Football Talk

Η… μισή ΑΕΚ έκανε το 2/2 απέναντι στην Ίντερ Ντ’ Εσκάλδες και με πρωταγωνιστή τον Γκαρσία (4-0) έδιωξε τις «σκιές»! (video)

Η… μισή ΑΕΚ έκανε το 2/2 απέναντι στην Ίντερ Ντ’ Εσκάλδες και με πρωταγωνιστή τον Γκαρσία (4-0) έδιωξε τις «σκιές»! (video)

Η ΑΕΚ πέρα από την Ίντερ Ντ’ Εσκάλδες έπρεπε να αντιμετωπίσει και της απουσίες που την «ταλαιπωρούσαν», με τον Ματίας Αλμείδα να παρατάσσει την ομάδα του με πολλές αναγκαστικές αλλαγές. Η Ένωση δέχθηκε αρκετές φάσεις, αλλά ο Λιβάι Γκαρσία «καθάρισε» την υπόθεση πρόκριση (01/08, 4-0).

Τα προβλήματα για την ΑΕΚ ήταν πολλά, όμως η ομάδα του Ματία Αλμέιδα έκανε τη… δουλειά της στην Ανδόρρα και πήρε την πρόκριση απέναντι στην Ίντερ Ντ’ Εσκάλδες.

Χωρίς τους Πινέδα, Ελίασον, Μπρινιόλι, ενώ έχασε τον Ρότα πριν την έναρξη του ματς, αλλά και τον Γιόνσον κατά τη διάρκεια του.

Η Ένωση βρήκε με πρωταγωνιστή τον Λιβάι Γκαρσία τις λύσεις και πήρε τη νίκη, διώχνοντας ταυτοχρόνως την «μουρμούρα» που είχε δημιουργηθεί από την αναμέτρηση στη Νέα Φιλαδέλφεια (24/07, 4-3).  

Η Ίντερ προσπάθησε πολλάκις να σπάσει την «κιτρινόμαυρη» άμυνα δημιουργώντας αρκετές επικίνδυνες καταστάσεις στα καρέ του Στρακόσια ο οποίος είχε πάντοτε απάντηση.

Η ΑΕΚ πήρε την πρόκριση για τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League και θα βρεθεί αντιμέτωπη με τη Νόα από την Αρμενία.

Η πρώτη μεγάλη φάση της αναμέτρησης ανήκει στην Ίντερ Ντ’ Εσκάλδες. Με μία τυχερή κόντρα η μπάλα από το σώμα του Μπερλάνγκα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι του Στρακόσια στο 19ο λεπτό.

Η ΑΕΚ βρήκε το γκολ που έψαχνε χάρη στον Λιβάι Γκαρσία. Ο επιθετικός της Ένωσης με ένα υπέροχο σλάλομ έφτασε έξω από την αντίπαλη περιοχή και με ένα «φαρμακερό» σουτ έγραψε το 1-0, στο 29ο λεπτό.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις να ισοφαρίσουν, με σουτ εντός περιοχής. Όμως πρώτα ο Ντε Λα Τόρε (43΄) και στη συνέχεια ο Μπερλάνγκα (44’) είδαν τις προσπάθειες τους να σταματούν πάνω στον Αλβανό κίπερ της ΑΕΚ.

Ο Γιόνσον έφτασε πολύ κοντά στο γκολ, δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του ημιχρόνου. Ο Λιούμπισιτς πάσαρε στον Δανό και αυτός με μονοκόμματο σουτ έστειλε την μπάλα, δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι τους τερματοφύλακα της Ίντερ.

Απειλητική έγινε στο 59ο λεπτό η Ίντερ με τον Ριαχί να παίρνει μία κεφαλιά με αξιώσεις, στην καρδιά της «κιτρινόμαυρης» άμυνας, με την μπάλα όμως να καταλήγει για λίγο άουτ.

Τρομερή χαμένη ευκαιρία για την ΑΕΚ στο 65’, με τον Φερνάντες να «καλπάζει» στα δεξιά και να βγάζει μία τέλεια πάσα στον Μάνταλο, ο οποίος όμως δεν κατάφερε με το τελείωμα του να βρει εστία.

Ο Γκαρσία κατέβασε υπέροχα την μπάλα από τη σέντρα του Κάλενς και απέναντι στον αντίπαλο κίπερ, δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 2-0, στο 83ο λεπτό.

Η ΑΕΚ βρήκε και τρίτο γκολ χάρη στο υπέροχο τελείωμα του Άμραπατ. Ο Μαροκινός από πολύ δύσκολη γωνία επιχείρησε το σουτ και δικαιώθηκε για το 3-0 στο 83ο λεπτό.

Την ποδοσφαιρική του «παράσταση» ολοκλήρωσε στο 86ο λεπτό ο Λιβάι Γκαρσία με άλλο ένα υπέροχο τέρμα για το δικό του χατ-τρικ και 4ο συνολικά της ΑΕΚ.

Οι συνθέσεις των ομάδων
Ίντερ Ντ’ Εσκάλδες (Ότγκερ Κανάλς): Μουνιόθ, Γκαγέγκο (75’ Σάντσεθ), Φέχερ, Πουέντες, Τόρες (81’ Χέρμαν), Μπουχάρμα (60’ Αντρέου), Μαρτίνεθ (60’ Λόπεθ), Αλόνσο, Μπερλάνγκα, Λόπεθ, Ντε Λα Τόρε.

ΑΕΚ (Αλμέιδα): Στρακόσα, Βίντα, Κάλενς, Μουκουντί, Χατζισαφί (81’ Ρότα), Γιόνσον (57’ Μάνταλος), Σιμάνσκι, Λιούμπισιτς, Γκατσίνοβιτς (72’ Κοϊτά), Φερνάντες (81’ Άμραμπατ), Γκαρσία.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0