Football Talk

Πρώην γκολκίπερ Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ, αποσύρθηκε φέτος, ενώ είχε κάνει ντεμπούτο πριν 32 χρόνια! (video)

Πρώην γκολκίπερ Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ, αποσύρθηκε φέτος, ενώ είχε κάνει ντεμπούτο πριν 32 χρόνια! (video)
Μοιάζει απίστευτο, αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινό! Ίσως νομίζατε πως έχει αποσυρθεί από τους αγωνιστικούς χώρους εδώ και χρόνια, αλλά ο Κυριάκος Τοχούρογλου «κρέμασε» τα γάντια μου, εν έτει 2024!
Οι νεότεροι ίσως να μην το γνωρίζουν, αλλά για όσους έζησαν το ελληνικό ποδόσφαιρο στα '90s και στις αρχές της νέας χιλιετίας, θυμούνται πολύ καλά ποιος είναι ο Κυριάκος Τοχούρογλου.

Μία από τις πιο χαρακτηριστικές φυσιογνωμίες της εποχής, χάρις τη μακριά του χαίτη, αλλά και τα πολύ γρήγορα αντανακλαστικά του.



Άρχισε να «χτίζει» το όνομά του στη Δόξα Δράμας, με την οποία έκανε ντεμπούτο το 1992. Οι πολύ καλές του εμφανίσεις τον έφεραν στον Ολυμπιακό το 1994, όπου κι έμεινε έως το 2000, έχοντας ένα πέρασμα από τον Πανηλειακό, ως δανεικός, τη σεζόν 1996-97.

Από το 2000 κι έπειτα, συνέχισε την καριέρα του στον ΠΑΟΚ, όπου και παρέμεινε έως το 2008. Όλοι νόμιζαν, πως τότε, ο γεννημένος στην Αυστραλία γκολκίπερ σταμάτησε την καριέρα του. Ήταν, άλλωστε, 36 ετών. Ωστόσο, από το 2011 έως και τις 20 Ιουλίου του 2024, αγωνιζόταν ακόμη, με τη φανέλα των Gladesville Ryde Magic στην Αυστραλία, όπου και ζει.

Όπως ενημέρωσε ο σύλλογος, ο 51χρονος -πλέον- Κυριάκος Τοχούρογλου, αποφάσισε να «κρεμάσει» τα γάντια του, εν μέσω αποθέωσης από τους συμπαίκτες του, αλλά και τη διοίκηση του συλλόγου, που προχώρησε στην εξής ανάρτηση στα social media.

«Ήταν μια τεράστια μέρα για τον θρυλικό τερματοφύλακα των Gladesville Ryde Magic, Κυριάκο Τοχούρογλου, ο οποίος αυτό το Σαββατοκύριακο έπαιξε το τελευταίο του παιχνίδι καθώς ο έμπειρος 51χρονος κρέμασε τα γάντια μετά από μια απίστευτη καριέρα. Συγχαρητήρια Κυριάκο για την εκπληκτική καριέρα».

Ο Κυριάκος Τοχούρογλου κατέγραψε 238 συμμετοχές στην πρώτη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου και κατέκτησε τρία πρωταθλήματα (1998, 1999, 2000) με τον Ολυμπιακό.

Παράλληλα, αναδείχθηκε τρεις φορές Κυπελλούχος Ελλάδας: μία με τον Ολυμπιακό (1999) και δύο με τον ΠΑΟΚ (2001, 2003).

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0