Football Talk

«Έτοιμος για το πρωτάθλημα»: Εντυπωσιακός ο Ολυμπιακός στην Κύπρο για 70΄, καθάρισε τον Άρη Λεμεσού σε 420 δευτερόλεπτα! (video)

«Έτοιμος για το πρωτάθλημα»: Εντυπωσιακός ο Ολυμπιακός στην Κύπρο για 70΄, καθάρισε τον Άρη Λεμεσού σε 420 δευτερόλεπτα! (video)

Έπαιξε όσο χρειαζόταν, έδειξε έτοιμος για το πρωτάθλημα, δεν βλέπει την ώρα για τη σέντρα της Stoiximan Super League. Εντυπωσιακός ο Ολυμπιακός στην Κύπρο έως το 70΄, επικράτησε με 4-2 του Άρη Λεμεσού, σκόραρε τρεις φορές σε επτά λεπτά, ενώ δέχθηκε δύο γκολ σε 6΄. «Γκολάρα» ο Βέλντε, άνοιξε λογαριασμό με την ελληνική ομάδα ο Άμπεϊ!

Σ’ ένα ευχάριστο «ξεμούδιασμα» φαινόταν πως θα εξελιχθεί η αναμέτρηση για τους πρωταθλητές του Conference League, απέναντι στον Άρη Λεμεσού, βάσει της απόδοσης του πρώτου ημιχρόνου, όμως το δεύτερο επεφύλασσε γκολ και θέαμα επίσημου αγώνα! Τρία γκολ σημείωσαν οι «ερυθρόλευκοι» στο πρώτο μέρος, ισάριθμα μπήκαν στο δεύτερο 45λεπτό!

Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης, ένα μήνα μετά το πρώτο φιλικό με τον Άγιαξ στην Ολλανδία (19/07), πραγματοποίησε το ανεπίσημο και ήρεμο ντεμπούτο του, αφού δεν κινδύνευσε ιδιαίτερα. Βασικοί επίσης οι Κρίστοφερ Βέλντε και Ρομάν Γιάρεμτσουκ

Το παιχνίδι έχει διπλή θετική ανάγνωση για την συνολική απόδοση σε επίθεση και άμυνα, αφενός επειδή… το πόδι έμεινε πατημένο στο γκάζι από το ματς με τη Νότιγχαμ, αφετέρου διότι η αυτή τη φορά η άμυνα… δήλωσε παρών. Σ’ αυτόν ακριβώς τον συνολικά αγωνιστικό αντίκτυπο καλείται – και επιθυμεί σαφώς – ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ να δημιουργήσει ταυτότητα για την ομολογουμένως ξεχωριστή χρονιά που ξεκινά, καθώς η ιστορική κατάκτηση του Conference League αποτελεί τον ιδανικό (και αναπάντεχο τέτοια εποχή πέρυσι) πρόλογο για τον εορτασμό του ενός αιώνα «ερυθρόλευκης» ζωής.

Στα του αγώνα, οι φιλοξενούμενοι κυριάρχησαν πλήρως. Η πρωτοβουλία των κινήσεων δική τους στο πρώτο πεντάλεπτο και η τελική του (πιο επικίνδυνου παίκτη του Απόλλωνα) Κβιλιτάια στο 6’ αποτέλεσε παρένθεση, αφού ακολούθησε… ξέσπασμα το επόμενο μισάωρο.  Εντός δύο λεπτών χάθηκαν δύο ευκαιρίες πριν το εξάλεπτο που έκρινε, εν τέλει, τα πάντα: ο πρωταθλητής με την Κ19 Παπακανέλλος σούταρε στο 9’ χωρίς να κινδυνεύσει πολύ ο Σωφρονίου, ενώ στο 11΄ο Βέλντε, πλάσαρε ψηλά άουτ, μετά από πάσα του Μπιελ, ευρισκόμενος προ του τερματοφύλακα των Κύπριων. Μπορεί να μη σκόραρε, όμως, πέντε λεπτά αργότερα ο Νέλσον Άμπι σπάει το ρόδι – για την ομάδα και τον ίδιο –  ύστερα από φάουλ το Νορβηγού εξτρέμ από αριστερά και ασίστ του Ντόι

Ο κεντρικός αμυντικός του Ολυμπιακού, όχι μόνο ανταποκρίνεται, αλλά φαίνεται πως αναδεικνύεται στο ρόλο του στο «6», δίνει δεύτερη συνεχόμενη ασίστ, καταφέρνοντας να μείνει όρθιος μετά από συνεχόμενες διεκδικήσεις στη μεγάλη περιοχή των Κύπριων, με τον Βέλντε να διαμορφώνει το 2-0 με πλασέ. Πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, ο Μπιελ  σκόραρε προ κενής εστίας, μετά από κλέψιμο του Παπακανέλλου και ασυνεννοησία του Σωφρονίου με την άμυνά του. Ακολουθούν τρεις επισκέψεις των γηπεδούχων (σουτ Κοκόριν στο 34΄, σουτ Κβιλιτάια ένα λεπτό μετά, σουτ Μπαγιαμπέλα στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους η μπάλα άουτ) στις οποίες ο Πασχαλάκης ήταν σωστά τοποθετημένος. 

Η επανάληψη ήταν εντυπωσιακή και μετέτρεψε τον αγώνα σε «χορταστικό» από παράσταση για έναν. Ο Γιάρεμτσουκ ήταν πρωταγωνιστής στο δίλεπτο 55΄ - 56΄, αφού αρχικά σκόραρε, αλλά κρίθηκε εκτεθειμένος, ενώ στην επόμενη φάση αστόχησε σε τετ α τετ μετά από τακουνάκι του Βέλντε. Πέντε λεπτά ύστερα από την είσοδο του κορυφαίου της περσινής χρονιάς στη γραμμή κρούσης Γιουσέφ Ελ Καμπί (στην πρώτη παρουσία μετά τον τραυματισμό του) ο Άρης μείωσε στο 78΄ με τον Μπένγκτσον μετά από σέντρα του Σεμέδο και μόλις έξι λεπτά αργότερα δίνει στο παιχνίδι «άγρια ομορφιά» με τον Σάβο να πλασάρει τον Αναγνωστόπουλο, που είχε αντικαταστήσει τον Πασχαλάκη στο ημίχρονο.

Το ματς δεν έλεγε να τελείωσει, καθώς ο Μπάκουλας στο 89΄ κάνει το 4-2 με εντυπωσιακό σουτ και ένα λεπτό μετά ο Σεμέδο σημαδεύει το δοκάρι!  

Ο αγώνας… επιτέλους λήγει με τον Ολυμπιακό να παίρνει μια νίκη σε ένα πολύ όμορφο παιχνίδι, το οποίο προσφέρεται αναμφίβολα για ενδιαφέροντα συμπεράσματα.  



www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0