Football Talk

Αν ψάχνεις καλό ποδαρικό, ο Ρούνεϊ μάλλον... δεν είναι ο κατάλληλος!

Αν ψάχνεις καλό ποδαρικό, ο Ρούνεϊ μάλλον... δεν είναι ο κατάλληλος!

Άλλη μία ήττα για τον... προπονητή Γουέιν Ρούνεϊ που δε λέει να πάρει νίκη σε πρεμιέρα πρωταθλήματος εντός αγγλικών συνόρων. Αυτή τη φορά η «τεσσάρα» που δέχθηκε η Πλίμουθ από τη Σέφιλντ Γουένσντεϊ στην πρώτη αγωνιστική της Championship.

Κάθε αρχή και δύσκολη για τον Γουέιν Ρούνεϊ. Ο λόγος; Σε τρεις πρεμιέρες του ως προπονητής με αγγλική ομάδα έχει ισάριθμες ήττες.

Μπορεί ως παίκτης ο Ρούνεϊ να έκανε πάταγο με τις επιδόσεις του και το απαράμιλλο ταλέντο του, ως τεχνικός τα βρίσκει... σκούρα και αυτό μάλλον του δημιουργεί πονοκέφαλο.

Ο Άγγλος κόουτς εντυπωσίαζε τους πάντες κάθε φορά που είχε τη μπάλα στα πόδια του, όμως προβληματίζει η ικανότητά του στο ρόλο του προπονητή τα τελευταία χρόνια.

Ας ξεκινήσουμε από την πρώτη του θέση στην Ντέρμπι το 2021, όταν και ανέλαβε ως κύριος προπονητής, καθώς για δύο μήνες ήταν υπηρεσιακός. Στην έναρξη του πρωταθλήματος που έπαιζε εντός έδρας, υπέστη ήττα 1-0 από τη Ρόδεραμ.

Επόμενος σταθμός, του προέκυψε το MLS και η D.C. Γιουνάιτεντ με την αμερικάνικη ομάδα να κερδίζει στον πρώτο αγώνα της σεζόν, το Ορλάντο, με 2-1.

Αυτή ήταν και η μοναδική επιτυχημένη αρχή που είχε ο Ρούνεϊ με ομάδα στην προπονητική του καριέρα, αφού ακολούθησε η Μπέρμιγχαμ το 2023 που έχασε από τη Μίντλεσμπρο 1-0. Και κάπως έτσι φτάνουμε στην Πλίμουθ και το συντριπτικό 4-0 από τη Σέφιλντ Γουένσντεϊ.

Σίγουρα, πρόκειται για μία τεράστια προσωπικότητα στην ιστορία του ποδοσφαίρου, αφού είναι λογικό να εμπνέει τους παίκτες του που τον έχουν σαν μέντορα.

Μήπως όμως θα πρέπει να σκεφτεί τι φταίει και δεν έχει καταφέρει ακόμα να μπει με το δεξί στο πρωτάθλημα με κάποιον αγγλικό σύλλογο;


Όλγα Μανιώτη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0