Football Talk

Ο Παναθηναϊκός έπαιξε με τη φωτιά, δεν... κάηκε και διατηρεί το προβάδισμα πρόκρισης για τη ρεβάνς! (video)

Ο Παναθηναϊκός έπαιξε με τη φωτιά, δεν... κάηκε και διατηρεί το προβάδισμα πρόκρισης για τη ρεβάνς! (video)
Με το πλεονέκτημα του ενός γκολ (2-1) έφυγε ο Παναθηναϊκός από το ΟΑΚΑ, καθώς στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Αλόνσο δεν είχε την ίδια… απόδοση με το πρώτο, δέχτηκε ένα γκολ και έχασε την διαφορά δυο τερμάτων που «έχτισε». Όλα πλέον θα κριθούν στον επαναληπτικό αγώνα στην έδρα της Μπότεφ!

Στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της χρονιάς, ο Παναθηναϊκός υποδέθηκε την  Μπότεφ Πλόβντιβ για το πρώτο παιχνίδι του 2ου προκριματικού γύρου του Europa League. Πριν την έναρξη της αναμέτρησης μάλιστα, στον αγωνιστικό χώρο, συστήθηκε ο νεοαποκτηθέν παίκτης της ομάδας, Τετέ.

Οι «πράσινοι» είχαν πολύ καλή εικόνα στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα, οδηγήθηκε στα αποδυτήρια με σκορ 2-0, αλλά στο δεύτερο μισό η απόδοση των παικτών του Αλόνσο έπεσε, καθώς έπαιξαν με την φωτιά, αλλά… δεν κάηκαν και διατηρούν προβάδισμα ενός γκολ για τον επαναληπτικό αγώνα στην Βουλγαρία την επόμενη Πέμπτη (1/8).

Πρώτη απειλή στην αναμέτρηση ήρθε από τον Παναθηναϊκό στο 3ο λεπτό της αναμέτρησης, όταν από στημένη φάση ο Μπακασέτας γέμισε στην περιοχή στο δεύτερο δοκάρι, όμως η κεφαλιά του Βαγιαννίδη δεν ήταν καλή.

Δεύτερη και… φαρμακερή, ήρθε στο 8’ από μια αναχαίτηση του Μλαντένοβιτς στην πλάτης της άμυνας των Βούλγαρων, ο Γερεμέγεφ με τρομερό ένστικτο φορ, κατέβασε την μπάλα γύρισε πρόσωπο στο τέρμα και με ένα πλασέ νίκησε τον Ιγκόνεν και έκανε το 1-0 ανοίγοντας λογαριασμό στο σκοράρισμα για τη νέα σεζόν!

Στο 13ο λεπτό, ο σκόρερ του πρώτου γκολ, έγινε αποδέκτης μιας σέντρας από τον Μαντσίνι μέσα στην περιοχή, και επιχείρησε ένα πλασέ, το οποίο όμως ήταν πολύ δύσκολο και η κατάληξη ήταν πολύ πάνω από την εστία. Μια πανομοιότυπη φάση, ήρθε και στο 22’, με τον Βαγιαννίδη να σεντράρει και τον Γερεμέγεφ να μην μπορεί να ευστοχήσει με το πλασέ του.

Με φάση διαρκείας στο 34’ έψαξε να βρει ένα δεύτερο γκολ το «τριφύλλι», με τον Μαντσίνι και τον Βαγιαννίδη να είναι πολύ δραστήριοι από δεξιά και τον Γερεμέγεφ να πιάνει μια καλή κεφαλιά από καλό σημείο, όμως η μπάλα εξοστρακίστηκε στα σώματα της άμυνας της Μπότεφ.

Μια ανεπανάληπτη φάση έλαβε χώρα τρία λεπτά αργότερα στην περιοχή των φιλοξενούμενων, με τον Μπακασέτα να γυρνάει την μπάλα για τον Βιλένα, ο Ολλανδός εκτέλεσε πεσμένος στο έδαφος, αλλά η άμυνα σταμάτησε τη μπάλα πάνω στη γραμμή.

