Football Talk

Αδίκησε τον εαυτό του ο Παναθηναϊκός, πρέπει να συγκεντρωθεί και θα το… τελειώσει!

Αδίκησε τον εαυτό του ο Παναθηναϊκός, πρέπει να συγκεντρωθεί και θα το… τελειώσει!

Σε ένα παιχνίδι που κρατούσε στα χέρια του, ο Παναθηναϊκός υπέπεσε σε παιδαριώδη λάθη και υποχρεούται να «τελειώσει» την υπόθεση πρόκρισης την ερχόμενη εβδομάδα στη Φιλιππούπολη, συγκεντρωμένος στον στόχο του!

Γράφει ο Δημήτρης Φεραδούρος

Με σκαμπανεβάσματα, αυτοπεποίθηση, αλλά και φοβία παρουσιάστηκε ο Παναθηναϊκός το βράδυ της Πέμπτης (25/7) στο ΟΑΚΑ απέναντι στην Μπότεφ. Ας ξεκινήσουμε με ένα γρήγορο, σύντομο σχόλιο ως προς τον αντίπαλο και θα επικεντρωθούμε στα του «τριφυλλιού» εν συνεχεία.

Οι Βούλγαροι, στο πρώτο κομμάτι του παιχνιδιού δεν υπήρχαν στο γήπεδο, καθώς τους συνεπήρε ο χειμαρρώδης ρυθμός των γηπεδούχων, ψάχνοντας μερικές αντεπιθέσεις, οι οποίες όμως ήταν μεμονωμένες. Η Μπότεφ όμως, στο διάστημα που υπερείχε ψυχολογικά στο δεύτερο μισό, έδειξε μια ομάδα οργανωμένη και με συνοχή. Σίγουρα στη ρεβάνς της επόμενης εβδομάδας, θα είναι επικίνδυνη και θα έχει στο πλάι της την υποστήριξη των… σκληροπυρηνικών οπαδών της.

Το πρέσινγκ και ο Γερεμέγεφ!

Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός μπήκε στο γήπεδο με το πόδι κολλημένο στο γκάζι και φανερό σκοπό να πάρει ό,τι περισσότερο μπορεί από το παιχνίδι αυτό, έτσι ως ώστε, να «κλειδώσει» την πρόκριση από την έδρα του κιόλας. Το αν ήρθε, θα το εξετάσουμε παρακάτω.

Ο Αλόνσο έκανε ξεκάθαρο πως από την αρχή είχε δώσει την εντολή, το πρέσινγκ να είναι ασφυκτικό και να κυνηγάνε όλες τις αναχαιτήσεις και την γρήγορη ανάκτηση. Έτσι ήρθε μάλιστα και το πρώτο γκολ, με τον Μλαντένοβιτς να παίρνει την μπάλα από πίσω και να ψάχνει μια μπαλιά στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας.

Φυσικά, εύσημα πρέπει να δοθούν και στον Γερεμέγεφ, καθώς η αντίληψη του τόσο με την μπάλα, όσο και με τον χώρο που θα έπρεπε να κινηθεί ήταν σε πολύ υψηλά επίπεδα και λειτούργησε άμεσα και αποτελεσματικά.  Και όλα αυτά, ενώ ο Σουηδός έχασε 2-3 ακόμη ευκαιρίες και θα μπορούσε να συμβάλει ακόμη περισσότερο για να «κλειδωθεί» η πρόκριση.


Ο εξαιρετικός Τζούριτσιτς

Εξαιρετικός στο παιχνίδι ήταν ο Φίλιπ Τζούριτσις, ο οποίος μπορεί και να πραγματοποίησε την καλύτερη του εμφάνιση με το τριφύλλι στο στήθος. Ο Σέρβος, είχε πολλά τρεξίματα, ανέλαβε πολύ παιχνίδι με την μπάλα στα πόδια και με τις κάθετες κινήσεις του δημιούργησε ανισορροπίες και αναταράξεις.

Επιβάλλεται να αναφέρουμε πως ήταν το πρόσωπο που κέρδισε πολλά φάουλ στα πέριξ της περιοχής, όπως επίσης και εντός της περιοχής, για να δώσει το δικαίωμα στον Τάσο Μπακασέτα να κάνει το 2-0 και να οδηγήσει τον Παναθηναϊκό με δύο γκολ διαφορά στην ανάπαυλα.


Μάλιστα, ο 32χρονος, έφτασε μια ανάσα από το να σκοράρει στο δεύτερο μισό, με έξυπνο πλασέ που επιχείρησε μέσα από την περιοχή, όμως το δοκάρι δεν στάθηκε σύμμαχος του και έγινε εμπόδιο για την πορεία της μπάλας προς τα δίχτυα. Ο Σέρβος ήταν πολύ επιδραστικός και αν διατηρήσει την εικόνα που είδαμε, θα μπορούμε να τον υπολογίσουμε ως μια… εσωτερική μεταγραφή.


Τα ανεπίτρεπτα λάθη

Στην φάση των προκριματικών, και δη με αντιπάλους επιπέδου Μπότεφ, τα εύκολα λάθη είναι ανεπίτρεπτά και μπορεί να κοστίσουν πολύ ακριβά για τις ομάδες. Το γκολ των Βούλγαρων προήλθε από ένα τέτοιο. Πιο συγκριμένα, ο Τόνι Βιλένα «πούλησε» πολύ φθηνά την μπάλα και από μια αντεπίθεση, οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν ένα εύκολο γκολ.


Πανομοιότυπο λάθος έγινε και με τους Γεντβάι και Σένκεφελντ να μην συνεννοούνται σωστά και να δίνουν και πάλι την μπάλα στον αντίπαλο. Ο Ουκάκι βγήκε στην αντεπίθεση και με ατομική προσπάθεια επιχείρησε να προσπεράσει τον Ντραγκόφσκι, ο οποίος τοποθετήθηκε εξαιρετικά. Ο παίκτης της Μπότεφ έπεσε στον αγωνιστικό χώρο και ο ρέφερι υπέδειξε την άσπρη βούλα, προτού ο VAR τον καλέσει στο μόνιτορ για να επανεξετάσει την φάση και του υποδείξει, πράγματι, το λάθος του.

Το εν λόγω λάθος των δυο κεντρικών αμυντικών, συνέβη από έλλειψη συνεννόησης, όμως θα μπορούσε να έχει «χαρίσει» μία… χρυσή ισοπαλία στους Βούλγαρους, την οποία δεν άξιζαν. Εν τέλει, έφυγαν από το Μαρούσι με τη μικρότερη δυνατή «ζημιά», αυτής του ενός γκολ διαφορά. Στον επαναληπτικό αγώνα την επόμενη Πέμπτη (1/8), ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να παρουσιαστεί πιο συγκεντρωμένος, να αποφύγει τα παιδαριώδη λάθη και να τελειώσει την υπόθεση πρόκρισης στη Φιλιππούπολη!


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0