Football Talk

Ισοπαλία, αλλά… μισή πρόκριση: Το 13% της Μάλμε εκτός έδρας, που φέρνει τον ΠΑΟΚ μια «ανάσα» από τα Play Offs! (video)

Ισοπαλία, αλλά… μισή πρόκριση: Το 13% της Μάλμε εκτός έδρας, που φέρνει τον ΠΑΟΚ μια «ανάσα» από τα Play Offs! (video)

Όλα είναι ανοιχτά, στον επαναληπτικό της Τούμπας ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τη Μάλμε (13/08, 20:30). Παρ’ όλα αυτά, υπάρχει ένα στατιστικό που κάνει τον Ραζβάν Λουτσέσκου να χαμογελά! Και αυτό, διότι η σουηδική ομάδα καλείται να ξεπεράσει τον… εαυτό της, συγκριτικά με όσα έχει καταφέρει μακριά από την έδρα της στην Ευρώπη, την τελευταία τριετία!

Το «όνειρο» της συμμετοχής στο League Phase του Champions League, είναι ακόμα ζωντανό για τον ΠΑΟΚ. Βρίσκεται μόλις τρία ματς μακριά.

Στη Σουηδία, κόντρα στη Μάλμε, βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ, αλλά είχε απάντηση σε αμφότερες τις περιπτώσεις. Έτσι, έφυγε με το 2-2 (06/08) και ετοιμάζεται για τον επαναληπτικό της Τούμπας (13/08, 20:30), στο πλαίσιο του τρίτου προκριματικού γύρου της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Εκεί, θα έχει ένα σημαντικό πλεονέκτημα! Όχι, δεν αναφερόμαστε μόνο στη στήριξη του κόσμου του. Η Μάλμε, την τελευταία τριετία, δεν περνάει και πολύ… καλά, όταν αγωνίζεται μακριά από το «σπίτι» της. Συγκεκριμένα, στα 15 παιχνίδια που έχει δώσει συνολικά εκτός έδρας, μετρά μόλις δύο νίκες!

Ένα ποσοστό που φτάνει οριακά πάνω από το… 13% και φέρνει χαμόγελα στον «Δικέφαλο του Βορρά»! Εάν οι Σουηδοί συνεχίσουν να έχουν την ίδια εικόνα, τότε η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου αυξάνει σημαντικά τις πιθανότητές της, για πρόκριση στη φάση των Play Offs!

Γυρνώντας πίσω στο καλοκαίρι του 2021, η Μάλμε εκκινούσε από τον πρώτο προκριματικό γύρο του Champions League. Αν και κατάφερε να περάσει επιτυχώς από κάθε στάδιο, φτάνοντας ως τους ομίλους, είχε κατορθώσει να επικρατήσει εκτός έδρας, μόνο απέναντι στη Ρέιντζερς (1-2). Αντίθετα, είχε ηττηθεί με 2-1 στην έδρα της Λουντογκόρετς, ενώ είχε μείνει στην ισοπαλία με την Ελσίνκι (2-2) και τη Ρίγα (1-1), μακριά από τη Σουηδία.

Στον όμιλο κληρώθηκε με Γιουβέντους, Τσέλσι και Ζενίτ, από τις οποίες γνώρισε τρεις ήττες ως φιλοξενούμενη. Η ιταλική ομάδα κέρδισε με 1-0, ενώ οι «μπλε» και οι Ρώσοι επικράτησαν αμφότεροι με 4-0.

Έπειτα, μεταφερόμαστε στο καλοκαίρι του 2022. Στον πρώτο προκριματικό γύρο, ήρθε ισόπαλη με 3-3 στην έδρα της Βίκινγκουρ, αλλά στο πρώτο ματς είχε κερδίσει με 3-2, παίρνοντας έτσι την πρόκριση. Έπειτα, κόντρα στη Ζαλγκίρις γνώρισε δύο ήττες (1-0 εκτός), με αποτέλεσμα να συνεχίσει στα προκριματικά του Europa League.

Εκεί, έμεινε στο 2-2 με την Ντουντελάνζ στο Λουξεμβούργο, αλλά ξανά η νίκη στο πρώτο ματς (3-0) ήταν αρκετή. Ακολούθησε η Σιβασπόρ, με την οποία κατάφερε να σημειώσει τη δεύτερη εκτός έδρας νίκη της, μετά από εκείνη με τους Σκωτσέζους. Το 0-2 στην Τουρκία «σφράγισε» ουσιαστικά την πρόκριση της Μάλμε στη φάση των ομίλων.

Για άλλη μια φορά, δεν μπόρεσε να κάνει το κάτι παραπάνω. Με αντιπάλους τις Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ, Ουνιόν Βερολίνου και Μπράγκα, μέτρησε συνολικά έξι ήττες! Έχασε δηλαδή, όλα τα ματς στο γκρουπ της.

Το 2023, η Μάλμε δεν συμμετείχε σε κάποια ευρωπαϊκή διοργάνωση και κάπως έτσι, μεταφερόμαστε στη φετινή σεζόν. Στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League, ξεπέρασε το εμπόδιο της Κλάκσβικ για να βρεθεί στον δρόμο του ΠΑΟΚ, ωστόσο και πάλι, ηττήθηκε στην εκτός έδρας αναμέτρηση (3-2)!

Οι «ασπρόμαυροι» λοιπόν, έχουν μία «χρυσή» ευκαιρία να «πατήσουν» πάνω στην αδυναμία του αντιπάλου τους και να πάρουν το εισιτήριο για την επόμενη φάση! Αρκεί να… επαληθεύσουν τα «μαθηματικά»!

Τάσος Φαραός
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0