Football Talk

Περίπατος Παναθηναϊκού, με… κατάλληλους Τζούριτσιτς - Γερεμέγεφ, και ένα «εις το επανιδείν»

Περίπατος Παναθηναϊκού, με… κατάλληλους Τζούριτσιτς - Γερεμέγεφ, και ένα «εις το επανιδείν»
Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 4-0 της Μπότεφ (01/08) στην Φιλιππούπολη και ολοκλήρωσε την υποχρέωση του, με εξαιρετικό Τζούριτσιτς και… κοιτάει τον Άγιαξ.
Γράφει ο Δημήτρης Φεραδούρος

Με τον πλέον εμφατικό τρόπο, ο Παναθηναϊκός πήρε την πρόκριση στην Φιλιππούπολη της Βουλγαρίας επί της Μπότεφ και τώρα έρχεται ο… Άγιαξ. Μπορεί στο ΟΑΚΑ την προηγούμενη εβδομάδα οι «πράσινοι» να… έβαλαν τα χεράκια τους και να έβγαλαν τα ματάκια τους, αλλά όπως αναφέραμε και τότε, αν έβγαζε σοβαρότητα, θα «καθάριζε» και θα πέρναγε στην επόμενη φάση των προκριματικών του Europa League.

Έτσι λοιπόν, μέσα σε μια εβδομάδα ο Αλόνσο… γκάζωσε τους παίκτες του, έκανε ξεκάθαρο πως πρέπει να επικεντρωθούν στο στόχο και να μην αφήσουν περιθώρια στον αντίπαλο. Ούτως ή αλλιώς, το επίπεδο του αντίπαλου καθιστούσε απαγορευτικό τον αποκλεισμό. Ο Γερεμέγεφ άνοιξε λογαριασμό νωρίς στο παιχνίδι και το άγχος εξαφανίστηκε για το «τριφύλλι» από την αρχή. Από εκεί και έπειτα, στον αγωνιστικό χώρο, υπήρχε μια και μόνο ομάδα: ο Παναθηναϊκός!

Είτε με ατομικές, είτε και με ομαδικές συνεργασίες, οι παίκτες του Αλόνσο έκαναν την μπάλα σε πολλές φάσεις να «χαθεί» για τους Βούλγαρους, με περίτεχνο τρόπο και σκόραραν τέσσερις φορές. Παράλληλα, στα ανασταλτικά τους καθήκοντα ήταν (υπέρ)συνεπείς και δεν έδωσαν ευκαιρίες στη Μπότεφ, που έμεινε στο μηδέν.

Στο επιθετικό κομμάτι, πρωτοστάτησε ο Φίλιπ Τζούριτσιτς. Ο Σέρβος, είχε «βγει» μπροστά και στο πρώτο παιχνίδι στην Αθήνα και σε αυτά τα πρώτα παιχνίδια παρουσιάζει ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο από αυτό που συνηθίσαμε πέρσι. Αυτός ακριβώς είναι ο «Τζούρι» που έχει ανάγκη ο Παναθηναϊκός, καθώς ο 32χρονος επιθετικός αν διατηρήσει την καλή αγωνιστική του εικόνα, θα αποτελέσει μια εσωτερική μεταγραφή! Φυσικά, εύσημα πρέπει να δοθούν και στον Αλέξ Γερεμέγεφ που ήταν ο ποδοσφαιριστής που άνοιξε το σκορ, όμως διπλασίασε τα τέρματα του και άφησε για ακόμη μια φορά… γλυκιά γεύση.

Σημασία έχει πως η δουλειά έγινε και τώρα ο Παναθηναϊκός βρίσκεται μια ανάσα μακριά από την συμμετοχή του στο βασικό κομμάτι ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, καθώς είτε θα βρεθεί στα play off του Europa League, είτε του Conference League.

Τελειώνοντας από το αγωνιστικό κομμάτι, ήρθε η ώρα να πω το δικό μου «εις το επανιδείν», και όχι αντίο, καθώς κλείνει ο πρώτος και κομβικότατος κύκλος της δημοσιογραφικής μου σταδιοδρομίας.

Τρία χρόνια στο BN Sports, με όλη την ομάδα του site δημιουργήσαμε πολλές και ανεξίτηλες αναμνήσεις και όλοι μαζί «ψηθήκαμε». Με πολλά παιδιά ξεκινήσαμε μαζί από το Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ και διανύσαμε μεγάλη πορεία.

Οφείλω, λοιπόν, ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Χρήστο Σωτηρακόπουλο, που μου έδωσε την ευκαιρία, χωρίς λογοκρισία και τα γνωστά… κοψίματα, να εκφράζω την άποψη μου. Αν ξεκινήσω τις ονομαστικές ευχαριστίες για το ταξίδι μου έως εδώ στην δημοσιογραφία θα αδικήσω πολλούς, οπότε όλοι όσοι ήταν εκεί… γνωρίζουν. 

Τα λέμε σύντομα…

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0