Football Talk

Νόα – ΑΕΚ 3-1: Όλα στραβά και ανάποδα στην Αρμενία και τώρα... τρέξιμο! (video)

Νόα – ΑΕΚ 3-1: Όλα στραβά και ανάποδα στην Αρμενία και τώρα... τρέξιμο! (video)

Μεγάλη γκέλα στην Αρμενία για την ΑΕΚ που «προδόθηκε» από την άμυνα και τα λάθη της και τώρα υποχρεώνεται να παίξει από νωρίς έναν τελικό. 3-1 το σκορ με τη Νόα και τον τερματοφύλακά της να πετυχαίνουν το γκολ… της χρονιάς στο 67’. Σκόραρε πάλι ο Λιβάι ο οποίος όμως δεν έφτασε! 

Το επόμενο, πονηρό εμπόδιο για την ΑΕΚ, στην προσπάθειά της να μπει στο League Stage του Conference League, ήταν η δευτεραθλήτρια Αρμενίας, Νόα. Με το ξεκίνημα της αναμέτρησης, μάλιστα, οι παίκτες του Αλμέιδα, απώλεσαν και την μεγαλύτερη ευκαιρία τους με τον Μουκουντί να κερδίζει τους πάντες στον «αέρα» στέλνοντας όμως τη μπάλα άουτ μόλις στο 8’. Η ΑΕΚ πίεζε και αναζητούσε το γκολ, το οποίο ήρθε με τον Λιβάι στο 22ο λεπτό έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς. Παλικαρίσιο γκολ από τον επιθετικό της Ένωσης, ο οποίος στα τρία επίσημα παιχνίδια της ομάδας του μέχρι τώρα, έχει βρει δίχτυα πέντε φορές!

Όμως, το γρήγορο τέρμα φαίνεται πως έφερε εφησυχασμό στους παίκτες του Αλμέιδα, με τους Αρμένιους, να παίρνουν μέτρα και να βρίσκουν από μία ανέλπιστη φάση, τέρμα ισοφάρισης με τον Πινσόν στο 34ο λεπτό. Το γκολ προήλθε από ένα ακόμη αμυντικό λάθος και τον Στρακόσια να σημαδεύει αντί για συμπαίκτη…  αντίπαλο. Ο Γάλλος εξτρέμ της Νόα, με υπέροχη διαγώνια κίνηση πλάσαρε τον Αλβανό κίπερ για το 1-1. Μετά το γκολ, οι Αρμένιοι ήταν εκείνοι που έψαξαν και γκολ ανατροπής, εκμεταλλευόμενοι τα μεγάλα κενά και τις στιγμές αδράνειας στην άμυνα της ΑΕΚ. Κάπως έτσι ωστόσο, το ημίχρονο ολοκληρώθηκε στο 1-1.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τους Αρμένιους να κυκλοφορούν τη μπάλα και να αναζητούν χώρους προς την άμυνα της ΑΕΚ. Μέχρι το 67ο λεπτό και την απίστευτη φάση που εκτυλίχθηκε μπροστά στα μάτια φιλάθλων, προπονητών και παικτών, με τον Τσαντσάρεβιτς να επιχειρεί γέμισμα από την περιοχή του και το σουτ που επιχειρεί με τη βοήθεια του αέρα να παίρνει ύψος, φάλτσα και να κρεμάει τον Θωμά Στρακόσια στην απέναντι πλευρά για το 2-1. Πραγματικά αδιανόητη φάση και γκολ.


Ο Ματίας Αλμέιδα άλλαξε πολλούς ποδοσφαιριστές περνώντας στον αγωνιστικό χώρο και τους Περέιρα και Λαμέλα, στο επίσημο ντεμπούτο τους με τα χρώματα της ΑΕΚ. Το γκολ σόκαρε τους παίκτες της Ένωσης, οι οποίοι αναζητούσαν βηματισμό. Ο ρυθμός του αγώνα δεν εξυπηρετούσε καθόλου το παιχνίδι της ομάδας του Αλμέιδα με τα λεπτά να περνούν δίχως να παράγεται κάτι το αξιοσημείωτο. Μάλιστα η Νόα στο 85ο λεπτό ήταν η ομάδα που έφτασε κοντά και σε τρίτο τέρμα με τον Στρακόσια να απομακρύνει σε κόρνερ.

Όμως, ο πλήρης εφιάλτης δεν είχε ακόμη ξεδιπλωθεί στο πλήρες εύρος του, με τη Νόα, να βρίσκει στα χασομέρια και τρίτο γκολ και πάλι από λάθος συνεννόηση στην άμυνα της ΑΕΚ με δράστη τον Γκρεγκόριο στο 90 + 8 για να δυσκολέψει έτι περαιτέρω το παιχνίδι της ρεβάνς. 

Τροφή για σκέψη και προβληματισμό, με την ΑΕΚ να καλείται να παίξει το παιχνίδι της και να πιάσει τα στάνταρ της για να πάρει την πρόκριση στα Play Offs.

Οι συνθέσεις του αγώνα:

Νόα (Ρ. Μότα): Tσαντσάρεβιτς, Σίλβα, Μλίκοβιτς, Θοράρινσον, Πάμπλο (82’ Χαμπαρτζουμιάν), Σανγκαρέ, Γκάμπος (46’ Αβανεσιάν), Μανβελιάν, Φερέιρα, Πινσόν (78’ Mουραντιάν), Ματέους (46’ Γκρεγκόριο).

ΑΕΚ (Μ. Αλμέιδα): Στρακόσια, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Κάλενς (72’ Χατζισαφί), Σιμάνσκι, Πινέδα (68’ Περέιρα), Λιούμπισιτς (68’ Λαμέλα), Γκατσίνοβιτς (68’ Κοϊτά), Ελίασον (78’ Άμραμπατ), Λιβάι

www.bnsports.gr

 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0