Football Talk

Από την σύζυγο του Εσιέν, ως τον κόουτς Φάμπρεγας: Πώς η Κόμο «λυτρώθηκε» για να φτάσει στις μεταγραφικές… βόμβες!

Από την σύζυγο του Εσιέν, ως τον κόουτς Φάμπρεγας: Πώς η Κόμο «λυτρώθηκε» για να φτάσει στις μεταγραφικές… βόμβες!
Γεμάτη υποσχέσεις η νέα σεζόν για την Κόμο, που προσπαθεί να ρίξει «μαύρη» πέτρα στο παρελθόν της, με τις μεταγραφικές της «βόμβες»! Από τον Φάμπρεγας προπονητή, μέχρι και τον Βαράν «βράχο» στην άμυνα, όλα δηλώνουν ότι ήρθε και θα μείνει!

Ένα «rollercoaster» η ιστορία της Κόμο που κατάφερε κάτι απρόσμενο... Να ανέβει στη Serie A μετά από 21 χρόνια και να αντιμετωπίσει τα «μεγαθήρια» του ιταλικού πρωταθλήματος.

Πώς έφτασε όμως μέχρι εδώ; Το ταξίδι της Κόμο και οι περιπέτειές της μέχρι και τη σπουδαία της άνοδο είναι μια ιστορία που διδάσκει υπομονή, τόλμη και πίστη στο ακατόρθωτο...

Από το 2009 μέχρι και το 2015 η Κόμο πέρασε μια «μαύρη» εξαετία στην τρίτη κατηγορία της Ιταλίας. Κι εκεί που δεν μπορούσε να πάει τίποτα χειρότερα για τον σύλλογο, το 2016 ήρθε η πτώση στη Serie D και η χρεοκοπία.

Στη δημοπρασία πτώχευσης που πραγματοποιήθηκε, σαν να άλλαξε η «τύχη» της, αφού την ανέλαβε η σύζυγος του Μικαέλ Εσιέν, Ακοσούα Πούνι. Τότε ήταν που άλλαξε και το όνομα της ομάδας σε FC Como.

Για να ξεκινήσει τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις εντάχθηκε στο πρωτάθλημα τέταρτης κατηγορίας τη σεζόν 2017/2018 όπου είχε μια αξιοπρεπή πορεία.

Το 2019 εξαγοράστηκε από τους σημερινούς της ιδιοκτήτες, τους αδερφούς Χαρτόνο, οι οποίοι εκτός από τη σταθερότητα που προσφέρουν όλα αυτά τα χρόνια, έχουν δημιουργήσει τις κατάλληλες αθλητικές εγκαταστάσεις και υποδομές, προπονητικό κέντρο και γήπεδο. Παράλληλα, στο τέλος εκείνης της χρονιάς, η Κόμο κατάφερε να κατακτήσει τη Serie D με ρεκόρ βαθμών (89) όλων των εποχών!

To 2021/2022 και 2022/2023 αγωνιζόταν στη δεύτερη κατηγορία. Τον Αύγουστο του 2022, ο Σεσκ Φάμπρεγας ήρθε στο σύλλογο ως παίκτης με σκοπό να κλείσει την καριέρα του. Μάλιστα, έγινε και μέτοχος της ομάδας.

Τις οικονομικές του επιλογές ακολούθησε ένας ακόμα θρύλος του ποδοσφαίρου. Ο Τιερί Ανρί έγινε κι αυτός μικρομέτοχος της Κόμο το ίδιο καλοκαίρι.

Και κάπως έτσι φτάνουμε και στην άνοδο που κανείς δε θα φανταζόταν. Το 2023, η Κόμο με τον Φάμπρεγας στην τεχνική της ηγεσία για πέντε μόλις αγώνες, να την οδηγεί στη Serie Α!

Θα καταφέρει να παραμείνει, όμως, στην κορυφαία κατηγορία της Ιταλίας; Οι μεταγραφικές της επιλογές «φωνάζουν» στους αντιπάλους της.

Απέκτησε τους Πέπε Ρέινα και Αλμπέρτο Μορένο από τη Βιγιαρεάλ ως ελεύθερους, ενώ αγοράζει τον Αντρέα Μπελότι από τη Ρόμα με 4,5 εκατομμύρια.

Το τελευταίο της μεταγραφικό «μπαμ» θα είναι ο Ραφαέλ Βαράν από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, βάσει όσων ισχυρίζεται ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο

Κι όλα αυτά, ενώ οδεύουμε προς τα τέλη του Ιουλίου. Ποιος ξέρει, πού πραγματικά θα σταματήσει η ενίσχυση και πού θα βρει το τέλος της σεζόν 2024/25, τη νεοφώτιστη Κόμο;


Όλγα Μανιώτη
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0