Football Talk

Παναθηναϊκός – Άγιαξ 0-1: Έκανε τα δύσκολα δυσκολότερα και αναζητά υπέρβαση στην Ολλανδία! (video)

Παναθηναϊκός – Άγιαξ 0-1: Έκανε τα δύσκολα δυσκολότερα και αναζητά υπέρβαση στην Ολλανδία! (video)

Ο Παναθηναϊκός του Αλόνσο «κοίταξε στα μάτια» τον Άγιαξ, αλλά το 1-0 των Ολλανδών (που τον αδικεί) μετατρέπει τη ρεβάνς σε πολύ δύσκολη αποστολή. Το τέρμα που έκρινε την αναμέτρηση πέτυχε ο Στίβεν Μπέργκχαους στο 28ο λεπτό. Εξαιρετικοί Αράο και Τζούρισιτς για το «τριφύλλι» στην επανεμφάνιση του Φώτη Ιωαννίδη!

«Μουδιασμένο» ήταν το ξεκίνημα για τον Παναθηναϊκό, με τους ποδοσφαιριστές του Αίαντα να επιχειρούν από τα αριστερά κυρίως να δημιουργήσουν «ρήγματα». Χάτο και Φορμπς έγιναν από την αρχή αισθητοί από την άμυνα των «πρασίνων». Όμως, όσο περνούσε η ώρα, οι παίκτες του Αλόνσο αποκαθιστούσαν την ισορροπία και μάλιστα δημιούργησαν και την πρώτη υποψία φάσης στο 10’ που προήλθε από συνδυασμό των δύο Σέρβων του «τριφυλλιού»..

Ο Ντραγκόφσκι βρέθηκε σε ετοιμότητα όταν χρειάστηκε και απομάκρυνε επικίνδυνο σουτ του Μπέργκχαους από τα δεξιά στο 25ο λεπτό. Όμως ό,τι δεν πέτυχε στο 25’ ο Ολλανδός μεσοεπιθετικός το κατάφερε τρία λεπτά μετά. Άψογος συνδυασμός και γρήγορη ανάπτυξη των Ολλανδών από τη δεξιά πτέρυγα, η μπάλα στο πόδι του Μπέργκχαους και 1-0. Κακή αμυντική αντίδραση των ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού στη φάση, που λίγο έλειψε να κοστίσει ακόμη περισσότερο στη συνέχεια, με τον Μπέργκχαους να απειλεί με νέο σουτ στο 31ο λεπτό. Ήταν εμφανές πως το παιχνίδι χρειαζόταν προσοχή.




Οι παίκτες του Ντιέγκο Αλόνσο προσπάθησαν να ξεπεράσουν το σοκ του αιφνιδιασμού και βγήκαν με προϋποθέσεις στην επίθεση. Η καλύτερη στιγμή για τον Παναθηναϊκό ήρθε στο 44ο λεπτό, έπειτα από μία φάση που ξεκίνησε από τον Μλαντένοβιτς και ολοκληρώθηκε από τον Μπακασέτα με το σουτ του τελευταίου να ανακόπτεται από τον Πάσβεερ σε πρώτο χρόνο και από το δοκάρι σε δεύτερο. Το 1-0 ήταν το σκορ με το οποίο οι δύο ομάδες μπήκαν στα αποδυτήρια.

Το »τριφύλλι» εμφανίστηκε στο δεύτερο μέρος με μεγαλύτερη διάθεση προκειμένου να πάρει κάτι από το παιχνίδι. Μάλιστα, στο 53’ ήταν η σειρά του Παναθηναϊκού να προειδοποιήσει τον Άγιαξ με τον Μαντσίνι να σκοράρει μεν αλλά να συλλαμβάνεται σε θέση οφ σάιντ δε. Τεράστια χαμένη ευκαιρία από τον Γερεμέγεφ στο 61’ με τον Σέρβο να κινείται στην πλάτη της ολλανδικής άμυνας αλλά να μην καταφέρνει να κερδίσει τον Πάσβεερ


Ο Αλόνσο εκμεταλλεύτηκε το μομέντουμ και πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τους Μπάλντοκ, Τετέ και Φώτη για να παίξει φουλ επίθεση.

 

Ο Παναθηναϊκός έβγαζε ζωντάνια στο χορτάρι, αλλά χρειαζόταν και την ουσία καθώς ο χρόνος κυλούσε υπέρ των Ολλανδών. Νέα ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό με το σουτ του Τζούρισιτς να βρίσκει σε σώμα Ολλανδού με τον Πάσβεερ να απομακρύνει σε κόρνερ. Όλα αυτά λίγο πριν το 80’. Οι παίκτες του Άγιαξ έπαιζαν και με τον χρόνο, κάτι που είχαν λόγο να πράξουν προκειμένου να καταστρέψουν και τον πιο επιθετικό ρυθμό του «τριφυλλιού» στο δεύτερο μέρος με την κλεψύδρα να αδειάζει σιγά σιγά.

Σε αυτό το σημείο, η κόπωση έδειχνε να καταβάλλει τους ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων, με τον Άγιαξ ωστόσο να έχει εξασφαλίσει το ζητούμενο που ήταν το πολύτιμο προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς. Η εικόνα του Παναθηναϊκού ήταν άκρως ενθαρρυντική, με τη διαφορά των ομάδων να δείχνει μικροτερη από ό,τι είναι στην πραγματικότητα. Με εξαίρεση ένα σουτ του Τετέ που σταμάτησε στα σώματα, το παιχνίδι δεν είχε κάτι άλλο να επιδείξει σε αυτά τα λεπτά των καθυστερήσεων, με τον Παναθηναϊκό να καλείται να ταξιδέψει στην Ολλανδία, για να φέρει σε πέρας έναν μικρό άθλο.

Οι συνθέσεις του αγώνα:

Παναθηναϊκός (Ν. Αλόνσο): Ντραγκόβσκι, Κώτσιρας (63’ Μπάλντοκ), Ίνγκασον, Γεντβάι, Μλαντένοβιτς, Τσέριν (76’ Μαξίμοβιτς), Αράο, Μαντσίνι (63’ Τετέ), Μπακασέτας, Τζούρισιτς (87’ Λημνιός), Γερεμέγεφ (63’ Ιωαννίδης).

Άγιαξ (Φ. Φαριόλι): Πάσβεερ, Ρενς, Σούταλο, Μπάας, Χάτο, Φιτζ-Τζιμ (68’ Φαν ντεν Μπούμεν), Χέντερσον, Τέιλορ (82’ Μπρόμπεϊ), Μπέργκχαους (56’ Χάεϊ), Φορμπς (57’ Γκοντς), Άκπομ (68’ Τραορέ).

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0