Football Talk

Νόα Γερεβάν όπως Athens Kallithea: Ίδια χρηματιστηριακή αξία με τους νεοφώτιστους της Super League!

Νόα Γερεβάν όπως Athens Kallithea: Ίδια χρηματιστηριακή αξία με τους νεοφώτιστους της Super League!

Η Νόα πανηγύρισε την μεγαλύτερη νίκη της ευρωπαϊκής ιστορίας της, νικώντας με 3-1 την ΑΕΚ και ελπίζοντας βάσιμα σε μία πρόκριση στα Play Offs του Conference League.Όμως ποιο είναι το κοινό στοιχείο της Νόα με τη νεοφώτιστη στη Stoiximan Super League, Athens Kallithea;

Η δευτεραθλήτρια Αρμενίας που υποχρέωσε την ΑΕΚ σε «χοντρή» ζημιά έχει ένα κοινό με μία ελληνική ομάδα που μόλις πριν από λίγους μήνες εξασφάλισε την παρουσία – επιστροφή της στα «σαλόνια» της Stoiximan Super League. Ποιο είναι λοιπόν το κοινό της Νόα Γερεβάν με την Athens Kallithea;

Η χρηματιστηριακή τους αξία, όπως αυτή παρουσιάζεται στη διεθνή πλατφόρμα απεικόνισης οικονομικών μεγεθών του ποδοσφαίρου «Transfermakrt». Σύμφωνα με πληροφορίες και ακριβείς εκτιμήσεις τoυ Transfermarkt, η χρηματιστηριακή αξία του ρόστερ της Νόα ανέρχεται στα 6,90 εκατομμύρια ευρώ, ενώ της ομάδας από το «Ελ Πάσο» στα 6,80.

ΝΟΑ_ΓΕΡΕΒΑΝ.PNG


ATHENS_KALLITHEA_1.PNG

Προφανώς καμία ομάδα δεν χωρά υποτίμηση, ιδίως όταν τα παιχνίδια παίζονται 11 εναντίον 11 όπως άλλωστε συνήθιζε να λέει και ο Γιόχαν Κρόιφ. Όμως το μέτρο είναι ενδεικτικό για να αποδειχθεί η διαφορά… χάους μεταξύ του ελληνικού και του αρμένικου πρωταθλήματος, καθώς ο δευτεραθλητής Αρμενίας διαθέτει μπάτζετ εφάμιλλο με τον… προτελευταίο της Stoiximan Super League.

Eνδεχόμενος αποκλεισμός της ΑΕΚ από τη Νόα Γερεβάν θα ισοδυναμεί με έναν πραγματικό άθλο για τον αρμένικο σύλλογο. Είναι προφανές και τα οικονομικά μεγέθη το αποδεικνύουν.

Σε ό,τι αφορά τη χρηματιστηριακή σύγκριση με την ΑΕΚ, η διαφορά είναι επίσης μεγάλη, καθώς το ρόστερ της «Ένωσης» αποτιμάται περί τα 75 εκατομμύρια ευρώ. 

AEK.png

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0