Football Talk

Ο Κάρλος Βινίσιους είναι ο γκολτζής που ψάχνει η ΑΕΚ! (video)

Ο Κάρλος Βινίσιους είναι ο γκολτζής που ψάχνει η ΑΕΚ! (video)

Ο Κάρλος Βινίσιους που κοιτάζει η ΑΕΚ για την κορυφή της επίθεσης είναι μία ψαγμένη περίπτωση, ενός γκολτζή που αναζητά το λιμάνι που θα «στεριώσει» για χρόνια! Σημαντική καριέρα σε Πορτογαλία, Ιταλία, Αγγλία, Ολλανδία και Τουρκία.

Είναι γνωστό εδώ και καιρό πως η ΑΕΚ αναζητεί ενίσχυση στη θέση του κεντρικού επιθετικού με τον Κάρλος Βινίσιους που ανήκει στη Φούλαμ να έχει έρθει στο προσκήνιο και να απασχολεί την «Ένωση». Ο Βραζιλιάνος είναι μία καλή περίπτωση, πολύ καλή περίπτωση εάν ληφθεί υπόψιν το πλούσιο βιογραφικό που κουβαλά ο 29χρονος Βραζιλιάνος. Να σημειωθεί πως την περυσινή χρονιά, ο Βινίσιους ήταν συμπαίκτης του… Τετέ στη Γαλατασαράι στην οποία αγωνιζόταν με τη μορφή δανεισμού από την ομάδα του Μάρκο Σίλβα. Πέρυσι λοιπόν, ο Βινίσιους που είχε να συναγωνιστεί τον Μάουρο Ικάρντι κατέγραψε 14 συμμετοχές με απολογισμό δύο τερμάτων και ενός γκολ.

Προτού δοθεί δανεικός στη Γαλατά, την προηγούμενη χρονιά, είχε αναγκάσει τη Φούλαμ να τον αγοράσει από τη Φούλαμ έναντι πέντε εκατομμυρίων ευρώ, αγωνιζόμενος σε 48 φορές με φανέλα της ομάδας του Λονδίνου, έχοντας απολογισμό 8 τερμάτων και 3 ασίστ στο πλέον ανταγωνιστικό πρωτάθλημα της Premier League.

O υψηλόσωμος σέντερ φορ πέρασε για πρώτη φορά στην άλλη άκρη του Ατλαντικού το 2017 για λογαριασμό της πορτογαλικής, Ρεάλ Σπορτ Εκλούμπε που αγωνιζόταν στη δεύτερη κατηγορία της Πορτογαλίας. Ακολούθησε η Νάπολι, η οποία τον εντόπισε και αποφάσισε να επενδύσει στο ταλέντο και τα προσόντα του, όμως στον ιταλικό νότο δεν έπαιξε και έφυγε σχεδόν άμεσα για την νυν ομάδα του Βαγγέλη Μαρινάκη, Ρίο Άβε με τη φανέλα της οποίας είχε 14 γκολ και 2 ασίστ σε 20 μόλις εμφανίσεις. Εκεί, «μπήκε στο μάτι» της Μπενφίκα, η οποία κινήθηκε άμεσα και τον πήρε από τη Νάπολι έναντι 17 εκατομμυρίων ευρώ, το καλοκαίρι του 2019.

Με τη φανέλα των Λουζιτανών ξόδεψε μία τριετία, καταγράφοντας 24 γκολ και 13 ασίστ σε 50 συμμετοχές. Στο μεσοδιάστημα, είχε αγωνιστεί ως δανεικός στην Τότεναμ, με την οποία αγωνίστηκε, 22 φορές με 10 γκολ και 3 ασίστ αλλά και στην ολλανδική PSV με την οποία μέτρησε 7 γκολ και 7 ασίστ σε 38 συμμετοχές.

Με την Φούλαμ δεσμεύεται με συμβόλαιο έως το επόμενο καλοκαίρι και η ομάδα του Μάρκο Σίλβα θα ζητήσει ένα ικανοποιητικό ποσό για να τον αφήσει να φύγει. Στη περίπτωση όμως, που η ΑΕΚ συμφωνήσει και φέρει τον παίκτη στην Ελλάδα, θα έχει πραγματοποιήσει μια σπουδαία κίνηση, προσθέτοντας στο ρόστερ της έναν πολύ δυναμικό και γκολτζή επιθετικό που όμως ακόμη δεν έχει βρει το λιμάνι του.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0