Football Talk

Αντί για... τεσσάρα, «παγωμάρα»: Η ΑΕΚ κέρδισε 4-3 την Ίντερ ντ' Εσκάλδες, αλλά χάλασε ένα πάρτι μόνη της! (video)

Αντί για... τεσσάρα, «παγωμάρα»: Η ΑΕΚ κέρδισε 4-3 την Ίντερ ντ' Εσκάλδες, αλλά χάλασε ένα πάρτι μόνη της! (video)

Έως το 65ο λεπτό, η ΑΕΚ έκανε επίδειξη δύναμης απέναντι στην Ίντερ ντ' Εσκάλδες! Αλλά στο φινάλε, αντί να πάει χωρίς άγχος στη ρεβάνς της Ανδόρας, έκανε τρία... δώρα κι έμεινε στο «φτωχό» 4-3 (24/07)! Μεγάλα λάθη από Βίντα και Στρακόσα, χαμένο πέναλτι από τον Λιβάι Γκαρσία στο 75'!

Παιδικά αμυντικά λάθη και χαλάρωση μετά το 4-0 υπέρ της, υποχρέωσαν την ΑΕΚ να αρκεστεί στο ισχνό 4-3 (24/07) απέναντι στην Ίντερ ντ' Εσκάλδες (24/07), στο πρώτο μεταξύ τους ματς, για τον 2ο προκριματικό γύρο του UEFA Conference League.

Το σύνολο του Ματίας Αλμέιδα «κρατούσε» ένα άνετο προβάδισμα έως το 65', χάρις τα γκολ των Λιούμπισιτς (5'), Γκαρσία (20'), Γκατσίνοβιτς (31') και Μουκουντί (52'). Εν τέλει, όμως, δέχθηκε τρία: με αυτογκόλ του Βίντα (65'), με πέναλτι του Αντρέου μετά από λάθος του Στρακόσα στο 77' και στο 83' με σουτ του Μαρτίνεθ!

Κάπως έτσι, παρότι η διαφορά δυναμικής των δύο ομάδων φάνηκε πόσο μεγάλη είναι, το εισιτήριο δεν «σφραγίστηκε» από τώρα.

«Ραντεβού» για τις δύο ομάδες στη ρεβάνς της Ανδόρας την 1η Αυγούστου, για μία θέση στον 3ο προκριματικό γύρο, όπου όποια προκριθεί, θα αντιμετωπίσει είτε τη Σλιέμα Γουόντερερς από τη Μάλτα, είτε τη Νόα από την Αρμενία. Πρώτο ματς για τις δύο τελευταίες, το απόγευμα της Πέμπτης (25/07, 19:00).

Ντεμπούτο για Θωμά Στρακόσα και Αμπουμπακαρί Κοϊτά, με τον πρώτο να ξεκινά ως βασικός και τον δεύτερο να μπαίνει στο ματς ως αλλαγή στο 64'.

Η ΑΕΚ «μπήκε» στο ματς με τις μηχανές στο... φουλ και μόλις στο 5ο λεπτό, πήρε προβάδισμα.

Ο Ρόμπερτ Λιούμπισιτς σκόραρε προ κενής εστίας, μετά από γύρισμα του Λιβάι Γκαρσία, σε μία φάση που ξεκίνησε από ωραία μακρινή μπαλιά του Ντάμιαν Σιμάνσκι.

 
Η πίεση συνεχίστηκε από το σύνολο του Ματίας Αλμέιδα και στο 20', ήρθε και στο δεύτερο γκολ.

Ο Λιβάι Γκαρσία, από δημιουργός έγινε «εκτελεστής», μετουσιώνοντας σε γκολ την εξαιρετική μπαλιά του Στρακόσα (!), για το 2-0!

Και κάπως έτσι, ο γκολκίπερ της «Ένωσης» κατέγραψε ασίστ, στο ντεμπούτο του!

 
Ένα λεπτό μετά τη συμπλήρωση των πρώτων 30', ο δείκτης του σκορ ανέβηκε κι άλλο.

Ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς βρέθηκε σε θέση βολής και με όμορφο πλασέ, «έγραψε» το 3-0 στο 31ο λεπτό.

 
Με την έναρξη του 2ου ημιχρόνου, η Ίντερ ντ' Εσκάλδες είχε την πρώτη της πολύ καλή στιγμή.

Ο Μουκουντί έκανε λανθασμένο γύρισμα στο 46' και ουσιαστικά, έβγαλε σε θέση τετ-α-τετ τον Λόπεθ. Εκεί, όμως, δήλωσε «παρών» ο Στρακόσα, που με εξαιρετική επέμβαση, δεν επέτρεψε στους φιλοξενούμενους να βρουν δίχτυα.

 
Εν τέλει, αντί η ΑΕΚ να δεχθεί γκολ, σκόραρε!

Ο Ελίασον εκτέλεσε ένα κόρνερ από τα αριστερά και ο Μουκουντί, που «νίκησε» τους πάντες στον αέρα, έκανε το 4-0 στο 52ο λεπτό.

 
Τελικά, η Ίντερ ντ' Εσκάλδες κατάφερε να βρει κάτι παραπάνω από το γκολ της τιμής, έστω κι αν δεν ξεκίνησε η αντεπίθεση από δικό της παίκτη!

Στο 65ο λεπτό, ο Ντομαγκόι Βίντα επέστρεψε την μπάλα άτσαλα προς τον Στρακόσα και τον «κρέμασε» με κεφαλιά, για να γίνει το 4-1!

 
Το συγκεκριμένο σκορ, όλα έδειχναν πως θα άλλαζε γρήγορα. Ο Ρόμπερτ Λιούμπισιτς «πέρασε» μία έξυπνη κάθετη πάσα και ο Λιβάι Γκαρσία βρέθηκε απέναντι στον γκολκίπερ των φιλοξενούμενων.

Αρχικά τον πέρασε, αλλά αυτός τον ανέτρεψε στη συνέχεια. Ο σέντερ φορ της «Ένωσης» ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά «νικήθηκε», με τον Μουνιόθ, να μπλοκάρει με δεύτερη προσπάθεια.

 
Ό,τι δεν κατάφερε ο Γκαρσία, το πέτυχε ο Αντρέου στο 78'! Ο Θωμάς Στρακόσα έκανε μεγάλο λάθος, αφού δεν έκανε καλό κοντρόλ της μπάλας εντός περιοχής. Έχασε την μπάλα και στη συνέχεια, ανέτρεψε τον αντίπαλό του.

Ο διαιτητής υπέδειξε την «εσχάτη των ποινών» και ο Αντρέου δεν λάθεψε, για να κάνει το 4-2!

 
Κι όμως, τα πράγματα έγιναν πιο δύσκολα για την ΑΕΚ στο 83.

Ο Μαρτίνεθ βρήκε τον χώρο εκτός περιοχής, μετά από φάση διαρκείας, και με δυνατό σουτ διαμόρφωσε το 4-3, ως τελικό σκορ, αφού στις φάσεις που είχε η ΑΕΚ στη συνέχεια, πέμπτο γκολ δεν ήρθε.

 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στρακόσα, Ρότα, Χατζισαφί (76' Μάνταλος), Βίντα, Μουκουντί, Λιούμπισιτς, Γιόνσον, Ελίασον (64' Φερνάντες), Γκατσίνοβιτς (64' Κοϊτά), Σιμάνσκι (64' Γαλανόπουλος), Γκαρσία (76' Άμραμπατ).

Ίντερ ντ' Εσκάλδες (Ότχερ Κανάλς Χίφρο): Μουνιόθ, Γκαγέχο, Πουέντες (89' Χέρμαν), Φέχερ, Τόρες (63' Σάντσεθ), Λόπεθ Έλο (46' Μαρτίνεθ), Αλόνσο, Μπουχαρμά (63' Αντρέου), Μπερλανγκά, Ζαν Λουκ, Λόπεθ.

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0