώνται σε μία επική διαδικασία πέναλτι, που δεν έχει συμβεί ποτέ ξανά. Συγκλονιστικός Ντραγκόσβκι, έχει τεράστιο μέλλον η ομάδα του Ντιέγκο Αλόνσο!

Το πρώτο ημίχρονο βρήκε τον Παναθηναϊκό να ξεκινάει πιο επιθετικά, αλλά με τον Άγιαξ να έχει τις περισσότερες κλασικές ευκαιρίες.

Μόλις στο δεύτερο λεπτό της αναμέτρησης η πρώτη ευκαιρία για τον Άγιαξ με σουτ του Μπέργκχαους, έπειτα από ασίστ του Φορμπς και τον Ντραγκόφσκι να αποκρούει.

Στο 8΄, έπειτα από λάθος στην άμυνα των γηπεδούχων κι ένα κλέψιμο του Μαντσίνι, ο Παναθηναϊκός είχε την ευκαιρία να προηγηθεί με τον Ιωαννίδη, που δεν πρόλαβε να εκτελέσει τον τερματοφύλακα. Η φάση εξετάστηκε από τον VAR, καθώς ο Χάτο φάνηκε να σταματάει αντικανονικά τον Έλληνα διεθνή, χωρίς όμως να δίνεται τίποτα.

Στο 18΄ο Άγιαξ είχε την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ με χαμηλή σέντρα από τα αριστερά του Φόρμπς με τον Αράο να κόβει και να γλιτώνει τους «πράσινους» από τα χειρότερα.

Μια στημένη φάση στο 25΄ για τον Αίαντα και κομπίνα τον Τέιλορ και Χέντερσον βάζουν τον Σούταλο σε πλεονεκτική θέση χωρίς αποτέλεσμα, αφού στέλνει τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Ντραγκόφσκι.

Η  μεγαλύτερη ευκαιρία για τον Άγιαξ ήρθε στο 29΄, που μετά από κόρνερ και κεφαλιά του Άκπομ που απέφυγε τον Ντραγκόφσκι και τον Ιωαννίδη να σώζει πάνω στη γραμμή και το 0-0 να παραμένει.

Στο 33΄, ο Μπέρχαους με σουτ με το αριστερό εκτός περιοχής βρίσκει το οριζόντιο δοκάρι του «τριφυλλιού».

Άλλη μια ευκαιρία για τους γηπεδούχους, στο 44΄, με τον Άκπομ να σουτάρει από κοντινή απόσταση και τον Ντραγκόφσκι να αποκρούει, ενώ ένα λεπτό αργότερα με τον ίδιο παίκτη και κεφαλιά ο Πολωνός γκολκίπερ κρατάει τον Παναθηναϊκό ζωντανό στο παιχνίδι.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με χαμηλούς ρυθμούς για τις δύο ομάδες.

Στο 54΄ο Μπακασέτας με το δεξί, βγάζει τον Τζούρισιτς τετ α τετ με τον Πάσβιρ, με τον τερματοφύλακα του Άγιαξ να προλαβαίνει τον Σέρβο να χριστεί σκόρερ για τους «πράσινους».

Ένα κόρνερ για τους φιλοξενούμενους στο 62΄, οδήγησε σε μια φάση διαρκείας με τον Ίνγκασον και κεφαλιά, να στέλνει τη μπάλα πάνω από την εστία του Άγιαξ.

Στο 66΄, ένα σουτ από τα αριστερά για τον Αίαντα δεν ανησύχησε τον Ντραγκόφσκι που προέβη σε μία ακόμα απόκρουση για τον Παναθηναϊκό.

Οι Ολλανδοί είχαν ένα δοκάρι στο 87΄, που δεν κατάφεραν να στείλουν στα δίχτυα, ώστε να εξασφαλίσουν την πρόκριση, έτσι ο Παναθηναϊκός με τον Τετέ στο 89΄ τους «τιμώρησε» κάνοντας το 1-0 για το «τριφύλλι», στέλνοντας στην παράταση τις δύο ομάδες.

Ο Παναθηναϊκός, έχοντας το μομέντουμ και την ψυχολογία, μπήκε δυνατά στον έξτρα χρόνο και δεν άφηνε περιθώρια στον Άγιαξ να τον απειλήσει.

Στο 97΄, μετά από κλέψιμο  του Γερεμέγεφ, ο Τετέ είχε την ευκαιρία να βάλει και δεύτερο γκολ με τον Πάσβιρ να στέλνει σε κόρνερ.

Άλλη μια καλή φάση για την ελληνική ομάδα στο 107΄, με τον Μαξίμοβιτς να γυρνάει τη μπάλα στην περιοχή των Ολλανδών, όμως ο Γερεμέγεφ δεν πρόλαβε να κάνει επαφή και ο αμυντικός στέλνει σε κόρνερ.

Έπειτα από 120΄αγώνα το 1-0 παρέμεινε με το ματς να οδηγείται στα πέναλτι.

Αναλυτικά η διαδικασία:

Μαντσίνι 0-0

Μπέργκβαϊν 1-0

Γερεμέγεφ 1-1

Φαν ντε Μπούμεν 2-1

Τετέ 2-2

Χοτς 3-2

Γέντβαϊ 3-3

Τέιλορ 4-3

Μλαντένοβιτς 4-4

Μπρόμπεϊ 4-4

Βιλένα 4-5

Χέντερσον 5-5

Μαξίμοβιτς 5-5

Τραορέ 5-5

Ίνγκασον 5-5

Μπάας 5-5

Βαγιαννίδης 5-6

Γκάι 6-6

Ζέκα 6-7

Σούταλο 7-7

Ντραγκόφσκι 7-8

Πάσβιρ 8-8

Και αφού έχουν εκτελέσει όλοι οι παίκτες η διαδικασία ξεκινάει από την αρχή:

Μαντσίνι 8-9

Μπέργκβαϊν 9-9

Γερεμέγεφ 9-10

Φαν ντε Μπούμεν 10-10

Τετέ 10-11

Χοτς 11-11

Γέντβαϊ 11-12

Τέιλορ 12-12

Μλαντένοβιτς 12-12

Μπρόμπεϊ 12-12

Βιλένα 12-12

Γκάι 13-12

Οι ενδεκάδες του αγώνα:

Για τον Παναθηναϊκό: Ντραγκόφσκι, Μλαντένοβιτς, Γέντβαϊ, Ίνγκασον, Κώτσιρας (Βαγιαννίδης 68΄), Αράο (Μαξίμοβιτς 82΄), Τσέριν (Βιλένα 82΄), Τζούρισιτς (Τετέ 68΄), Μπακασέτας (Ζέκα 97΄), Μαντσίνι, Ιωαννίδης (Γερεμέγεφ 75΄).

Για τον Άγιαξ: Πάσβιρ, Ρεντς (Μπέργκβαϊν 110΄), Σούταλο, Μπάας, Χάτο (Μπρόμπεϊ 99΄), Φίτζιμ (Φαν ντε Μπούμεν 71΄), Χέντερσον, Τέιλορ, Μπέργκχαους (Γκάι 71΄), Άκπομ (Τραορέ 60΄), Φορμπς (Χοτς 60΄).

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0