Ο πολύ επιδραστικός για το εν λόγω παιχνίδι Τζούριτσιτς, «εισέβαλλε» στην αντίπαλη περιοχή και ο Ταμ τον ανέτρεψε πατώντας του το πόδι αντικανονικά και ο διαιτητής, υπέδειξε την άσπρη βούλα. Ο Μπακασέτας με το… φαρμακερό του αριστερό ανέλαβε την εκτέλεση και με ένα πολύ δυνατό σουτ στο κέντρο έκανε το 2-0 στο 45’.

Όπως ολοκλήρωσε το πρώτο μισό, έτσι μπήκε και στο δεύτερο ο Παναθηναϊκός, με το πόδι κολλημένο στο γκάζι! Στο 54’ ο Βαγιαννίδης με μια κούρσα από τα δεξιά, έκανε κίνηση και συνέλκυσε την πορεία του για να επιχειρήσει ένα πολύ δυνατό σουτ, με τον τερματοφύλακα της Μπότεφ όμως να του λέει «όχι».

Από μεριάς τους οι Βούλγαροι δεν είχαν δημιουργήσει ευκαιρίες, όμως ο Μπαλογιάννης επιχείρησε ένα καλό σουτ στο 57’, με τον Γεντβάι να παραχωρεί κόρνερ. Ένα λεπτό αργότερα, ο Περέρα σούταρε, αλλά η μπάλα βρήκε στο κεφάλι του Κόντε και κατέληξε άουτ.

Ένα τεράστιο λάθος από τον Βίλένα (ο οποίος αποδοκιμάστηκε κατά την αποχώρηση του ως αλλαγή από τον αγωνιστικό χώρο μερικά λεπτά μετά) έφερε τον Παναθηναϊκό σε αμυντική ανισορροπία, με τους παίκτες της Μπότεφ να εκμεταλλεύονται στο έπακρο την φάση, με τον Κόροσετς και τον Σέκουλιτς να παίζουν ένα-δύο, με τον πρώτο να στέλνει με εύκολο πλασέ την μπάλα στα δίχτυα για το 2-1 στο 70’.

Μετά το… σοκ, ο Παναθηναϊκός, θέλησε να βρει το καλό πρόσωπο που είχε στην αναμέτρηση, με τον πλέον επιδραστικό παίκτη του αγώνα, Τζούριτσιτς, να βρίσκεται μέσα στην περιοχή, χωρίς αντίπαλο να τον μαρκάρει κοντά, επιχείρησε ένα σουτ και η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι για να σκάσει στο έδαφος, χωρίς να περνάει την γραμμή.

Ένα ακόμα τραγικό αμυντικό λάθος από Γεντβάι και Σένκεφελντ, παραλίγο να κοστίσει ακριβά στον Παναθηναϊκό, καθώς ο Ουκάκι έφυγε στην αντεπίθεση, με τον Ντραγκόφσκι να κάνει έξοδο και τον παίκτη της Μπότεφ να πέφτει στο έδαφος. Ο διαιτητής σε πρώτη φάση έδειξε πέναλτι, αλλά ο VAR τον κάλεσε να επανεξετάσει την φάση και η απόφαση άλλαξε.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Παναθηναϊκός (Ν. Αλόνσο): Ντραγκόφσκι, Βαγιαννίδης, Σένκεφελντ, Γεντβάι, Μλαντένοβιτς, Αράο, Βιλένα (74’ Μαξίμοβιτς), Μπακασέτας, Τζούρισιτς, Μαντσίνι (74΄Λημνιός), Γερεμέγεφ (78’ Σπόραρ)

Μπότεφ (Ν. Κέρκεζ): Ιγκόνεν, Μίνκοφ, Ταμ, Κόντε, Μπαλογιάννης, Περέρα (70’ Καραμπέλιοφ), Ετό (63’ Κόροσετς), Ακέρε, Ενουατσούκου, Ποπόφ, Ούτζα (70’ Σέκουλιτς)

Δημήτρης Φεραδούρος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0