Football Talk

Όταν ο σέντερ μπακ γίνεται... 9άρι: Οι καλύτεροι κεντρικοί αμυντικοί σκόρερ των Big 4! (video)

Όταν ο σέντερ μπακ γίνεται... 9άρι: Οι καλύτεροι κεντρικοί αμυντικοί σκόρερ των Big 4! (video)

Η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση, είναι ένα γνωστό ποδοσφαιρικό ρητό, με τους κεντρικούς αμυντικούς που θα συναντήσουμε παρακάτω να το λαμβάνουν στα σοβαρά, κάνοντας το πράξη. Το BN Sports, θυμάται τους κορυφαίους σκόρερ των ελληνικών BIG 4 σε αυτή τη θέση.

Η χθεσινή βραδιά (24/07) μπορεί να έκλεισε με νίκες για ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, αφού απέκτησαν προβάδισμα ενόψει της συνέχειας των ευρωπαϊκών προκριματικών που δίνουν, αλλά, δυστυχώς για αυτές, ήταν... μικρό.

Ήταν ωστόσο μια βραδιά που οι κεντρικοί αμυντικοί και των δύο κυριάρχησαν… στην επιθετική πλευρά.

Στο 4-3 της ΑΕΚ κόντρα στην Ίντερ ντ’ Εσκάλδες, ένας εκ των σκόρερ της ήταν ο Αρόλντ Μουκουντί, ενώ στο 3-2 του ΠΑΟΚ επί της Μπάνια Λούκα, ο «Δικέφαλος» είδε τα δύο σέντερ μπακ του να πετυχαίνουν και τα τρία γκολ της ομάδας του (Κουλιεράκης 17’, 39’, Εκόνγκ 51’).

Το BN Sports, κάνει ένα ταξίδι στο χρόνο και σας θυμίζει τους καλύτερους κεντρικούς αμυντικούς από Παναθηναϊκό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, και Ολυμπιακό, που είχαν… παρόμοια έφεση στο σκοράρισμα.

Ξεκινώντας με αυτόν που έχει βάλει τα περισσότερα γκολ, βρίσκουμε τον Γιάννη Γκούμα. Ο άλλοτε αρχηγός του «τριφυλλιού», φόρεσε τη φανέλα με τα πράσινα, που ήταν και η μόνη που έβαλε ποτέ, 413 φορές (1994-2010) καταφέρνοντας να σκοράρει 38 γκολ.

Καθόλου κακή επίδοση ειδικά αν συνυπολογιστεί το γεγονός ότι αυτός ο αριθμός τον κατατάσσει στη 19η θέση των all-time σκόρερ του Παναθηναϊκού. Αξέχαστο θα μείνει το γκολ του στην Παναχαϊκή τη σεζόν 1999-2000.



Ένα τέρμα σπάνιας ομορφιάς, που θύμισε εκείνο του Γουέιν Ρούνεϊ κόντρα στην Μάντσεστερ Σίτι.

Συνεχίζοντας και με τρία γκολ λιγότερα, συναντάμε τον Στέλιο Μανωλά με 35. Σημειώνοντας 589 παρουσίες (1979-1998) με την «Ένωση», είναι ο πρώτος σε συμμετοχές στην ιστορία της

Εκτός από μαχητής και ηγέτης υπήρξε και ένας αξιοπρεπής σκόρερ κατά τη διάρκεια της καριέρας του, την οποία πέρασε εξ ολοκλήρου στην ΑΕΚ, με ένα από τα κορυφαία να το σημειώνει κόντρα στους «πράσινους στο Αθηναϊκό ντέρμπι της σεζόν 1996-1997.


Επόμενος στη λίστα, ο Αλέξης Αλεξίου, που όσο αγωνίστηκε στον ΠΑΟΚ (1991-1997), έβαλε τη μπάλα στα δίχτυα των αντιπάλων του, 20 φορές. Με τον «Δικέφαλο» έγραψε 184 συμμετοχές ενώ έχει αγωνιστεί επίσης στον Ολυμπιακό και Απόλλων Καλαμαριάς.

Ήταν ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Νέων, την οποία οδήγησε στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων το 2008.

Τελευταίο και τον μόνο εν ενεργεία ποδοσφαιριστή της λίστας, συναντάμε τον Παπέ Αμπού Σισέ. Ο Σενεγαλέζος αμυντικός, αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό από το 2017 έως το 2023, με ένα σύντομο, ενδιάμεσο δανεισμό στη Σεντ Ετιέν, καταγράφοντας σε 151 συμμετοχές 17 γκολ.

Σύνηθες τέχνασμα των προπονητών του και ιδίως του Πέδρο Μαρτίνς, να τον ανεβάζει σε θέση σέντερ φορ στα τελευταία λεπτά, όταν η ομάδα του χρειαζόταν διακαώς ένα γκολ. Όπως το 2020 στο Λονδίνο κόντρα στην Άρσεναλ!

Γιάννης Παππάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0