Football Talk

Ένας αποκλεισμός – σοκ για ΑΕΚ και Ελλάδα: Η Νόα άντεξε στην OPAP Arena, η «Ένωση» μένει εκτός Ευρώπης! (video)

Ένας αποκλεισμός – σοκ για ΑΕΚ και Ελλάδα: Η Νόα άντεξε στην OPAP Arena, η «Ένωση» μένει εκτός Ευρώπης! (video)
Η ΑΕΚ «αποχαιρετά» την Ευρώπη, από πολύ νωρίς, καθώς η νίκη κόντρα στη Νόα (1-0), σε συνδυασμό με την ήττα στην Αρμενία (06/08, 3-1), έφεραν τον αποκλεισμό της. Πλέον, η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα επικεντρώνεται στις εγχώριες αγωνιστικές υποχρεώσεις της. Σε εξαιρετική βραδιά ο τερματοφύλακας των Αρμένιων, Τσαντσάρεβιτς.

«Αντίο» είπε από την Ευρώπη η ΑΕΚ, αφού παρά τη νίκη της με 1-0, η Νόα κατάφερε να υπερασπιστεί το ύπερ της αποτέλεσμα της Αρμενίας (06/08, 3-1). Πολλές χαμένες ευκαιρίες, ατυχία και ο Τσαντσάρεβιτς, ήταν αυτά που έφεραν τον αποκλεισμό της «Ένωσης». Το μοναδικό γκολ των «κιτρινόμαυρων» προήλθε από αυτογκόλ, στο 90+2.

Ο αγώνας ξεκίνησε με την ΑΕΚ να μπαίνει πολύ δυνατά και να χάνει δύο τεράστιες ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ. Αρχικά, ο Τσούμπερ στο 3ο λεπτό εκμεταλλεύτηκε το λάθος της άμυνας των Αρμένιων και βγήκε σε τετ α τετ, με τον Τσαντσάρεβιτς να λέει «όχι».

Λίγες στιγμές αργότερα, ο Ρότα, μετά από σέντρα του Μάνταλου, απείλησε με κεφαλιά, με τον τερματοφύλακα της Νόα να αποκρούει ξανά.

Η «Ένωση» συνέχισε να έχει την υπεροχή στον αγώνα, αλλά δεν κατάφερε να την μετουσιώσει με κάποιο γκολ.

Στο 20ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι είχαν την πρώτη τους καλή ευκαιρία με τον Γκρεγκόριο να σουτάρει από καλή θέση και τον Στρακόσια να απαντάει. Ένα λεπτό αργότερα, ο Κάλενς έκανε λάθος και έβαλε σε κίνδυνο την ΑΕΚ, ωστόσο, με σωτήριο τάκλιν έκοψε τον Γκρεγκόριο πριν εκτελέσει.

Στο 28’ οι «κιτρινόμαυροι» σε μία φάση διαρκείας είδαν τη σέντρα-σουτ του Ελίασον να απομακρύνεται από τον Τσαντσάρεβιτς και την κεφαλιά του Κάλνες, να καταλήγει στην αγκαλιά του 34χρονου.

Η ΑΕΚ είχε και άλλη καλή στιγμή με τον Ρότα στο 34ο λεπτό, να υποδέχεται την μπάλα από δεξιά και το σουτ του να κοντράρει και να καταλήγει ελάχιστα έξω από το αριστερό δοκάρι της εστίας.

Μεγαλύτερη ευκαιρία της ομάδας του Ματίας Αλμέιδα στο πρώτο ημίχρονο ήταν οκτώ λεπτά πριν τη λήξη του, με τον Τσούμπερ να σεντράρει από τα αριστερά και τον Μάνταλο με κεφαλιά να σημαδεύει το οριζόντιο δοκάρι!

«Άσφαιρες» οι ομάδες στα πρώτα 45’ λεπτά, αφού η αστοχία συνεχίστηκε, με την «Ένωση» να μην μπορεί να βρει τα δίχτυα, πρώτα με τον Ελίασον και μετά με τον Λιούμπισιτς, λίγο πριν την ανάπαυλα του παιχνιδιού!

Στο ημίχρονο ο Ματίας Αλμέιδα έκανε δύο αλλαγές, για να γίνει ακόμα πιο επιθετική η ομάδα του, με τους Λαμέλα και Πινέδα να παίρνουν τις θέσεις των Σιμάνσκι και Λιούμπισιτς.

Πολλά λάθη άγχος και πίεση, ήταν αυτά που υπερίσχυαν στα πρώτα λεπτά του δεύτερου μέρους, με το χρονόμετρο να κυλάει υπέρ της Νόα, που στο 56’ ήταν η δικιά της σειρά να πετύχει δοκάρι, έπειτα από σουτ του Μανβελιάν.

Ο αγώνας συνεχίστηκε με τις δύο ομάδες να μην μπορούν να δημιουργήσουν φάσεις, από την μία η ΑΕΚ έκανε αβίαστα λάθη, ενώ οι Αρμένιοι προσπαθούσαν να «παγώσουν» τον ρυθμό.

Όλα αυτά μέχρι το 73’ όταν ο Ρότα με σουτ εκτός περιοχής, ανάγκασε τον Τσαντσάρεβιτς σε μία νέα απόκρουση. Τρία λεπτά αργότερα και πάλι οι δύο τους ήρθαν αντιμέτωποι με την μπάλα να έχει την ίδια κατάληξη!

Τότε ήταν που η ΑΕΚ πήρε ξανά μπρος με τον Βίντα, λίγες στιγμές αργότερα να αστοχεί με βολέ από κοντινή απόσταση. Η Νόα άντεξε την πίεση, έχοντας τον τερματοφύλακά της σε εξαιρετική βραδιά. 

Η «Ένωση» πίεσε και άλλο στα εναπομείναντα λεπτά, με τον Σίλβα να σκοράρει αυτογκόλ, σε προσπάθειά του να εμποδίσει τον Στίβεν Τσούμπερ στο 90+2, αλλά πλέον τα πράγματα ήταν ήδη πολύ αργά. Πολύ μεγάλη χαμένη ευκαιρία στο 90+7 από τον Χατζισαφί.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:  

ΑΕΚ (Μ. Αλμέιδα): Στρακόσια, Ρότα, Βίντα, Κάλενς, Πήλιος (70’ Χατζισαφί), Σιμάνσκι (46’ Πινέδα), Μάνταλος, Ελίασον (64’ Φερνάντες), Λιούμπισιτς (46’ Λαμέλα), Γκατσίνοβιτς (64’ Κοϊτά), Τσούμπερ

Νόα (Ρ. Μότα): Τσαντσάρεβιτς, Σίλβα, Μίλκοβιτς, Τοράρινσον, Σάντος, Γκάμπος (64’ Τσινάρι), Σανγκαρέ (75’ Μουραντιάν), Μανβέλιαν (74’ Ομάρ), Φερέιρα, Γκρεγκόριο (64’ Αίας), Πίνσον.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0