Football Talk

Αν όχι τώρα πότε; Τα 26 χρόνια... φαγούρας των ελληνικών ομάδων απέναντι στον Άγιαξ καλείται να «σπάσει» ο Παναθηναϊκός! (video)

Αν όχι τώρα πότε; Τα 26 χρόνια... φαγούρας των ελληνικών ομάδων απέναντι στον Άγιαξ καλείται να «σπάσει» ο Παναθηναϊκός! (video)

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την Πέμπτη (08/08) στο ΟΑΚΑ τον Άγιαξ, για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League και καλείται να κάνει κάτι που καμία ελληνική ομάδα δεν έχει πετύχει κόντρα στον «Αίαντα» τα τελευταία 26 χρόνια… να τον νικήσει!

Ο Άγιαξ είναι μια ομάδα που έχει βρεθεί στο δρόμο ελληνικών ομάδων ουκ ολίγες φορές σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αντιμετωπίζοντας ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό συνολικά 23 φορές, με τα αποτελέσματα να μην είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά για το επερχόμενο παιχνίδι των «πρασίνων».

Μπορεί οι φίλοι «τριφυλλιού» να μνημονεύουν μέχρι και σήμερα την φοβερή πάσα του Γιώργου Δώνη που οδήγησε στο γκολ του Κριστόφ Βαζέχα στην «Amsterdam Arena», για τα ημιτελικά του Champions League τη σεζόν 1995-96, όμως η παράδοση δεν είναι με το μέρος τους.



Οι ολλανδικές νίκες, ανέρχονται στις 13, οι ισοπαλίες σε 7, ενώ οι αναμετρήσεις στις οποίες οι ελληνικοί σύλλογοι πήραν εκείνοι τη νίκη, είναι μόλις 3!

Μάλιστα οι τρεις αυτές ήττες του «Αίαντα», προήλθαν από μόλις δύο ομάδες, τον Ολυμπιακό (δύο) και τον Παναθηναϊκό (μία), με τον τελευταίο που τον υποχρέωσε σε ήττα να είναι οι Πειραιώτες, τη σεζόν 1998-1999 για τη φάση των ομίλων του Champions League.

Τότε και με τέρμα του Αλέκου Αλεξανδρή, οι Πειραιώτες νίκησαν με σκορ 1-0, τη χρονιά που έφτασαν μέχρι τα προημιτελικά της διοργάνωσης, πορεία η οποία ανακόπηκε κάπως οδυνηρά από τη Γιουβέντους του Αντόνιο Κόντε

Έκτοτε έχουν περάσει 26 χρόνια σχεδόν και 13 παιχνίδια, αλλά οι αλλεπάλληλες ελληνικές προσπάθειες «έβρισκαν τοίχο». Αξέχαστες θα μείνουν στον ΠΑΟΚ, οι τρεις αποκλεισμοί από τα προκριματικά του Champions League τις σεζόν 2010-2011, 2016-2017 και 2019-2020 όπου οι Ολλανδοί «γίγαντες» στάθηκαν ανυπέρβλητο εμπόδιο για την πολυπόθητη συμμετοχή στους ομίλους.



Η ΑΕΚ ήταν αυτή που είχε την… ατυχία να διασταυρωθεί πιο πρόσφατα με τον Άγιαξ, την χρονιά που μας πέρασε, για τη φάση των ομίλων του Europa League. Η «Ένωση» σε δύο παιχνίδια, μέτρησε μία ισοπαλία 1-1 στην «OPAP Arena» και μία καταδικαστική ήττα με 3-1 στο Άμστερνταμ, εξέλιξη που την άφησε εκτός συνέχειας.



Άραγε ήρθε η στιγμή του Παναθηναϊκού να σπάσει τη… «ολλανδική κατάρα» ή θα συνεχιστούν τα αρνητικά αποτελέσματα;

Γιάννης Παππάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0