Football Talk

«Φέρτε του τον Άγιαξ»: Παναθηναϊκός «οδοστρωτήρας» στη Φιλιππούπολη, πάτησε τη Μπότεφ (4-0) και ετοιμάζεται για μάχη με τους... Ολλανδούς! (video)

«Φέρτε του τον Άγιαξ»: Παναθηναϊκός «οδοστρωτήρας» στη Φιλιππούπολη, πάτησε τη Μπότεφ (4-0) και ετοιμάζεται για μάχη με τους... Ολλανδούς! (video)

Δίχως διάθεση για αστεία, οι πράσινοι ήταν καταιγιστικοί και καθάρισαν σε ένα... ημίχρονο την Μπότεφ (3-0). Δύο γκολ ο σούπερ Γερεμέγεφ, 1 γκολ ο αναγεννημένος Φίλιπ Τζούρισιτς. Ντεμπούτο και για τον Τετέ!

Δεν υπήρχε η λέξη ήττα ή αποκλεισμός στο «πράσινο» λεξιλόγιο ή τουλάχιστον άπαντες στον Παναθηναϊκό την ξόρκιζαν, σαν το πιο μεγάλο κακό.  Και με το «καλημέρα» το τριφύλλι ευτύχησε να πάρει προβάδισμα στο σκορ με γκολ του Αλεξάντερ Γερεμέγεφ (6’), όπως ακριβώς συνέβη στην πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων, με τον Σουηδό να δίνει και πάλι τη λύση, αφαιρώντας το άγχος.

Οι παίκτες του Ντιέγκο Αλόνσο πατούσαν πολύ καλά στον αγωνιστικό χώρο του «Χρίστο Μπότεφ» με την πίεση στην άμυνα της βουλγαρικής ομάδας να είναι ασφυκτική.

Η μεγαλύτερη στιγμή για την Μπότεφ ήρθε στο 27’ με τον Μινκόφ να επιχειρεί δυνατό σουτ το οποίο σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Ντραγκόφσκι. Αυτό ήταν το καλό διάστημα της βουλγαρικής ομάδας, η οποία αναζητούσε διαδρόμους προς την εστία του Παναθηναϊκού. Όμως οι πράσινοι βρήκαν και δεύτερο τέρμα, χάρη σε τρομερή… έμπνευση του Φίλιπ Τζούρισιτς στο 34’ ένα γκολ που δυστυχώς για τον Σέρβο, χρεώθηκε ως αυτογκόλ στον Ούτζα. Το άγχος είχε κάνει πλέον φτερά με τον Παναθηναϊκό να στήνει «πολιορκία» έξω από τα καρέ των Βουλγάρων. Ο Μπακασέτας εξαπέλυσε οβίδα στο 39’ το οποίο τράνταξε το δοκάρι του Μπερνάτ. Οι παίκτες του Αλόνσο είχαν κι άλλο γκολ, πριν την ολοκλήρωση του ημιχρόνου (45+2’) με δράστη τον Φίλιπ Τζούρισιτς, τον άνθρωπο που βάσει απόδοσής του το δικαιούταν.

 

Με το πόδι πατημένο στο γκάζι συνέχισε και στο δεύτερο ημίχρονο το «τριφύλλι», το οποίο με τον Γερεμέγεφ και τη βοήθεια του VAR, στο 50ο λεπτό, ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 4-0, προσδίδοντας διαστάσεις θριάμβου στη βραδιά. Είχε πια κλειδώσει η πρόκριση στον επόμενο γύρο και αυτό που απέμενε ήταν η γνωστοποίηση του αντιπάλου του, με τον Άγιαξ να εξασφαλίζει την πρόκριση και να «βλέπει» Παναθηναϊκό! Το παιχνίδι προσφερόταν και για ροτέισον με τον Τετέ να περνά ως αλλαγή στο 61’ και να γράφει τα πρώτα του αγωνιστικά λεπτά με τη φανέλα των πρασίνων.



Λημνιός στο 86’ και Σπόραρ στο 90+3’ είχαν μεγάλες στιγμές για να προσθέσουν και κερασάκι σε μία πλούσια τούρτα με τους δυο όμως να δέχονται το στοπ από τον Μπερνάτ.

Έτσι λοιπόν, ο Παναθηναϊκός ετοιμάζεται για το ζευγάρωμα με τον Άγιαξ με τις αναμετρήσεις να αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον.

Οι συνθέσεις του αγώνα:

Παναθηναϊκός (Ν. Αλόνσο): Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας, Ίνγκασον, Γεντβάι (46’ Μαξίμοβιτς), Μλαντένοβιτς, Αράο, Τσέριν (73’ Ζέκα), Μαντσίνι (61’ Τετέ), Μπακασέτας, Τζούρισιτς (73’ Λημνιός), Γερεμέγεφ (79’ Σπόραρ).

Μπότεφ Πλόβντιβ (N. Kέρκεζ): Μπερνάτ, Κόντε, Ταμ, Ντιαμπατέ (46’ Ακέρε), Μπαλογιάννης (59’ Γιορντάνοφ, 64’ Καραμπέλιοφ), Ετό, Περέρα, Μινκόφ, Ποπόφ, Νουατσούκου, Ούτζα (44’ Σέκουλιτς).

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0