Football Talk

ΑΕΚ όπως το… 2003: Τρία γκολ στο πρώτο ημίχρονο ευρωπαϊκού παιχνιδιού μετά από περίπου 21 χρόνια! (video)

ΑΕΚ όπως το… 2003: Τρία γκολ στο πρώτο ημίχρονο ευρωπαϊκού παιχνιδιού μετά από περίπου 21 χρόνια! (video)

Η ΑΕΚ ήταν επιβλητική στο πρώτο ημίχρονο κόντρα στην Ίντερ ντ’ Εσκάλδες, για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Conference League, πετυχαίνοντας τρία γκολ, κάτι που είχε να συμβεί σε ευρωπαϊκό της παιχνίδι από το 2003.

Η ΑΕΚ, στο τέλος μπορεί να τα... χάλασε (24/07, 4-3), ωστόσο η αλήθεια είναι πως έκανε πάρτι στο πρώτο ημίχρονο κόντρα στην Ίντερ ντ' Εσκάλδες. Το «κοντέρ» σταμάτησε να γράφει στο 3-0, πριν οι δύο ομάδες οδηγηθούν στα αποδυτήρια. Η «Ένωση» είχε να σημειώσει τέτοια επιθετικά νούμερα από τις 27 Αυγούστου 2003, όπου για τα Play-Offs του Champions League είχε βρει δίχτυα τρεις φορές στο πρώτο μέρος.

Κατσουράνης στο 20’, Λυμπερόπουλος στο 25’ και με αυτογκόλ στο 39’, οι «κιτρινόμαυροι» νίκησαν με 3-1 τελικό σκορ την ελβετική Γκρασχόπερς και προκρίθηκαν στη φάση των ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Ένα ματς μάλιστα, που διεξήχθη στη Λεωφόρο, καθώς το «Νίκος Γκούμας» στη Νέα Φιλαδέλφεια είχε κατεδαφιστεί, ενώ παράλληλα το ΟΑΚΑ παρέμενε κλειστό εξαιτίας των Ολυμπιακών Αγώνων που ακολουθούσαν!

Το ρεκόρ της ΑΕΚ σε ένα 45λεπτο, όμως, δεν είναι αυτό. Για να το βρούμε πρέπει να κάνουμε δύο ταξίδια στο χρόνο.

Η πρώτη φορά που συνέβη, ήταν στις 13 Σεπτεμβρίου 1978 κόντρα στην Πόρτο για τον πρώτο γύρο του Κυπέλλου Πρωταθλητριών. Τότε η «Ένωση»  με δύο γκολ του Μπάγεβιτς, ένα του Αρδίζογλου και ένα του Κωνσταντίνου, βρέθηκε να προηγείται με 4-0 κόντρα στους Πορτογάλους. Το τελικό σκορ μάλιστα ήταν ακόμα πιο εντυπωσιακό αφού έληξε 6-1.

Το επόμενο χρονικό σημείο που επισκεπτόμαστε, είναι στις 28 Νοεμβρίου 2002 και την φάση των «32» του Κυπέλλου UEFA. Εκεί, πάλι βρήκε δίχτυα τέσσερις φορές σε 45 λεπτά. Γεωργάτος, Νικολαΐδης, Πετκόφ και Ζαγοράκης, χάρισαν άλλη μια αξέχαστη βραδιά σε όλους τους φίλους της ΑΕΚ.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0