Football Talk

Ένας «χρυσός» ιταλικός οδηγός: Τα φιλικά των πέντε κορυφαίων και τα 5+1 συμπεράσματα για τη… νέα Serie A!

Ένας «χρυσός» ιταλικός οδηγός: Τα φιλικά των πέντε κορυφαίων και τα 5+1 συμπεράσματα για τη… νέα Serie A!

Ίντερ, Μίλαν, Γιουβέντους, Ρόμα και Νάπολι, το «Top 5» του ιταλικού πρωταθλήματος. Όλες διεκδικούν το Σκουντέτο, μία θα το κατακτήσει. Τι λένε οι αριθμοί τους λίγο πριν την ολοκλήρωση της καλοκαιρινής τους προετοιμασίας;

Γεμάτο καλοκαίρι για τις πέντε κορυφαίες ιταλικές ομάδες που έχουν δώσει 19 φιλικά στο σύνολό τους. Τι κάνουν όμως η καθεμία από αυτές ξεχωριστά;

Η πρωταθλήτρια Ίντερ συνεχίζει ακάθεκτη από εκεί που σταμάτησε. Με τρεις νίκες και μία ισοπαλία, φαίνεται να μην έχει χάσει τη φόρμα της. Σκοράρει σε κάθε αναμέτρηση, με τον Ταρεμί να έχει μπει για τα καλά στο πνεύμα των «νερατζούρι». Χωρίς ιδιαίτερες μεταγραφικές κινήσεις, άλλωστε ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει, είναι έτοιμη για το back to back.

Η «αιώνια» αντίπαλός της, Μίλαν, έχει δεχθεί γκολ στο 75% των φιλικών της. Παρ’ όλα αυτά, έχει χάσει μόνο από ιταλική ομάδα (5-2 από τη Ρόμα). Κορυφαία νίκη της το 1-0 επί της Ρεάλ Μαδρίτης, με σκόρερ τον Τσουκουέζε, ο οποίος είχε να βρει «δίχτυα» από τον Μάρτιο του 2024 στη νίκη με τη Βερόνα (3-1). Και μην ξεχνάμε την αναμέτρηση με τη Μάντσεστερ Σίτι και το 3-2 επί της αγγλικής ομάδας.

Όσο για τη Γιουβέντους; Οι «μπιανκονέρι» έχουν μόνο δύο φιλικά μέχρι τώρα και ο απολογισμός δεν είναι καλός, έχοντας δει την εστία τους να παραβιάζεται σε πέντε περιπτώσεις. Μία ισοπαλία και μία ήττα, δείχνουν ότι δεν έχει βρει ακόμα τους ρυθμούς της, δεδομένων των αλλαγών που έχουν επέλθει στο σύλλογο. Ο Ντούσαν Βλάχοβιτς διχάζει με την απόδοση του και από την προηγούμενη σεζόν. Στα δύο φιλικά έχασε ένα πέναλτι με τη Νυρεμβέργη, έβαλε ένα κόντρα στην Μπρεστ.

Η Ρόμα του Ντανιέλ ντε Ρόσι δεν έχει δείξει κάποια αλλαγή παρά τις νέες προσθήκες. Μετά και την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό, δε θα περίμενε κανείς πολλά από τους Ρωμαίους φέτος. Είναι πολύ νωρίς για να βγάλουμε συμπεράσματα, αν και η νίκη 5-2 επί της Μίλαν φανερώνει πολλούς... άσους στο μανίκι του Ιταλού προπονητή.

Τελευταία αλλά σίγουρα καθόλου αμελητέα η Νάπολι, που όλοι περιμένουν να αποδείξει ότι δεν κατέκτησε τυχαία το πρωτάθλημα το 2022-23. Έχει ξεκινήσει με το «δεξί» τη νέα σεζόν, έστω και στην προετοιμασία της, που της δίνει ψυχολογικό προβάδισμα. Οι «παρτενοπέι» έχουν την καλύτερη άμυνα από όλες. Σε πέντε φιλικά έχουν τέσσερις νίκες, αλλά και τέσσερα clean sheets. Στον μοναδικό αγώνα που δέχθηκαν γκολ, έχασαν με 2-0 από την Μπρεστ. Μεγάλη και σημαντική άφιξη στο τεχνικό επιτελείο ο Αντόνιο Κόντε.

Τις ομάδες τις αναλύσαμε. Όσο νωρίς και αν είναι, τα πρώτα «συμπεράσματα», έχουν προκύψει. Ακόμη και αν αυτά δεν χαρακτηρίζονται τα… ασφαλέστερα. Να παραθέσουμε και ένα bonus;

Συζητήσαμε για 19 παιχνίδια συνολικά. Τα εννέα από αυτά έχουν ολοκληρωθεί αμφίσκορα, ενώ τα 11 εξ’ αυτών περιλαμβάνουν τουλάχιστον τρία γκολ. Κοινώς, τόσο το G/G, όσο και το Over 2,5, επιβεβαιώνονται κατά κύριο λόγο.

Θέλετε και ένα fun fact; Οι Ιταλοί προηγούνται! Και αυτό «φωνάζουν» οι αριθμοί. Διότι αν εξαιρέσουμε δύο αναμετρήσεις ανάμεσα σε ομάδες της ίδιας χώρας, φτάνουμε στις 17. Και από αυτές τις 17 περιπτώσεις, στις 11 η ομάδα που προηγείται «εδρεύει» στην Ιταλία.

Εξακολουθείτε ακόμη να πιστεύετε πως η χώρα που εκπροσωπεί την «Σκουάντρα Ατζούρα», ξέρει… μόνο να παίζει «άμυνα»;

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0